Image Alt

My Pet

λόγοι που αγαπάμε τα σκυλιά

10 Λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τα σκυλιά

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί αγαπάμε τα σκυλιά; Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε έναν ολόκληρο κατάλογο με τους λόγους. Υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση και μοναδικές για κάθε σκύλο! Όσοι έχουν σκύλο μπορούν να καταλάβουν την ιδιαίτερη αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας και το σημαντικό ρόλο που έχουν στη ζωή μας. Ας δούμε εδώ όμως ποιοι είναι οι δέκα κορυφαίοι λόγοι που αγαπάμε τα σκυλιά.

1. Είναι πιστά

Όλοι έχουμε ακούσει για σκυλιά που έμειναν πιστά στους κηδεμόνες τους ακόμα και μετά το θάνατό τους, μένοντας δίπλα στους τάφους τους και οικειοθελώς έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, αρνούμενοι να αγγίξουν το φαγητό που τους πρόσφεραν. Η πίστη και η αφοσίωση στον άνθρωπο που τα φροντίζει είναι πραγματικά κάτι που τα χαρακτηρίζει.

Υπάρχουν κάποιοι που θα έλεγαν ότι ένας σκύλος είναι πιστός μόνο εφόσον έχει τροφή και καταφύγιο. Αλλά αν έχετε γνωρίσει ποτέ έναν σκύλο και έχετε δει την αντίδραση που έχει όταν επιστρέφετε στο σπίτι, ξέρετε ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σκύλων που δείχνουν πίστη στους κηδεμόνες τους, όπως ο σκύλος που περίμενε τον κηδεμόνα του στο σιδηροδρομικό σταθμό κάθε μέρα αφού έφτανε σπίτι από τη δουλειά. Ακόμη και μετά τον θάνατό του, αυτός ο σκύλος, ο Hachiko, πήγαινε στο σταθμό κάθε μέρα για τα επόμενα εννέα χρόνια περιμένοντας την άφιξη του καλύτερου φίλου του.

2. Ο καλύτερος μας φίλος

Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι πάντα εκεί για εμάς. Ποτέ δεν θα μας κρίνουν και είναι πάντα χαρούμενοι που μας βλέπουν να επιστρέφουμε κοντά τους, είτε έχουμε φύγει πέντε ώρες, είτε πέντε λεπτά.

3. Προσφέρουν «θεραπεία»

Η θεραπεία με τη βοήθεια των σκύλων και άλλων ζώων έχει συνδεθεί με τη μείωση του άγχους, του πόνου και της κατάθλιψης σε άτομα με μια σειρά από προβλήματα ψυχικής ή σωματικής υγείας. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, των βετεράνων με διαταραχή μετατραυματικού στρες και των ασθενών που εργάζονται μέσω φυσιοθεραπειών στις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Ακόμη και οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με τα σκυλιά που ανακουφίζει από τα συναισθήματα της νοσταλγίας και της κατάθλιψης.

λόγοι που αγαπάμε τα σκυλιά

4. Βελτιώνουν την υγεία μας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που το να έχουμε σκύλο κάνει καλό στην υγεία μας. Οι άνθρωποι με σκύλους αποδεικνύεται ότι έχουν λιγότερα καρδιακά προβλήματα, επειδή ασκούνται τακτικά με το να περπατούν με τα κατοικίδιά τους. Το να έχουμε σκύλο βελτιώνει τη διάθεσή μας και μειώνει το άγχος που με τη σειρά του σημαίνει μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περνώντας μόλις 15-30 λεπτά με τον σκύλο σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί, μειώνοντας το άγχος και αυξάνοντας το αίσθημα της ευτυχίας. Το παιχνίδι με το κουτάβι μας αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης του εγκεφάλου, τα οποία είναι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ηρεμία. Επίσης, να σημειώσουμε ότι τα σκυλιά φαίνονται ακόμη να μπορούν να ανιχνεύσουν τη μυρωδιά του καρκίνου στους ανθρώπους.

5. Μας αγαπούν άνευ όρων

Είναι εύκολο να καταλάβουμε με το κούνημα της ουράς ή και ολόκληρου του σώματος τους αλλά και το χαρούμενο γάβγισμα όταν επιστρέφουμε στο σπίτι ότι τα σκυλιά μας μας αγαπούν. Οι επιστήμονες απέδειξαν πρόσφατα, σαρώνοντας τον εγκέφαλό των σκύλων σε μαγνητική τομογραφία, ότι οι σκύλοι μας αγαπούν με τον ίδιο τρόπο που τους αγαπάμε και εμείς. Αυτά τα κουνήματα του σώματος δεν είναι μόνο επειδή είναι ενθουσιασμένα για το φαγητό που θα τους δώσουμε. (αλλά πιθανότατα μπορεί να συμβαίνει και αυτό).

6. Μας προσφέρουν προστασία

Πιστεύεται ότι οι πρώτες αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου με σκύλους (λύκους εκείνη την εποχή) είχαν ως αποτέλεσμα μια ευεργετική σχέση και για τα δύο είδη. Οι λύκοι μάζευαν εύκολα τα υπολείμματα που άφηναν οι άνθρωποι μετά τα γεύματά τους και οι άνθρωποι είχαν το πλεονέκτημα να έχουν τους λύκους γύρω τους για να τους προστατεύουν από τυχόν άλλα αρπακτικά που μπορεί να τους λεηλατούσαν. Σε πιο πρόσφατους χρόνους, οι σκύλοι εκπαιδεύονταν από τον στρατό ως φρουροί, προστατεύοντας τα στρατεύματα από επίθεση. Και ως σιωπηλοί ανιχνευτές, τα σκυλιά προειδοποιούσαν τα στρατεύματα για την παρουσία εχθρών, μειώνοντας τις πιθανότητες για ενέδρα. Τα στρατεύματα που είχαν την τύχη να έχουν αυτά τα σκυλιά επίθεσης στο πλευρό τους ήταν πολύ πιθανό να επιζούσαν από τον πόλεμο. Από την ηλικία των κουταβιών, τα σκυλιά μαθαίνουν εγγενώς να παρακολουθούν και να γνωρίζουν οτιδήποτε άσχημο και κακό έρχεται στο δρόμο μας με αποτέλεσμα οι πιθανοί διαρρήκτες ν’ απομακρύνονται όταν ακούν ένα σκυλί που γαβγίζει ή το βλέπουν να παρακολουθεί από το παράθυρο.

7. Ανιδιοτελείς αγάπη

Ο σκύλος δεν μας λέει ποτέ ψέματα όταν μας δείχνει ότι μας αγαπά. Όσο περισσότερο δίνουμε από τον εαυτό μας, τόσο καλύτερα θα αναπτυχθεί η σύνδεση μεταξύ μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γυρνάς σπίτι από μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά ή από το σχολείο και να βρεις τον σκύλο σου εκεί να σε περιμένει για να σε υποστηρίξει.

8. Μας κάνουν πιο δραστήριους

Τα σκυλιά χρειάζονται καθημερινή άσκηση. Οι κηδεμόνες σκύλων φέρουν την ευθύνη να παίζουν και να δουλεύουν με τα σκυλιά τους, επομένως είναι λογικό οι σκύλοι να τείνουν να είναι πιο δραστήριοι. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι είχαν σκύλο, είχαν 34% περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τα προτεινόμενα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα από ό,τι αυτοί που δεν είχαν.

λόγοι που αγαπάμε τα σκυλιά

9. Δεν κρατούν κακία

Τα σκυλιά δεν κρατούν κακία τόσο στους ανθρώπους όσο και σε άλλα σκυλιά. Δεν μένουν σε αυτά που είπε κάποιος πριν από ένα διάστημα. Μας συγχωρούν απ’ ότι φαίνεται εύκολα και το δείχνουν με τη συμπεριφορά τους.

10. Μας χαρίζουν ηρεμία και χαρά

Ναι ένας ακόμα λόγος που αγαπάμε τα σκυλιά είναι γιατί μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Κοντά τους αισθανόμαστε πλήρεις, ήρεμοι, χαρούμενοι. Ένα βλέμμα τους, μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε διάθεση.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed