Image Alt

My Pet

Σκύλος τηλεόραση

Μπορούν πραγματικά τα σκυλιά να δουν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι;

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάθεστε στο καναπέ να χαλαρώσετε, βλέποντας τηλεόραση και έχοντας για παρέα τον σκύλο σας. Σίγουρα λοιπόν έχετε αναρωτηθεί μερικά πράγματα που αφορούν την τηλεόραση και τον σκύλο σας.

Για παράδειγμα, βλέπει πραγματικά τηλεόραση όταν κάθεται μπροστά στην οθόνη και την κοιτάζει ή γαβγίζει; Τι ακριβώς είναι αυτό που τον ελκύει στην τηλεόραση; Μπορούν πραγματικά τα σκυλιά να δουν τηλεόραση όπως εμείς;

Πάμε λοιπόν να δώσουμε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις…

Μπορούν οι σκύλοι να δουν τηλεόραση;

Τα σκυλιά μπορούν να δουν τηλεόραση και πολλοί φαίνεται να το απολαμβάνουν. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά σχετικά με τις τηλεοπτικές εκπομπές που τα σκυλιά βρίσκουν ελκυστικά. Ορισμένα από αυτά είναι οπτικά, όπως η κίνηση, ενώ άλλα σχετίζονται με τους ήχους που προέρχονται από την τηλεόραση.

Τα μάτια του σκύλου διαφέρουν από τα ανθρώπινα μάτια, επομένως βλέπουν τα πράγματα στην τηλεόραση με άλλο τρόπο.

Έχουν επίσης διαφορετική αντίληψη χρώματος επειδή έχουν μόνο δύο τύπους κυττάρων επεξεργασίας χρώματος στον αμφιβληστροειδή τους (έχουμε τρία). Μπορούν να δουν μόνο μπλε, πράσινα και κίτρινα, έτσι ένας σκύλος που τρέχει στο γρασίδι με έναν μπλε ουρανό πίσω τους, παίζοντας με ένα κίτρινο φρίσμπι, μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τα σκυλιά έχουν επίσης περισσότερες ράβδους στα μάτια τους από τους ανθρώπους. Οι ράβδοι είναι τα κύτταρα που αυξάνουν τη νυχτερινή όραση. Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά βλέπουν πολύ καλά στο σκοτάδι και είναι πολύ ευαίσθητα στην κίνηση.

Τα σκυλιά θα αντιληφθούν επίσης διαφορετικά την ίδια την εικόνα, ειδικά σε παλαιότερες τηλεοράσεις. Οι άνθρωποι δεν παρατηρούν κανένα τρεμόπαιγμα των εικόνων εάν ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι μεγαλύτερος από 55 hertz. Ωστόσο, τα σκυλιά έχουν καλύτερη αντίληψη κίνησης.

Γνωρίζουν οι σκύλοι ότι η τηλεόραση δεν είναι “αληθινή”;

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι «σκέφτονται» τα σκυλιά όταν βλέπουν τηλεόραση, και μερικοί φαίνεται να το παίρνουν πολύ πιο σοβαρά από άλλους. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι τα σκυλιά αναγνωρίζουν άλλα ζώα στην τηλεόραση καθώς ανταποκρίνονται στο γάβγισμα των σκύλων και θα ξεχωρίζουν εύκολα τις φωτογραφίες των σκύλων από τα σκυλιά κινουμένων σχεδίων.

Αλλά οι σκύλοι βασίζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε άλλες αισθήσεις, όπως η όσφρηση – κάτι που σαφώς δεν είναι δυνατό σε μια τηλεοπτική εικόνα. Έτσι, είναι πιθανό οι σκύλοι να αναγνωρίζουν ότι η εικόνα στην οθόνη δεν είναι αληθινή.

Οι σκύλοι ανταποκρίνονται συχνά στους ήχους που κάνουν τα ζώα στην τηλεόραση, και αυτό τους μεταδίδει σαφώς πληροφορίες, ακόμη και μεταξύ των ειδών. Επομένως, ίσως είναι συνετό να αποφεύγετε εκπομπές με θέμα κακοποιημένα ζώα.

Μπορούν οι σκύλοι να δουν τηλεόραση;

Διαβάστε επίσης: Σκύλος: 7 σημάδια ότι χάνει την ακοή του

Γιατί μερικά σκυλιά βλέπουν τηλεόραση και άλλα όχι;

Διαφορετικές ράτσες έχουν διαφορετική ικανότητα όρασης, επομένως μερικοί σκύλοι μπορεί να μπορούν να δουν τι συμβαίνει στην τηλεόραση καλύτερα από άλλους.

Εάν ένας σκύλος μπορεί εύκολα να δει και να αναγνωρίσει έναν σκύλο που κυνηγάει κάτι στην οθόνη, μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένος από έναν σκύλο που βασίζεται περισσότερο στην αίσθηση της όσφρησης ή της ακοής. Και μερικά σκυλιά μπορεί να «ξεγελαστούν» πιο εύκολα από τις εικόνες στην οθόνη, ενώ άλλα είναι λίγο πιο οξυδερκή γνωρίζοντας ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι αληθινό.

Τι είδους τηλεοπτικές εκπομπές αρέσουν στα σκυλιά;

Γενικά, οι σκύλοι προτιμούν παραστάσεις που παρουσιάζουν ζώα σε κίνηση και προτιμούν να δουν ένα πραγματικό ζώο παρά ένα κινούμενο σχέδιο.

Αν θέλετε να ελέγξετε αν ο σκύλος σας ενδιαφέρεται για την τηλεόραση, επιλέξτε μια εκπομπή με πολύ δραστήρια ζώα (όπως σκίουροι, πουλιά, γάτες ή άλλα σκυλιά).

Στη συνέχεια, παρακολουθήστε την αντίδραση του σκύλου σας για να καταλάβετε αν του αρέσει αυτό που βλέπει. Τα μάτια τους παρακολουθούν τη δράση; Κουνάει η ουρά τους χαρούμενα ή φαίνονται στενοχωρημένα και γρυλίζουν; Φαίνονται να ανησυχούν με αυτό που βλέπουν;

Πρέπει να αφήσετε ανοιχτή την τηλεόραση για τον σκύλο σας;

Τα σκυλιά προτιμούν να παρακολουθούν τηλεόραση με τους ιδιοκτήτες τους για συντροφιά. Όταν είναι μόνοι, είναι πιο πιθανό να κουλουριαστούν για να κοιμηθούν.

Ωστόσο, αν ο σκύλος σας φαίνεται να του αρέσει να βλέπει τηλεόραση, τότε δεν είναι κακό να την αφήσετε ανοιχτή.

Διαβάστε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed