Image Alt

My Pet

9 συμπεριφορές μας, που δεν αρέσουν στον σκύλο

9 συμπεριφορές μας, που δεν αρέσουν στον σκύλο

Ο σκύλος σας, σας αγαπά άνευ όρων, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια πράγματα που κάνετε δεν τον ενοχλούν. Στην πραγματικότητα, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων εκνευρίζουν το κατοικίδιό τους καθημερινά χωρίς καν να το καταλάβουν. Τι μπορεί όμως να ενοχλεί τον σκύλο σας; Εδώ θα βρείτε ποιοι είναι οι δέκα λόγοι για τους οποίους μπορεί ο σκύλος σας να ενοχλείται.

01. Το να τον παρατάτε μόνο του

Τα σκυλιά είναι άκρως κοινωνικά ζώα και επιδιώκουν την ανθρώπινη παρέα για να νιώθουν καλά. Αν τα αφήσετε εντελώς μόνα τους, σίγουρα δεν θα τους αρέσει. Φυσικά, δεν μπορείτε να είστε με το κατοικίδιό σας κάθε λεπτό της ημέρας, αλλά η υπερβολική απομόνωση οδηγεί σε έναν δυστυχισμένο σκύλο και σε άλλα προβλήματα, όπως άγχος αποχωρισμού, καταστροφικό μάσημα, υπερβολικό γάβγισμα και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο σας κάθε μέρα.

02. Το να τον αγκαλιάζετε

Είναι φυσικό να αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του σκύλου σας. Αλλά όπως μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι οι αγκαλιές είναι μια εισβολή στον προσωπικό τους χώρο, μια σφιχτή αγκαλιά μπορεί επίσης να ενοχλεί τον σκύλο σας. Οι αγκαλιές είναι μια μορφή περιορισμού, ο σκύλος σας νιώθει ότι δεν μπορεί να να ξεφύγει από την αγκαλιά σας. Μπορεί επίσης να νιώθει ότι απειλείται. Αν και ορισμένοι σκύλοι δεν ενοχλούνται από τις αγκαλιές από τους αγαπημένους τους ιδιοκτήτες και οι σκύλοι θεραπείας διδάσκονται να ανέχονται ακόμη και την αγκαλιά ενός ξένου, είναι καλύτερο να βρείτε πιο φιλικούς προς τους σκύλους τρόπους ώστε να δείξετε την αγάπη σας.

03. Το να τον χαϊδεύετε στο πάνω μέρος του κεφαλιού

Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι απολαμβάνουν να χαϊδεύουν τα σκυλιά στην κορυφή του κεφαλιού τους. Αλλά οι σκύλοι ενοχλούνται, δεν τους αρέσει να απλώνουν τα χέρια πάνω τους καθώς νιώθουν ότι απειλούνται. Εάν παρατηρήσετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας, πιθανότατα θα παρατηρήσετε σημάδια άγχους όταν χαϊδεύετε έναν σκύλο με αυτόν τον τρόπο.

04. Το να τον κοιτάτε επίμονα στα μάτια

Όταν εσείς και ο σκύλος σας κοιτάτε ο ένας στα μάτια του άλλου, απελευθερώνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και τονώνει τον δεσμό μεταξύ σας. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο σκύλος σας απολαμβάνει την άμεση οπτική επαφή από κουτάβι και δεν ενοχλείται. Στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσει να τα κοιτάνε στα μάτια, ειδικά οι άγνωστοι. Το να κοιτάς επίμονα, ο σκύλος το αναλαμβάνεται ως απειλή.

05. Το να του φωνάζετε

Για έναν σκύλο, το να φωνάζει κάποιος είναι όπως το να μας γαβγίζει εμάς ο σκύλος. Αντιλαμβάνονται ότι έχετε εξοργιστεί για κάτι, αλλά επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα της ομιλίας σας, δεν έχουν ιδέα γιατί. Αυτό μπορεί να τον αναστατώσει και να τον μπερδέψει. Μπορεί επίσης να τον ταράξει και να τον αγχώσει. Έτσι αντί να σταματήσει την απείθαρχη συμπεριφορά του, πολύ πιθανό να την επιδεινώσει. Αντί να του φωνάζετε, κρατήστε σταθερή την ένταση και προσαρμόστε τον τόνο της φωνής σας.

9 συμπεριφορές μας, που δεν αρέσουν στον σκύλο

Δείτε επίσης: Τα ιδανικότερα κατοικίδια για παιδιά

06. Το να βασίζεστε στον προφορικό λόγο

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα την ανθρώπινη ομιλία. Δεν την επεξεργάζονται με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε εμείς και μπορούν να μάθουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό λέξεων. Προσέξτε πώς επικοινωνείτε προφορικά με τον σκύλο σας. Βασιστείτε σε λέξεις που καταλαβαίνουν, να είστε συνεπείς στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις και να προσθέτετε σήματα χεριών στις ενδείξεις σας, έτσι ώστε να μπορούν να σας κατανοούν καλύτερα.

07. Το να βιάζεστε στις βόλτες

Από τη δική σας οπτική γωνία, το να βγάζετε βόλτα το σκυλί σας μπορεί να αφορά την παροχή σωματικής άσκησης και διαλείμματα για τουαλέτα. Αλλά ο σκύλος σας δεν το βλέπει έτσι. Στην πραγματικότητα, αυτή η στάση καταστρέφει τις βόλτες του σκύλου σας. Αντίθετα, οι βόλτες θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για πνευματική τόνωση, κοινωνικοποίηση και εξερεύνηση του χώρου με την όσφρηση. Μην ζητάτε από τον σκύλο σας να περάσει βιαστικά από κάθε πυροσβεστικό κρουνό και κορμό δέντρου. Αφήστε τον να μυρίσει, να εξερευνήσει και να χαρεί το χρόνο του στη βόλτα.

08. Το να μην έχετε πρόγραμμα

Τα σκυλιά βρίσκουν τη ρουτίνα ανακουφιστική. Το να ξέρουν τι να περιμένουν, όπως πότε θα γυρίσετε σπίτι ή πότε θα φάνε το δείπνο, τους μειώνει το άγχος. Το ίδιο ισχύει για τις βόλτες και τα διαλείμματα για τουαλέτα. Εάν δεν δώσετε στον σκύλο σας μια καθορισμένη ρουτίνα, μπορεί να νιώσει άγχος και να έχει προβληματικές συμπεριφορές. Αντίθετα, προσπαθήστε να καλύψετε τις ανάγκες του σκύλου σας σε ένα σταθερό πρόγραμμα, καθημερινά. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κάποιες έξτρα δραστηριότητες για να χαρεί περισσότερο, αλλά κάντε ό,τι μπορείτε για να του παρέχετε ένα προβλέψιμο περιβάλλον.

09. Το να τον κάνετε να βαριέται

Πολλές ράτσες σκύλων αναπτύχθηκαν αρχικά για να εκτελούν εργασίες. Έτσι, το να μην έχει τίποτα να κάνει, παρά μόνο να ξαπλώνει όλη μέρα είναι τρομερά βαρετό. Και τα σκυλιά που βαριούνται γίνονται καταστροφικά και αγχώνονται. Ακόμη και οι ράτσες που αναπτύχθηκαν ως σύντροφοι εξακολουθούν τους αρέσει να έχουν κάποιον σκοπό. Δώστε στον σκύλο σας άφθονη σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση.

Χωρίς αμφιβολία, κάποιες φορές άθελα σας μπορεί να έχετε εκνευρίσει το κατοικίδιο σας, Αλλά τώρα που ξέρετε ποιοι είναι οι λόγοι που ενοχλείται ο σκύλος σας, μπορείτε να είστε πιο προσεκτικοί και να κάνετε τη συγκατοίκησή σας πιο αρμονική.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed