Image Alt

My Pet

σκυλιά αγαπάμε

Σκυλιά: Γιατί τα αγαπάμε τόσο πολύ;

Σίγουρα όσοι έχουν σκύλο, γνωρίζουν ότι ο δεσμός που μοιραζόμαστε με τα σκυλιά μας είναι ιδιαίτερος. Αλήθεια, μήπως έχετε αναρωτηθεί γιατί αγαπάμε τόσο τα σκυλιά μας;

Η λίστα με τους λόγους που αγαπάμε τα σκυλιά είναι ατελείωτη, για αυτό εδώ θα δούμε κάποιους από αυτούς.

γιατί αγαπάμε τα σκυλιά

1. Ασφάλεια

Αν σκεφτούμε χιλιάδες χρόνια πριν, οι σκύλοι —ή οι πρώτοι πρόγονοί τους, οι λύκοι— φυλάσσαν μια περιοχή και ειδοποιούσαν τους ανθρώπους για κάποια απειλή. Έτσι οι σκύλοι συχνά τρεφόντουσαν με υπολείμματα από το κυνήγι ή τους προσφέρεται καταφύγιο.

Αν και αυτή η συμβιωτική σχέση ίσως ξεκίνησε από ανάγκη και για τις δύο πλευρές, η ιδέα ότι ένας σκύλος προσφέρει προστασία είναι πλέον γεγονός. Τα σκυλιά προσφέρουν προστασία από εισβολείς που εισέρχονται στο σπίτι μας, ακόμα και με το γάβγισμα τους, ενώ οι σκύλοι εργασίας και οι σκύλοι υπηρεσίας μπορούν επίσης να παρέχουν μια σειρά προστασίας, όπως μέσω ανίχνευσης όπλων ή ειδοποίησης των ανθρώπων τους για ένα επικείμενο ιατρικό επεισόδιο.

2. Συντροφιά

Μήπως ο σκύλος σας είναι ο καλύτερος φίλος σας; Το να είvαι κάποιος με τον σκύλο του, μειώνει το άγχος και του επιτρέπει να αλλάζει τη διάθεσή του.

Τα σκυλιά συμβάλουν επίσης στην καταπολέμηση της μοναξιάς. Εάν αισθάνεστε μοναξιά, τα σκυλιά μπορούν να σας προσφέρουν αυτή τη συντροφιά που σας λείπει.

3. Ανιδιοτελής αγάπη

Τα σκυλιά είναι φανταστικοί ακροατές και αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, η σχέση που έχουμε με τα σκυλιά μας είναι διαφορετική από τις ανθρώπινες σχέσεις που συχνά συνοδεύονται από έλεγχο και διαφορετικές απόψεις ή κριτική.

Οι σκύλοι μας παρέχουν την πιο αγνή μορφή αγάπης. Είναι παρόντες, επιεικής και πιστοί. Ένας σκύλος δεν ενδιαφέρεται ούτε για την κοινωνική σας, ούτε για την οικονομική σας κατάσταση. Ενώ δεν τον ενδιαφέρει ούτε αν είστε ψηλός, κοντός, αδύνατος ή εύσωμος. Σας αγαπάει έτσι κι αλλιώς.

4. Ευτυχία

Αρκετές μελέτες, έχουν δείξει ότι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων τους αύξησαν τα επίπεδα ωκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της καλής διάθεσης, τόσο στους ανθρώπους όσο και στα κατοικίδια ζώα τους. Άλλη μελέτη είδε την ίδια αντίδραση όταν σκύλοι και άνθρωποι έκαναν άμεση οπτική επαφή. Ενώ επίσης έχουν διαπιστώσει ότι τα επίπεδα κορτιζόλης – ένας δείκτης στρες – μειώθηκαν στους ανθρώπους ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με τον σκύλο τους.

Άρα κρατήστε στο μυαλό σας ότι το να περνάτε χρόνο με τον σκύλο σας σας κάνει και τους δύο πιο ευτυχισμένους.

5. Θεραπευτικές ικανότητες

Καταρχήν να πούμε ότι υπάρχουν σκύλοι που έχουν πιστοποιηθεί ως ζώα συναισθηματικής υποστήριξης ή σκύλοι θεραπείας, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα σκυλάκια έχουν τεράστιες θεραπευτικές ικανότητες.

Οι αλληλεπιδράσεις που έχουμε με τα σκυλιά μας μπορούν να προσφέρουν διορθωτικές εμπειρίες σχέσεων και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των σχέσεων που χτίζουμε με άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ένα άτομο με υπόβαθρο τραύματος που έχει δυσκολία με την εμπιστοσύνη ή τη στοργή μπορεί να ωφεληθεί μαθαίνοντας ξανά αυτές τις συμπεριφορές μέσω της σχέσης του με έναν σκύλο.

Δείτε επίσης: Μπορούν πραγματικά τα σκυλιά να δουν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι;

γιατί αγαπάμε τα σκυλιά

Καταλαβαίνουν τα σκυλιά ότι τα αγαπάμε;

Σίγουρα ο σκύλος καταλαβαίνει πόσο τον αγαπάτε. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά, συναισθηματικά και έξυπνα ζώα και δένονται με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Μαθαίνουν να μας εμπιστεύονται και αναζητούν καθοδήγηση από εμάς όταν αποδεικνύουμε ότι τους παρέχουμε ασφάλεια και νοιαζόμαστε για τις ανάγκες τους.

Όπως εμείς, καταλαβαίνουμε τη συμπεριφορά του σκύλου μας και την αποκωδικοποιούμε, όπως ότι το κούνημα της ουράς του υποδηλώνει ενθουσιασμό και χαρά έναντι νευρικότητας ή άγχους, έτσι και εκείνος μπορεί να μάθει να καταλαβαίνει τα συναισθήματά μας. Επίσης η γλώσσα του σώματος του σκύλου σας μπορεί να σας πει πολλά για το τι αισθάνεται για εσάς, καθώς όταν νιώθει κοντά σας ασφάλεια και ηρεμία θα είναι και εκείνος χαλαρός και θα σας πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι τα σκυλιά μας αγαπούν επειδή τους παρέχουμε βασικές ανάγκες όπως τροφή, νερό και στέγη, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στις σχέσεις μεταξύ μας.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα σκυλιά μας νοιάζονται για εμάς πάρα πολύ και ότι είμαστε πολύ σημαντικοί για αυτά.

Δείτε επίσης: 6 τρόποι για να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε

Πώς να δείξετε στα σκυλιά ότι τα αγαπάτε

Ο καλύτερος τρόπος να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε είναι να σκεφτείτε τι έχει νόημα για τον σκύλο. Δηλαδή, πρέπει να σκέφτεστε πέρα ​​από τα παιχνίδια, τι άλλο θα τον ευχαριστήσει.

♦ Παιχνίδια συνεργασίας

♦ Άνετα μέρη για ξεκούραση

♦ Βόλτες σε διαδρομές και μέρη όπου μπορεί να σταματήσει και να μυρίσει

♦ Ραντεβού για παιχνίδι με άλλα σκυλάκια

♦ Εκπαίδευση για αθλήματα σκύλων, όπως ευκινησία

♦ Παιχνίδια ψυχικής διέγερσης

♦ Περιποίηση, όπως το βούρτσισμα ολόκληρου του σώματος

Φυσικά, το τι θα αρέσει περισσότερο στον σκύλο σας θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές του προτιμήσεις.

γιατί αγαπάμε τα σκυλιά

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αγάπη σας για τον σκύλο σας;

Αν δεν υπάρχει μια ακραία κατάσταση που υποδεικνύει μια υπερβολική εξάρτηση από το σκυλί σας, όπως να ακυρώνετε επανειλημμένα σχέδια με τους φίλους και την οικογένειά σας για να περάσετε περισσότερο χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας, δεν υπάρχει όριο στην αγάπη.

Ωστόσο, η υπερβολική ή λανθασμένη αγάπη μπορεί να βλάψει τον σκύλο, όπως το να δίνετε στο κατοικίδιο σας πάρα πολλές λιχουδιές και μεγάλη ποσότητα τροφής, ή να του δίνετε τροφή που προορίζεται για τους ανθρώπους. Επίσης το να αγκαλιάζετε πολύ τον σκύλο σας, μπορεί να είναι κάτι που δεν το προτιμά, αλλά να τον πνίγει.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο για να δείξει αγάπη του, απλά πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ οψη μας και το κατοικίδιο μας.

Δείτε επίσης: Πώς να κρατήσετε τα σκυλιά σας δροσερά στη ζέστη

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed