Image Alt

My Pet

Ξηρά τροφή: 6 τρόποι να την προστατεύσετε

Ξηρά τροφή: 6 τρόποι να την προστατεύσετε

Το δημοφιλέστερο φαγητό για τα κατοικίδια που συνδυάζει πολλά διαφορετικά συστατικά και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι η ξηρά τροφή. Σύμφωνα με έρευνες, το 93% των τροφίμων που πωλούνται στα Pet shop της χώρας μας είναι οι ξηρές τροφές. Και είναι λογικό, γιατί καταναλώνεται ευχάριστα από τα ζώα, μεταφέρεται εύκολα είτε είναι μεγάλη είτε μικρή η ποσότητα και επίσης, δίνεται στο κατοικίδιό σας και ως… ανταμοιβή!

Για παράδειγμα, εκπαιδεύετε το σκύλο σας αλλά τελείωσαν οι λιχουδιές. Κρατήστε στο χέρι σας λίγη ξηρά τροφή και συνεχίστε τα μαθήματα με τον τετράποδο φίλο σας. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να κάνετε ώστε να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του προϊόντος και να επεκτείνετε κι άλλο τη διάρκεια ζωής του.

Το Μypet.gr σας παραθέτει 6 τρόπους για την προστασία της ξηράς τροφής

1. Κρατήστε την τροφή στη συσκευασία της

Με το να κρατήσετε την ξηρά τροφή στη συσκευασία της καταφέρνετε να προστατεύσετε το προϊόν από δύο πράγματα: Πρώτον, από την υγρασία και δεύτερον από το οξυγόνο. Αφού ανοίξετε τη συσκευασία και πάρετε την ποσότητα τροφής που θέλετε, πιέστε ώστε να φύγει όλος ο αέρας και βεβαιωθείτε ότι έκλεισε καλά. Μην πετάξετε τη συσκευασία γιατί πάνω της αναγράφονται χρήσιμες πληροφορίες όπως η σωστή δοσολογία της τροφής, η σύνθεση της, αλλά και ο κωδικός του προϊόντος που ίσως χρειαστείτε, σε περίπτωση που το προϊόν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

2. Μην αδειάζετε όλη την τροφή αμέσως

Οι περισσότεροι κηδεμόνες έχουν δικά τους δοχεία ή κάδους για την τροφή μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Υπάρχει περίπτωση διάφορα υπολείμματα λίπους και ελαίων που μένουν στα τοιχώματα του δοχείου να μολύνουν τη φρέσκια τροφή. Αυτό ευνοεί την ανάπτυξη της μούχλας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το ζώο σας να πάθει ακόμα και τροφική δηλητηρίαση. Καλό είναι το δοχείο αποθήκευσης να το πλένετε τακτικά και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, τότε να αποθηκεύετε την τροφή.

3. Προτιμήστε τη συσκευασία κι όχι πλαστικό δοχείο

Τα πλαστικά δοχεία με το χρόνο γίνονται λιγότερο αεροστεγή, άρα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με καινούρια. Αλλιώς βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό δοχείο που έχετε είναι από καλής ποιότητας πλαστικό. Αν έχετε αμφιβολίες, τοποθετήστε την τροφή μέσα στη συσκευασία της και βεβαιωθείτε ότι έκλεισε καλά.

Ξηρά τροφή: 6 τρόποι να την προστατεύσετε

4. Φυλάξτε την τροφή σε δροσερό και ξηρό μέρος

Ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης για μια ξηρή τροφή είναι το περιβάλλον που η θερμοκρασία του δεν θα ξεπερνάει τους 21 βαθμούς Κελσίου και θα έχει λιγότερο από 15% υγρασία. Αποφύγετε μέρη του σπιτιού που παρουσιάζουν μεταβολές στη θερμοκρασία. Η ζέστη και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας, ενώ οξειδώνουν τα λιπαρά της τροφής.

5. Πλένετε συχνά το μπολ

Το μπολ που τρώει το ζώο θα πρέπει να πλένετε κάθε μέρα και να είναι πάντα καθαρό. Όπως εμείς δεν θα τρώγαμε ποτέ σε βρώμικο πιάτο έτσι και το κατοικίδιο σας δεν πρέπει να τρώει σε ένα πιατάκι όπου εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν παθογόνοι οργανισμοί.

6. Περιορίστε τη χύμα τροφή

Μπορεί να είναι μία καλή λύση για το πορτοφόλι σας, αλλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς περιέχει η τροφή που αγοράζετε. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας, μικροβίων και εξάλειψης της θρεπτικής αξίας της τροφής. Στην αγορά θα βρείτε σε ικανοποιητική τιμή καλής ποιότητας τροφής.

Η ευκολία χρήσης, η μεγάλη διάρκεια ζωής και η ποικιλία συστατικών είναι τα πλεονεκτήματα της ξηράς τροφής που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση στην επιλογή των κηδεμόνων.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed