Image Alt

My Pet

σκυλιά αγκαλιά

Σκυλιά: Πόσο τους αρέσουν οι αγκαλιές;

Όσοι έχετε σκύλο, σίγουρα θα έχετε βιώσει χαλαρωτικές και τρυφερές στιγμές μαζί του, όταν κάθεστε στον καναπέ και εκείνος έρχεται δίπλα σας, γέρνει προς το μέρος σας ή ακόμα κάθεται και πάνω σας, σας αγκαλιάζει, σας γλείφει και κουνάει το χέρι σας έτσι ώστε να τον χαϊδέψετε. Μπορούν τα σκυλιά να κάνουν αγκαλιές και τι εκφράζουν με αυτές;

Μπορούν να αισθανθούν τα σκυλιά τους ανθρώπους;

Ναι, τα σκυλιά καταλαβαίνουν τους ανθρώπους! Αν ποτέ νιώσετε στεναχωρημένοι ή εκνευρισμένοι, απλά κοιτάξτε τον σκύλο σας: δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει τι συμβαίνει. Οι σκύλοι δεν είναι μόνο καλοί στο να μαθαίνουν κόλπα και εντολές, αλλά μπορούν επίσης να αισθάνονται και να διακρίνουν ακόμα και λεπτές ενδείξεις ανθρώπινου συναισθήματος. Οι σκύλοι μπορούν να αντιλαμβάνονται τις μυρωδιές, τη γλώσσα του σώματος, ακόμη και τον τόνο της φωνής. Τι άλλο θα περιμένατε από τον καλύτερο σας φίλο;

αρέσει στα σκυλιά η αγκαλιά;

Μπορούν οι σκύλοι να κάνουν αγκαλιές;

Τα σκυλιά μπορούν να κάνουν αγκαλιές, αλλά θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Ενώ ένας σκύλος μπορεί να είναι ανοιχτός στο αγκάλιασμα και να ξεκινήσει μια αγκαλιά ως ένδειξη στοργής, άλλα σκυλιά μπορεί να είναι ντροπαλά ή να μην είναι ανοιχτά στο να δεχθούν μια αγκαλιά. Μερικοί σκύλοι μπορεί να θεωρούνται πιο στοργικοί και φιλικοί προς την οικογένεια από άλλους και μερικά σκυλιά, παρά τη ράτσα και τη φήμη τους, μπορεί να μην θέλουν να τους αγκαλιάζουν ή να μην ερμηνεύουν την αγκαλιά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό θα πρέπει και εσείς να μην το ξεχνάτε κάθε φορά που πλησιάζετε διαφορετικά σκυλιά για να τα αγκαλιάσετε και να τους δείξετε την αγάπη σας.

Αρέσουν στα σκυλιά οι αγκαλιές;

Ενώ ορισμένα σκυλιά μπορούν να κάνουν αγκαλιές, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αρέσουν σε όλα τα σκυλιά. Το αν ο σκύλος σας δίνει ή απολαμβάνει αγκαλιές μπορεί να εξαρτάται από τη ράτσα, την ιδιοσυγκρασία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ενώ ορισμένα σκυλιά, όπως τα ειδικά εκπαιδευμένα και κοινωνικοποιημένα σκυλιά θεραπείας, μπορούν να ανεχθούν τις αγκαλιές, γενικότερα, τα σκυλιά μπορεί να μην απολαμβάνουν μια αλληλεπίδραση που περιλαμβάνει έναν άνθρωπο να βάζει το πρόσωπό του δίπλα στο δικό τους ή που τους περιορίζει και δεν τα αφήνει να κινηθούν. Μια αγκαλιά μπορεί να τρομάξει το σκυλί σας και να μην αποτελεί ένδειξη στοργής για αυτό, αλλά να θεωρηθεί περισσότερο ως απειλή ή πράξη κυριαρχίας. Μην ξεχνάτε ότι οι αγκαλιές δεν είναι για όλους. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους.

σκυλιά αγκαλιά

Πώς δείχνουν τα σκυλιά τη στοργή τους προς εμάς;

Τα σκυλιά μπορεί να δείξουν στοργή με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος για να δείξουν τα σκυλιά την αγάπη τους είναι όταν κοιμούνται δίπλα μας. Όταν το σκυλάκι σας να στριμώχνεται μαζί σας στον καναπέ, δέχεται τα χάδια σας και δεν βρίσκεται στην ενστικτώδη υψηλή εγρήγορσή δείχνει ότι νιώθει άνετα. Θεωρήστε την ώρα της αγκαλιάς ως αληθινό σημάδι αγάπης και αφοσίωσης. Εάν στο σκυλάκι σας δεν αρέσουν τόσο οι αγκαλιές, υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους ο σκύλος σας μπορεί να δείξει τη στοργή του για εσάς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το άγγιγμα, τα φιλιά, το χαμόγελο, την οπτική επαφή και φυσικά το κούνημα της ουράς του.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να πούμε ότι τα σκυλιά μπορούν να κάνουν αγκαλιές και να σας δείξουν την αγάπη και τη στοργή τους, ωστόσο, δεν απολαμβάνουν όλα τα σκυλιά τις αγκαλιές και αυτό θα πρέπει να το σεβαστείτε.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed