Image Alt

My Pet

πλένουμε παιχνίδια σκύλου

Σκύλος: Πώς πλένουμε τα παιχνίδια του καθαρά και υγιεινά

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα παιχνίδια του σκύλου μας σε καλή κατάσταση. Και αυτό όχι μόνο επειδή όταν είναι βρώμικα, φαίνονται αηδιαστικά, αλλά κυρίως επειδή αυτό επηρεάζει την ασφάλεια και την υγεία των σκύλων μας. Τα παιχνίδια των σκύλων πρέπει να πλένονται συχνά για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Γιατί πρέπει να διατηρείτε τα παιχνίδια του σκύλου σας καθαρά

Πολλά από τα παιχνίδια για σκύλους φθείρονται. Καθώς ο σκύλος σας δαγκώνει το αγαπημένο του υφασμάτινο παιχνίδι, την μπάλα ή το παζλ, αυτό καταστρέφεται σιγά σιγά και μπορεί να γίνει επικίνδυνο για το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

Το τακτικό πλύσιμο των παιχνιδιών του σκύλου σας, σας δίνει την ευκαιρία να προσέξετε τυχόν φθορές που ίσως να μπορείτε να επισκευάσετε, αλλιώς θα πρέπει να τα πετάξετε για την ασφάλεια του γούνινου φίλου σας.

Επίσης το συχνό πλύσιμο των παιχνιδιών είναι ότι, τα παιχνίδια κατοικίδιων ζώων συγκαταλέγονται στα 10 σημεία που είναι γεμάτα μικρόβια στα σπίτια μας. Είναι γνωστό ότι περιέχουν κολοβακτηρίδια (συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων σταφυλόκοκκου) και μούχλα. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο για το κατοικίδιό σας να καταπίνει αυτές τις τοξικές μορφές βακτηρίων, αλλά είναι επικίνδυνο και για εσάς όταν τα πιάνετε.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να καθαρίσετε σωστά τα παιχνίδια σκύλων.

Πώς να καθαρίσετε υφασμάτινα παιχνίδια σκύλων

πλένουμε υφασμάτινα παιχνίδια σκύλου

Πρώτα, ελέγξτε αν χρειάζονται επισκευή ή πέταμα. Αν το μόνο θέμα είναι η βρωμιά, βάλτε τα σε μια σακούλα με πλέγμα και βάλτε τα στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικά για ευαίσθητες επιδερμίδες για να καθαρίσετε τα παιχνίδια του σκύλου σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά ή τοξικά χημικά ή αρώματα.

Ένα ενζυμικό καθαριστικό λειτουργεί καλύτερα επειδή καταστρέφει πραγματικά τα βακτήρια που έχουν μείνει στο παιχνίδι από το στόμα του σκύλου σας. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να απομακρύνετε οποιαδήποτε οργανική ύλη από τα παιχνίδια του σκύλου σας, όπως το σάλιο, το οποίο μπορεί να περιέχει βακτήρια.

Εάν είναι πολύ βρώμικα τα παιχνίδια, μπορεί να χρειαστεί να τα μουλιάσετε πριν. Μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης, μπορείτε είτε να στύψετε το επιπλέον νερό από τα παιχνίδια και να τα στεγνώσετε στον αέρα, είτε να τα ρίξετε στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τέλος, κάντε έναν έλεγχο και πάλι μετρά το πλύσιμο για να σιγουρευτείτε ότι δεν ξεκόλλησαν κάποια μέρη που μπορεί να καταπιεί ο σκύλος σας.

Δείτε επίσης: Χωρισμός: Ποιος θα πάρει την κηδεμονία του σκύλου;

Πώς να καθαρίσετε πλαστικά ή από καουτσούκ παιχνίδια σκύλων

πλένουμε παιχνίδια σκύλου από καουτσούκ ή πλαστικό

Εάν οι οδηγίες του κατασκευαστή λένε ότι μπορείτε να βάλετε το παιχνίδι στο πλυντήριο πιάτων, προχωρήστε και κάντε το, πλένοντας το ξεχωριστά από άλλα οικιακά αντικείμενα. Αλλά μην χρησιμοποιήσετε κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, καθώς αυτό είναι πολύ καυστικό και τοξικό για τους σκύλους.

Αρχικά, μουλιάστε τα παιχνίδια. Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό, και ρίξτε ελάχιστο απορρυπαντικό και αφήστε τα παιχνίδια να μουλιάσουν. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιχνίδια που περιέχουν κολλώδες ουσίες από  φυστικοβούτυρο ή λιχουδιές. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε το παιχνίδι στο πλυντήριο πιάτων και να το πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό.

Αν τα πλαστικά παιχνίδια του σκύλου σας δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων, απλά γεμίστε τον νεροχύτη ή μια πλαστική λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε στο νερό ελάχιστο απορρυπαντικό. Αφήστε τα παιχνίδια να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα και, στη συνέχεια, τρίψτε τα απαλά με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε τα καλά και κοιτάξτε τα για τυχόν φθορές που μπορεί να είναι επικίνδυνες για το σκυλάκι σας.

Τα πλαστικά παιχνίδια μπορεί να αναπτύξουν σκληρές άκρες που μπορεί να κόψουν τα ούλα του σκύλου σας και μπορεί επίσης να φθαρούν, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν κομμάτια από το πλαστικό ή το καουτσούκ. Αν δείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια φθοράς, φροντίστε να πετάξετε το παιχνίδι και να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα παιχνίδια σκύλων

Καλό είναι να πλένετε τα αγαπημένα παιχνίδια του σκύλου σας τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες και αν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα σαλιάρης μπορείτε να τα πλένετε πιο συχνά.

Το τακτικό πλύσιμο των παιχνιδιών του σκύλου σας είναι σημαντικό για την υγεία του, αλλά και για τη δική σας. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών και, αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα ενζυμικό καθαριστικό για να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που αναπόφευκτα αναπτύσσονται στα παιχνίδια του σκύλου σας. Τέλος όπως είπαμε θα πρέπει να ελέγχετε πάντα τα παιχνίδια του σκύλου σας για τυχόν φθορές.

Δείτε επίσης: Ταξίδι με κατοικίδιο: Τι προβλέπει ο νόμος και τα πρόστιμα

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed