Image Alt

My Pet

σκυλιά παλτό

Σκύλος: Πρέπει το χειμώνα να φοράει παλτό;

Καθώς σιγά σιγά οι θερμοκρασίες πέφτουν, πολλοί κηδεμόνες σκύλων αναρωτιούνται εάν τα σκυλιά τους χρειάζονται παλτό για να παραμείνουν ζεστά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά παλτό. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιπλέον ζέστη μπορεί να κάνει πραγματικά περισσότερο κακό παρά καλό. Διαβάστε εδώ, πότε είναι ασφαλές και απαραίτητο να βάλετε παλτό στον σκύλο σας.

Γιατί κάποιοι αγοράζουν χειμερινά παλτά για τα σκυλιά τους;

σκυλιά παλτό

Μερικές φορές, η απόφαση να βάλουν παλτό κάποιοι άνθρωποι στον σκύλο τους είναι επειδή και μόνο ανησυχούν. Επειδή τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται χρόνο έξω για να πάνε στην τουαλέτα και να απελευθερώσουν την υπερβολική ενέργεια που έχουν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα ακολουθούσαν μια μάλλον ασφαλή προσέγγιση.

Κάποιες φορές, μπορεί άλλοι να το κάνουν λόγω μόδας. Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία γύρω από τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων κινείται προς μια πιο «ανθρωπιστική προσέγγιση», ωθώντας τις επωνυμίες να προσφέρουν επώνυμα προϊόντα για κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύτερης ποικιλίας επιλογών ρούχων για σκύλους.

Πρέπει να βάλετε ένα χειμερινό παλτό σε έναν σκύλο;

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για το εάν πρέπει να βάλετε ή όχι ένα χειμερινό παλτό στον σκύλο σας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ψύχρα του ανέμου, αν ο σκύλος σας θα μπορούσε να βραχεί ή όχι και πόσο ήλιος υπάρχει πριν βγάλετε τον σκύλο σας έξω. Βέβαια μπορείτε πάντα να βγάλετε το παλτό εάν ο σκύλος σας φαίνεται να ζεσταίνεται πολύ. Κάθε φορά που βρίσκεστε έξω στο κρύο και βλέπετε το σκυλί σας να τρέμει, να αναζητά ζεστασιά, να κουτσαίνει, να επιβραδύνει ή να ενεργεί με οποιονδήποτε τρόπο ανήσυχο ή στενοχωρημένο, ήρθε η ώρα να μπείτε μέσα στο σπίτι.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ηλικία του σκύλου, την κατάσταση της υγείας του και την προσαρμογή του σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ηλικιωμένοι ή πολύ νέοι και άρρωστοι σκύλοι μπορεί να δυσκολεύονται να παραμείνουν ζεστοί ακόμα και κάτω από ήπιες συνθήκες, ενώ ένας υγιής ενήλικος σκύλος που έχει συνηθίσει το κρύο μπορεί να είναι πολύ χαρούμενος ακόμα και όταν κάνει πολύ κρύο.

Ποια σκυλιά χρειάζονται παλτό;

σκυλιά παλτό

Τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν σχετικά μεγαλύτερη επιφάνεια από την οποία χάνουν θερμότητα από τα μεγάλα σκυλιά, επομένως, τα μικρότερα σκυλιά επωφελούνται από το παλτό περισσότερο από τα μεγαλύτερα σκυλιά. Κάποια από αυτά είναι τα Τσιουάουα, τα Τόι Τεριέ και τα Πίντσερ Μινιατούρα. Το σωματικό λίπος βοηθά στη συγκράτηση της θερμότητας, έτσι ένας αδύνατος σκύλος, όπως το Whippet ή το Greyhound, χρειάζεται περισσότερο το παλτό έναν υπέρβαρο σκύλο. Τα σκυλιά με πολύ λεπτή γούνα μπορούν να κρυώσουν αρκετά εύκολα.

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλόσωμοι σκύλοι με πυκνό τρίχωμα που έχουν το δικό τους χοντρό διπλό τρίχωμα σπάνια χρειάζονται παλτό. Στην πραγματικότητα, το βάρος του μπορεί πραγματικά να μειώσει τις φυσικές μονωτικές ιδιότητες της γούνας του σκύλου. Να ξέρετε επίσης ότι η σκούρα γούνα απορροφά περισσότερη θερμότητα από τον ήλιο από την ανοιχτόχρωμη γούνα. Η δραστηριότητα επίσης παράγει πολλή θερμότητα, επομένως κάθε σκύλος θα είναι πιο ζεστός όταν τρέχει σε αντίθεση με το να κάθεται ήσυχος. Τα παρακάτω σκυλιά σπάνια πρέπει να φορούν χειμερινό παλτό λόγω του μεγέθους τους και της μακριάς ή πυκνής γούνας τους:

  • Χάσκι
  • Σκύλος Νέας Γης
  • Τσόου Τσόου
  • Πομερανοί
  • Κόμοντορ
  • Χαβανέζικο
  • Ορεινός σκύλος Bernese
  • Κόλεϊ
  • Ορεινός Πυρηναίων

Πριν επιλέξετε να βάλετε παλτό στον σκύλο σας, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας ειδικά για τον σκύλο σας.

Πώς να επιλέξετε παλτό για έναν σκύλο

Αν αποφασίσετε ότι ο σκύλος σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα παλτό – και το επιβεβαίωσε και ο κτηνίατρός σας – θα πρέπει να αποφασίσετε τι παλτό να επιλέξετε. Αρχικά, σκεφτείτε το είδος του υλικού που πρέπει να έχει. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για συστάσεις σχετικά με υλικά που είναι συμβατά με τον τύπο γούνας του σκύλου σας.

Ακόμα θα πρέπει να έχετε μετρήσετε το σκυλί σας πριν αγοράσετε ένα παλτό, καθώς το μέγεθος εξαρτάται από το μέγεθός του. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το παλτό που θα επιλέξετε δεν είναι ούτε πολύ στενό, ούτε αρκετά χαλαρό που θα εμποδίζει το σκυλί σας να κινείται κανονικά.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ορισμένα υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιους σκύλους. Προσέχετε για επαναλαμβανόμενο κνησμό, φτέρνισμα, κνίδωση, πρήξιμο του προσώπου, των αυτιών, των χειλιών, των βλεφάρων, μιας φλεγμονής του δέρματος, διάρροιας ή και εμετού.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed