Image Alt

My Pet

χλώριο πισίνας σκυλιά

Πόσο ασφαλές είναι το χλώριο της πισίνας για τους σκύλους;

Όπως πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να χαλαρώνουν σε μια ωραία πισίνα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, έτσι και σε κάποια σκυλιά αρέσει να δροσίζονται, να παίζουν και να κολυμπούν στην πισίνα. Τι γίνεται όμως με τα χημικά της πισίνας; Πόσο κακό είναι το χλώριο για τους σκύλους; Διαβάστε εδώ, πώς να κάνετε μια μέρα στην πισίνα διασκεδαστική και ασφαλή για τον σκύλο σας.

Επιτρέπεται να πίνουν τα σκυλιά το νερό της πισίνας;

Το επίπεδο χλωρίου σε μια σωστά συντηρημένη πισίνα είναι σχετικά χαμηλό και επομένως δεν είναι γενικά επιβλαβές για τους σκύλους εάν πιούν μικρή ποσότητα νερού πισίνας. Οι πισίνες με θαλασσινό νερό περιέχουν επίσης χλώριο, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από τις παραδοσιακές πισίνες. Η κατανάλωση όμως υπερβολικής ποσότητας χλωριωμένου νερού πισίνας μπορεί να ερεθίσει τη γαστρεντερική οδό ενός σκύλου, οδηγώντας τον σε ναυτία, έμετο και διάβρωση του οισοφάγου. Οι κίνδυνοι βέβαια είναι σημαντικά υψηλότεροι εάν το επίπεδο χλωρίου σε μια πισίνα είναι πολύ υψηλό.

Όταν χρειάζεται για λόγους αποστείρωσης, να ρίξετε στην πισίνα μεγάλες ποσότητες χημικών, κρατήστε τον σκύλο σας μακριά από την πισίνα έως ότου η χημική ισορροπία είναι ασφαλής για να κολυμπήσουν ξανά οι άνθρωποι .

Επίσης, να έχετε πάντα μια προσβάσιμη πηγή φρέσκου, καθαρού πόσιμου νερού για τον σκύλο σας, έτσι ώστε η πισίνα να μην γίνει η κύρια πηγή για να ξεδιψάει.

Βλάπτει το νερό της πισίνας το δέρμα των σκύλων;

Ενώ το να βρεθεί ένας σκύλος για μικρό διάστημα στην πισίνα είναι γενικά αβλαβές, η υπερβολική έκθεση του σε χλώριο και άλλες χημικές ουσίες της πισίνας μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα (συμπεριλαμβανομένων των ποδιών) και το τρίχωμα του. Αυτό είναι συνήθως μεγαλύτερο πρόβλημα εάν η πισίνα δεν είναι χημικά ισορροπημένη ή ο σκύλος παραμένει στην πισίνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να χαμηλώσω το επίπεδο χλωρίου της πισίνας μου;

Εάν πιστεύετε ότι η μείωση των χημικών είναι μια καλή λύση για την ασφάλεια του σκύλου ή τη δική σας, ξανασκεφτείτε το! Το ακατάλληλα επεξεργασμένο νερό της πισίνας μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία μικροοργανισμών όπως βακτήρια, φύκια, μύκητες και παράσιτα. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν εσάς και τον σκύλο σας μέσω τυχαίας κατάποσης, εισπνοής ή επαφής με το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αυτά τα παθογόνα είναι συχνά πολύ πιο επιβλαβή από το επίπεδο του χλωρίου που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση μιας καθαρής πισίνας.

χλώριο πισίνας σκυλιά

Μπορούν τα κουτάβια να κολυμπήσουν σε πισίνες με χλώριο;

Όσον αφορά την ασφάλεια του χλωριωμένου νερού, τα κουτάβια μοιράζονται τους ίδιους βασικούς κινδύνους με τα ενήλικα σκυλιά – η υπερβολική κατάποση μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές και είναι επίσης πιθανός κάποιος ερεθισμός του δέρματος. Λόγω του μικρότερου μεγέθους και του πιο ευαίσθητου δέρματος τους, τα κουτάβια μπορούν να βιώσουν αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις από το νερό της πισίνας πιο γρήγορα από τα μεγαλύτερα σκυλιά, επομένως καλό είναι να περιορίσετε τον χρόνο που βρίσκονται μέσα στην πισίνα και να παρακολουθείτε μήπως προκύψουν τυχόν άλλα προβλήματα.

Η ασφάλεια της πισίνας είναι υψίστης σημασίας για τα κουτάβια, επειδή δεν είναι τόσο έμπειρα στο νερό και είναι πιο αδύναμοι κολυμβητές από τα ενήλικα σκυλιά. Ένα σωσίβιο είναι μια εξαιρετική ιδέα για τον εκκολαπτόμενο κολυμβητή σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μέγεθος και μην αφήνετε το κουτάβι σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και με σωσίβιο.

Είναι καλύτερες οι πισίνες θαλασσινού νερού;

Η υπερβολική κατανάλωση νερού από μια πισίνα με θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει στους σκύλους τα ίδια προβλήματα με το χλωριωμένο νερό της πισίνας. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια ή ανισορροπίες ηλεκτρολυτών που μπορεί γρήγορα να γίνουν απειλητικές για τη ζωή τους. Οι πισίνες με θαλασσινό νερό μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ήπιες για το δέρμα και τους βλεννογόνους των σκύλων, αλλά ο μικρός χρόνος κολύμβησης εξακολουθεί να είναι ασφαλέστερος από την εκτεταμένη έκθεση τους μέσα στην πισίνα.

Ξεπλύνετε τον σκύλο μετά το κολύμπι

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό από το χλώριο, το αλάτι και άλλες χημικές ουσίες της πισίνας, μετά από το κολύμπι καθαρίστε τον σκύλο σας με καθαρό νερό για να ξεπλύνετε όλα τα υπολείμματα του νερού της πισίνας.

Ασφάλεια πισίνας για σκύλους

Εάν ο σκύλος σας ξέρει να κολυμπάει, τότε είναι γενικά ασφαλές να του επιτρέψετε να κολυμπήσει στην πισίνα. Ωστόσο, φροντίστε να επιβλέπετε τον σκύλο σας ανά πάσα στιγμή και να ακολουθείτε τις παρακάτω προφυλάξεις ασφαλείας:

  • Βάλτε ένα σωσίβιο στον σκύλο ή το κουτάβι σας εάν είναι αδύναμος κολυμβητής, νέος ή δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές του στην κολύμβηση (δεν είναι όλοι οι σκύλοι από τη φύση τους εξαιρετικοί κολυμβητές).
  • Προστατέψτε τον σκύλο σας από θερμοπληξία. Παρέχετε άφθονο δροσερό, φρέσκο ​​πόσιμο νερό και σκιά. Βαλτε τον σκύλο σας σε ένα κλιματιζόμενο χώρο, εάν δείτε σημάδια εξάντλησης. Τα κουτάβια και τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.
  • Μην αφήνετε το σκυλί σας να περπατά πάνω σε εξαιρετικά καυτές σανίδες από τσιμέντο ή ξύλο που μπορεί να κάψουν τα μαξιλαράκια των ποδιών του. Εάν έχετε αμφιβολίες, δοκιμάστε την επιφάνεια με το πίσω μέρος του χεριού σας. Εάν αισθάνεστε ότι είναι πολύ ζεστό για εσάς, τότε είναι πολύ ζεστό και για τα πόδια του σκύλου σας. Δροσίστε την επιφάνεια ρίχνοντας κρύο νερό εκεί όπου θα περπατήσει ο σκύλος σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει έναν ασφαλή τρόπο εισόδου και εξόδου από την πισίνα.

Εάν εσείς και ο σκύλος σας κολυμπάτε μαζί, προσέξτε αυτά τα νύχια. Η κίνηση των ποδιών ενός σκύλου ενώ κολυμπά κάνει τα νύχια του πιο έντονα και μερικά σκυλιά προσπαθούν να κρατήσουν τους ανθρώπους τους φίλους τους. Ένας σκύλος που κολυμπά μπορεί να χαράξει σοβαρά το γυμνό δέρμα.

Φθορές από τα σκυλιά στην πισίνα

Εάν σκοπεύετε να αφήσετε τον σκύλο σας να κολυμπήσει στην πισίνα σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας περισσότερα από την ασφάλεια του σκύλου. Το να κολυμπάει ένας σκύλος στην πισίνα σας μπορεί να προκαλέσει κάποιες φθορές σε αυτήν.

  • Εάν η πισίνα σας έχει επένδυση από βινύλιο ή πλαστικό, τότε δεν πρέπει να αφήνετε τα σκυλιά να κολυμπούν. Τα νύχια τους μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά που είναι δαπανηρή η επισκευή.
  • Οι τρίχες του σκύλου, η βρωμιά, τα υπολείμματα, τα βακτήρια, ακόμη και τα ίχνη κοπράνων στο τρίχωμα και τα πόδια ενός σκύλου θα βρεθούν στην πισίνα όταν ο σκύλος σας μπει. Αυτό μπορεί να φράξει ή να επιβραδύνει το skimmer και το φιλτράρισμα της πισίνας. Επίσης αλλάζει το pH του νερού, αυξάνοντας την ανάγκη για περισσότερες χημικές ουσίες.

Πολλοί επαγγελματίες συντήρησης πισίνας λένε ότι η επίδραση ενός σκύλου στην πισίνα είναι ίση με αυτή τριών ατόμων. Μπορείτε να μειώσετε ελαφρώς αυτό. βουρτσίζοντας τον σκύλο πριν και πλένοντας τον με νερό πριν ο σκύλος μπει μέσα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε κάποια επιπλέον συντήρηση για να διατηρήσετε την πισίνα καθαρή και ασφαλή.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed