Image Alt

My Pet

Οι βασικές ανάγκες ενός σκύλου

Πώς να φροντίσετε για τις βασικές ανάγκες του σκύλου σας

Ως ιδιοκτήτης σκύλου, είναι αναμενόμενο να θέλετε να φροντίζετε το κατοικίδιο σας. Αυτό σημαίνει να μάθετε να μεριμνείτε για τις βασικές ανάγκες του σκύλου σας. Η σωστή διατροφή, η παρακολούθηση της υγείας του και η περιποίησή του δημιουργούν ένα περιβάλλον ευημερίας για τον σκύλο σας.

Πρώτα απ’ όλα, η ιδιοκτησία ενός σκύλου δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία αλλά μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνη της. Όπως οι άνθρωποι έτσι και οι σκύλοι χρειάζονται νερό, τροφή και καταφύγιο. Επίσης, ωστόσο, χρειάζονται ακόμα και σωματική άσκηση και περιποίηση, αλλά και πνευματική, καθώς και στοργή. Η παροχή όλων αυτών θέτει τα θεμέλια για μια ευτυχισμένη σχέση με τον σκύλος σας.

Τι χρειάζεστε

  • Ποιοτική τροφή
  • Κρεβάτι/σπιτάκι για σκύλους
  • Παιχνίδια
  • Προϊόντα περιποίησης
  • Χρόνο για βόλτα
  • Κτηνίατρο
  • Στοργή και αγάπη

Σωστή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι βασικό κομμάτι της φροντίδας ενός σκύλου. Κάντε έρευνα και επιλέξτε μια εταιρεία που χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας συστατικά. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία αλλά μην είστε και υπερβολικά φειδωλοί. Πολλές εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα δοκιμής ενώ άλλες έχουν και επιστροφή χρημάτων. Εάν πάλι επιλέξετε μια σπιτική διατροφή, συζητήστε το με τον κτηνίατρό σας. Εφόσον κάποια στιγμή αποφασίσετε να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας, κάντε το σταδιακά.

Προσωπικός χώρος

Αν και ο σκύλος είναι κοινωνικό ζώο, θέλει και αυτό τον δικό του ξεχωριστό χώρο. Όταν τα πράγματα δεν παγαίνουν και τόσο καλά, να μπορεί να απομονωθεί και να νιώσει καλύτερα. Εάν ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια εύκαιρη πόρτα εισόδου στο σπίτι. Επιπρόσθετα, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας εκτεθειμένο σε συνθήκες ακραίας ζέστης ή έντονου κρύου.

Φυσική κατάσταση

Μια από τις βασικές ανάγκες του σκύλου σας είναι και η φυσική άσκηση. Μια καθημερινή βόλτα ή άσκηση είναι απαραίτητα για να διατηρεί το σκυλάκι σας τη φυσική του κατάσταση. Μάλιστα, σε κάποιες ράτσες αυτή ίσως είναι ακόμα πιο αναγκαία. Ταυτόχρονα, διατηρήστε μια τακτική επαφή με τον κτηνίατρο ούτως ώστε να αντιμετωπίζετε εγκαίρως το κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Τέλος, οι σκύλοι χρειάζονται περιποίηση όπως βούρτσισμα, μπάνιο και κόψιμο νυχιών. Εφόσον δεν απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία, φροντίστε να το κάνετε εσείς αυτό για τον σκύλο σας.

Εκπαίδευση

Η σωστή εκπαίδευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν σκύλο. Ορίστε ένα πρόγραμμα είτε δικό σας, είτε με την βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή και τηρήστε το. Μην τιμωρείτε τον σκύλο σας χωρίς λόγο και προσπαθήστε να τον επιβραβεύετε όταν χρειάζεται. Η διατήρηση του δεσμού μεταξύ ανθρώπου και σκύλου είναι ζωτικής σημασίας για τον τετράποδο φίλο σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτόν ενώ όταν πρέπει να τον αφήσετε αρκετή ώρα μόνο του βρείτε κάτι που θα τον κρατήσει απασχολημένο και δεν θα υποφέρει από πλήξη.

Πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν διαφορετικές πρακτικές στην ανατροφή του σκύλου τους. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως αν κάτι δεν λειτουργεί υπάρχει πάντα μια εναλλακτική επιλογή. Να έχετε υπομονή και να μην επιχειρείτε πολλές δραστικές αλλαγές ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση, αν αντιμετωπίσετε δυσκολία μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας.

Δείτε επίσης: 10 συμβουλές για την υπεύθυνη φροντίδα του κατοικίδιού σας

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed