Image Alt

My Pet

skylos diazygio

Χωρισμός: Ποιος θα πάρει την κηδεμονία του σκύλου;

Έρχεται η δύσκολη αυτή στιγμή του μεγάλου χωρισμού. Εκτός από τα πράγματα στο σπίτι, στη μέση βρίσκεται και το αγαπημένο σας κατοικίδιο… Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την επίπονη διαδικασία; Τί θα απογίνει ο σκύλος σας, όταν το διαζύγιο σας χτυπήσει την πόρτα;

Πράγματι, τις περισσότερες φορές, κανείς δε θέλει να αποχωριστεί τον αγαπημένο του φίλο. Έτσι, το ζευγάρι έρχεται σε ρήξη, μεταφέροντας αρνητικά συναισθήματα στο κατοικίδιο που προσπαθεί να καταλάβει τί συμβαίνει. Ο σκύλος σας αντιλαμβάνεται έμμεσα τι συμβαίνει, διαισθάνεται τον μεγάλο σας χωρισμό. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να αισθανθεί άγχος, έντονη ανησυχία, φόβο…

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε στην άκρη τις διαφορές σας, βάζοντας την ψυχική υγεία του κατοικιδίου σας πάνω από όλα. Εάν αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί, βγάλτε τον σκύλο σας έξω από το δωμάτιο κι ύστερα ξεσπάστε. Δε βοηθάει ούτε εσάς, αλλά ούτε κι εκείνο να παρακολουθεί τους καυγάδες. Μη ξεχνάτε: Τα καταλαβαίνει όλα…

Η στιγμή της «μοιρασιάς»

Φτάνει η στιγμή που καλείστε να μοιράσετε τα αντικείμενα, να διαχωρίσετε τί είναι δικό σας και τί είναι δικό του/της. Ο σκύλος σας βρίσκεται στη μέση, παίρνοντας θέση σε αυτό το διαζύγιο, άθελά του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη θεωρήσετε το κατοικίδιό σας ως αντικείμενο. Τότε, χάνεται η αξία και όλα όσα έχετε χτίσει τόσο καιρό μεταξύ σας. Είναι σα να ρίχνετε μία “κλωτσιά” στη σχέση κηδεμόνα – κατοικιδίου, σβήνοντας τα συναισθήματα που βιώσατε για τον μικρό σας φίλο.

Θέλει προσοχή και λεπτό χειρισμό. Κυρίως, σε τέτοιες περιστάσεις, πρέπει να επικρατεί η λογική, όσο δύσκολο κι αν είναι. Τί σημαίνει αυτό; ΔΕΝ παίρνουμε τον σκύλο, για να εκδικηθούμε τον/την σύντροφό μας. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά, να δούμε που θα είναι πιο ευτυχισμένος, ποιος τον φροντίζει καλύτερα και δε τον αφήνει μόνο. Ο ανταγωνισμός για το ποιος έχει κάνει τα πιο πολλά, δε βοηθά καθόλου.

Δείτε επίσης: Σκύλος: Ο καλύτερος γιατρός του ανθρώπου

Η μεγάλη αλλαγή

Η αλλαγή στη ζωή του σκύλου σας θα είναι τεράστια. Σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί να αλλάξει περιβάλλον, καλό θα ήταν να μη φανούν τόσο “έντονες” οι αλλαγές στην καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, όταν ο σκύλος φύγει από το σπίτι μετά το διαζύγιο, θα πρέπει να πάρει μαζί του όλα τα αντικείμενά του (παιχνίδια, κρεβατάκι, μπολ, κλπ). Οφείλετε να προσπαθήσετε όσο περισσότερο μπορείτε, για να μη του φανεί “τρομακτική” αυτή η μετάβαση.

Σημαντικό είναι να μη χάσει επαφή και με τους δυο σας. Εάν τελικά καταλήξει με έναν εκ των δύο, τότε ο άλλος θα πρέπει να τον επισκέπτεται τακτικά, ειδικά τον πρώτο καιρό της “προσαρμογής”. Θα είναι μεγάλο το πλήγμα του αποχωρισμού και σίγουρα ο σκύλος σας θα αισθανθεί την απώλεια του/της συντρόφου σας, από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Ακόμα κι αν οι διαφορές σας είναι μεγάλες, προσπαθήστε να τις κάνετε στην άκρη για τον σκύλο σας. Πραγματοποιήστε βόλτες, συναντήσεις, παιχνίδια στη φύση, δραστηριότητες που θα σας φέρνουν κοντά με το κατοικίδιό σας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του/της πρώην σας στον χώρο.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed