Image Alt

My Pet

μυρωδιά σκύλου στο σπίτι

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου στο σπίτι σας

Αν και τα σκυλιά είναι καταπληκτικοί σύντροφοι και φοβεροί συγκάτοικοι και τα λατρεύουμε, συχνά δεν αγαπάμε την μυρωδιά που αφήνουν στο σπίτι. Δείτε εδώ γιατί ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να έχει ένα λιγότερο φρέσκο ​​άρωμα και διαβάστε μερικές συμβουλές για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου από οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι σας.

Τι προκαλεί τη μυρωδιά του σκύλου;

Οι μυρωδιές του σκύλου ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η φυλή, η ηλικία, ο τύπος γούνας, η υγεία και οι ιατρικές συνθήκες, η ποσότητα σάλιου, η υπαίθρια δραστηριότητα και, ίσως το πιο σημαντικό, το πρόγραμμα μπάνιου.

Το να απαλλαγείτε από αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σκύλου μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά υπάρχουν εύκολοι τρόποι.

Τι μπορώ να κάνω για να μην μυρίζει το σπίτι από τον σκύλο;

Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι, περιλαμβάνουν τον τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων που βρίσκεται ο σκύλος σας και να διασφαλίζετε επίσης ότι το ζώο είναι καθαρό και υγιές.

Είναι επίσης καλή ιδέα να επενδύσετε σε ορισμένα εργαλεία και προϊόντα καθαρισμού. Τα αξιόπιστα προϊόντα αφαίρεσης τρίχας κατοικίδιων ζώων είναι απαραίτητα, όπως ένα ενζυματικό καθαριστικό και κάποιο καθαριστικό χαλιών με βάση το νερό, χωρίς διαλύτες, το οποίο δεν είναι μόνο για χαλιά και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, κουρτίνες, επικαλυμμένα έπιπλα, κρεβάτια για σκύλους και άλλα.

 

Πώς θα απαλλαγείτε εντελώς από τη μυρωδιά του σκύλου;

Εάν ζείτε με σκύλους, πιθανότατα δεν είναι ρεαλιστικό να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε εντελώς από τη μυρωδιά του σκύλου σας, όπως δεν είναι δυνατό να απαλλαγείτε εντελώς από το άρωμα του απορρυπαντικού σας, το άρωμα του καπνού από το τζάκι σας ή το άρωμα του φαγητού που μαγειρέψατε.

Κρατήστε τον σκύλο σας καθαρό

Εάν θέλετε να μην μυρίζει το σπίτι σας σαν σκύλος, ένα από τα πρώτα βήματα είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι καθαρό. Ο πιο προφανής λόγος που ο σκύλος σας μυρίζει είναι εάν το τρίχωμα του είναι βρώμικο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη υγιεινής ή σε κύλιση του σε βρωμιά, σε κόπρανα ή σε άλλα βρώμικα πράγματα. Έτσι, τα τακτικά μπάνια με ένα ήπιο σαμπουάν είναι απαραίτητα. Κανονικό μπάνιο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, καθώς και το κόψιμο των νυχιών και το βούρτσισμα της γούνας τους, κάτι που τα βοηθά να μυρίζουν καλύτερα και βοηθά στη μείωση της ποσότητας των μαλλιών που ρίχνουν στο σπίτι.

Και μην ξεχνάτε εάν ο σκύλος σας είναι έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι χρήσιμο να πλένετε τα πόδια του και να τα στεγνώνετε, εάν είναι βρεγμένα, για να ελαχιστοποιήσετε τη μυρωδιά στο σπίτι σας.

μυρωδιά σκύλου στο σπίτι

Διατηρήστε τα δάπεδά σας καθαρά

Το τρίψιμο και το βούρτσισμα του κουταβιού σας είναι μια καλή αρχή, αλλά αν θέλετε πραγματικά να μην μυρίζει το σπίτι σας, το επόμενο βήμα σας είναι να καθαρίζετε τακτικά τα πατώματα σας. Για ξύλο, πλακάκι ή laminate, το σκούπισμα είναι το πρώτο βήμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική σκούπα ή σκούπες με πανάκια που μαγνητίζουν σκόνη και τρίχες και στη συνέχεια περάστε το πάτωμα με υγρή σφουγγαρίστρα. Εάν έχετε χαλιά, καλό είναι να έχετε μια ηλεκτρική σκούπα με μεγάλη απορροφητικότητα για τρίχες σκύλου και γάτας και αν χρειαστεί μπορείτε να καθαρίσετε το χαλί με κάποιο ειδικό καθαριστικό.

Διατηρήστε τα έπιπλά σας καθαρά

Κάποιοι δεν επιτρέπουν στα σκυλιά να ανεβαίνουν σε καναπέδες, πολυθρόνες και κρεβάτια, ενώ άλλοι τα αφήνουν να χουζουρεύουν κοντά τους νιώθοντας τα οφέλη από μια περιστασιακή αγκαλιά. Το να διατηρείτε τα έπιπλα καλυμμένα με κάποιο ριχτάρι, βοηθάει γιατί είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε αυτό μεμονωμένα παρά ολόκληρο τον καναπέ. Αν τα έπιπλα αρχίζουν να μυρίζουν κάπως, μια εύκολη και μη τοξική λύση είναι να ψεκάσετε τα έπιπλα με ένα μπουκάλι σπρέι γεμάτο με τέσσερα μέρη λευκό ξύδι και ένα μέρος νερού. Είναι εξαιρετικό για τακτικό ψεκασμό σε χαλιά και επικαλυμμένα έπιπλα για την αντιμετώπιση σκληρών μυρωδιών, συμπεριλαμβανομένων των ούρων. (Φυσικά, δοκιμάστε οποιοδήποτε ύφασμα σε δυσδιάκριτο σημείο πριν το εφαρμόσετε)

Αν έχετε ένα κουτάβι που έχει ατυχήματα ή έναν μεγαλύτερο σκύλο που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ούρα του, απορροφήστε όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα με χαρτοπετσέτες και μετά εμποτίστε το σημείο που έχει ουρήσει με βότκα ή λευκό ξύδι για να διασπαστούν τα οξέα που βρίσκονται στα ούρα.

μυρωδιά σκύλου στο σπίτι

Διατηρήστε τα έπιπλα των κατοικίδιων ζώων καθαρά

Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου θα πρέπει να καθαρίζετε σχεδόν όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον σκύλο σας, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού του.

Όπου υπάρχει κρεβάτι σκύλου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα άσχημης μυρωδιάς. Μπορείτε να συντηρήσετε τόσο τα έπιπλά σας όσο και τα δικά του αρχικά με προϊόντα αφαίρεσης τριχών των κατοικίδιων, όπως ο κύλινδρος που κολλάνε πάνω του οι τρίχες, αλλά το τακτικό πλύσιμο των κρεβατιών για κατοικίδια είναι το κλειδί. Οι περισσότεροι ειδικοί στα κατοικίδια συνιστούν να πλένετε τα κρεβάτια κάθε εβδομάδα για να εξαλείψετε τις οσμές στο σπίτι σας. Όταν πλένετε τα κρεβάτια και τις κουβέρτες τους, προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στο πλυντήριό σας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου και να τα διατηρήσετε φρέσκα και αφράτα.. Εάν έχετε μεγάλα κρεβάτια σκύλου και το πλύσιμο τους κάθε εβδομάδα είναι δύσκολο, μπορείτε να τα ψεκάσετε με ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να το ρουφήξετε.

Πλύντε τα παιχνίδια του σκύλου σας

Το πλύσιμο των υφασμάτινων παιχνιδιών για σκύλους είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με το πλύσιμο των κρεβατιών για κατοικίδια. Μετά το αρχικό στάδιο του κουταβιού, το στόμα των σκύλων είναι γνωστό ότι δεν έχει και την καλύτερη μυρωδιά και επειδή το σάλιο τους διαπερνά τα παιχνίδια τους, μπορεί να κάνει το σπίτι σας να μυρίζει σαν την αναπνοή του σκύλου. Μπορείτε να τα πλένετε στο πλυντήριο κάθε εβδομάδα μαζί με τις κουβέρτες και τα κρεβατάκια τους και θα βγουν σαν καινούργια.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι υγιής

Μπορεί να υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας μυρίζει. Εάν λούζετε τακτικά το σκυλί σας και εξακολουθεί να μυρίζει, θα μπορούσε να έχει μια υποκείμενη πάθηση που τον κάνει να παράγει περισσότερη μυρωδιά από το συνηθισμένο. Η μυρωδιά του σκύλου μπορεί επίσης να προκληθεί από ερεθισμό του δέρματος και βακτήρια, τα οποία ενισχύονται από την υγρασία.

Η επίμονη μυρωδιά σκυλιών μπορεί να είναι σημάδι πιο σοβαρής ανησυχίας για την υγεία. Έτσι, εάν ο σκύλος σας γλείφεται υπερβολικά ή έχει μια ξαφνική αλλαγή στην όρεξη, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τη «οσμή του σκύλου» είναι οι βακτηριακές λοιμώξεις μέσα στα αυτιά ή στο δέρμα. Ο κτηνίατρος θα πρέπει να τον εξετάσει για να προσδιορίσει την ακριβή πηγή.

Και μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας! Εάν δεν συνεργάζεται, αλλάξτε την οδοντόβουρτσα του σκύλου με ένα ειδικό προϊόν μάσησης σχεδιασμένο να καθαρίζει τα δόντια του.

Γίνετε ντετέκτιβ οσμών

Μπορεί να μην έχετε πρόβλημα να μυρίσετε τη μυρωδιά του κατοικίδιου, αλλά ο εντοπισμός της πηγής, ωστόσο, είναι κάποιες φορές δύσκολος. Ένα κουτάβι μπορεί να προσπαθήσει να κρύψει τα ατυχήματά του πηγαίνοντας πίσω από ένα έπιπλο. Ένας ηλικιωμένος σκύλος μπορεί να έχει ακράτεια. Και μερικά σκυλιά απλά δεν μπορούν να μην σηκώσουν το πόδι τους σε καλύμματα κρεβατιού, κουρτίνες ακόμη και τοίχους.

Είτε το κατοικίδιο ζώο σας έχει ατυχήματα, είτε σημαδεύει την επικράτειά του μέσα στο χώρο, οι φακοί UV μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι και να σας βοηθήσουν να το βρείτε το ακριβές σημείο. Ένας ανιχνευτής ούρων για κατοικίδια UV μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους αποξηραμένους λεκέδες ούρων, ώστε να μπορείτε να τους καθαρίσετε σωστά και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του σπιτιού σας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed