Image Alt

My Pet

Εκπαίδευση σκύλου για πολυάσχολους

Εκπαίδευση σκύλου για πολυάσχολους

Είστε πολυάσχολος και δεν προλαβαίνετε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας; Κανένα πρόβλημα! To mypet.gr σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο ακόμα και με ελάχιστη εκπαίδευση. Εάν εργάζεστε πολλές ώρες ή εάν έχετε υποχρεώσεις στο σπίτι και την οικογένεια, τότε μπορείτε να αφιερώσετε έστω και λίγα λεπτά την ημέρα για την εκπαίδευση του σκύλου σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας

Αντί να απογοητεύεστε με τον ελάχιστο χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, αξιοποιήστε τον στο έπακρο και ασχοληθείτε με το σκύλο σας. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να υποδείξετε, να επαινέσετε και να ανταμείψετε το κατοικίδιό σας. Κάθε αλληλεπίδραση που έχουμε με τα σκυλιά μας είναι μια ευκαιρία να μάθουν κάτι νέο. Μπορείτε να εντάξετε την εκπαίδευση ακόμα και την ώρα που απαντάτε στα email σας ή παρακολουθείτε τηλεόραση, αρκεί να του πείτε μία δύο εντολές.

Βάλτε μικρούς στόχους για την εκπαίδευση

Για να μην χάνετε χρόνο, σκεφτείτε από πριν πάνω σε τι ακριβώς θέλετε να εκπαιδευτεί ο σκύλος σας. Επίσης, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με καθημερινούς προπονητικούς στόχους ή να επιλέξετε μια δραστηριότητα που γνωρίζετε ότι χρειάζεται ο σκύλος σας. Εάν πάλι δεν είστε σίγουροι πάνω σε ποιες εντολές θέλετε να εξασκηθεί, τότε επιλέξτε μία ή δύο δεξιότητες υπακοής που χρειάζεται βελτίωση ο σκύλος σας.

Παιχνίδια με το γεύμα

Μία από τις καλύτερες στιγμές για να ασχοληθείτε με τον σκύλο σας όταν έχετε περιορισμένο χρόνο είναι να μετατρέψετε τα γεύματα σε χρόνο εκπαίδευσης. Καθώς ετοιμάζετε το μπολ του σκύλου σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να εξασκήσετε κάποιες δεξιότητες. Μπορείτε να ζητήσετε από το σκυλί σας μερικές εντολές τις οποίες έχετε ήδη δουλέψει, ή να ξεκινήσετε την εκπαίδευση με νέα κόλπα ή συμπεριφορές ή να του πείτε κάτι το οποίο γνωρίζει και μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια.

Εκπαιδεύοντας τον σκύλο στην είσοδο του σπιτιού

Ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε μικρές προπονήσεις τη μέρα με άμεσα αποτελέσματα είναι πριν και μετά τη βόλτα του σκύλου. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού είτε για να βγάλετε το σκυλί σας έξω είτε όταν επιστρέφετε, σας δίνετε η ευκαιρία να δουλέψετε μαζί του ορισμένες εντολές για καλή συμπεριφορά. Μπορείτε να επαναλάβετε τις εντολές: κάτσε, σήκω, μείνε, κάτω. Κρατήστε μερικές λιχουδιές πάνω σας ώστε να μπορείτε να τον ανταμείψετε για τους ευγενικούς τρόπους του.

Ικανότητα ανταπόκρισης στο κάλεσμα

Μια σημαντική δεξιότητα στην οποία μπορείτε να εργαστείτε ανά πάσα στιγμή είναι το «κάλεσμα του σκύλου». Είναι σημαντικό να ακούσει το όνομά του και να έρχεται κοντά σας. Κρατήστε λιχουδιές και καλέστε τον σκύλο σας από διαφορετικά μέρη του σπιτιού ή της αυλής για να έρθει κοντά σας. Για παράδειγμα, από την κουζίνα την ώρα που μαγειρεύετε ή από το γραφείο σας την ώρα που εργάζεστε (εννοείτε στο σπίτι) ή την ώρα που παρακολουθείτε τηλεόραση. Το κάλεσμα από διαφορετικές περιοχές του σπιτιού θα βοηθήσει τον σκύλο σας να ακούει τη φωνή σας και να την ακολουθεί. Είναι μία πολύ χρήσιμη εντολή που πρέπει να μάθει και να μην ταλαιπωρείστε μαζί του στις εξόδους σας.

Εκπαιδεύοντας τον σκύλο περπατώντας

Κάθε φορά που βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα είναι μια ευκαιρία να τον εκπαιδεύσετε έστω και για ελάχιστα λεπτά. Ακόμα κι αν έχετε μια περιφραγμένη αυλή, μπορείτε να του βάλετε ένα λουρί και να περπατήσετε μαζί του περιμετρικά του χώρου για να μάθει να περπατάει δίπλα σας χωρίς να σας τραβάει. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όταν θα πάτε μαζί του μια μεγάλη βόλτα ή μια εκδρομή.

Δείτε ακόμα: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed