Image Alt

My Pet

Συμπεριφορές μας που κάνουν τα σκυλιά να νιώθουν άβολα

Συμπεριφορές μας που κάνουν τα σκυλιά να νιώθουν άβολα

Όσο και να αγαπάμε τα σκυλιά μας, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές μας που τα κάνουν πολλές φορές να νιώθουν άβολα! Και όσο και αυτά με τη σειρά τους να μας αγαπάνε, κάποια στιγμή θα δυσανασχετήσουν μαζί μας… και δεν θα έχουν άδικο! Ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές μας που στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσουν:

Οι αγκαλιές

Η αγκαλιά είναι ένας συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι δείχνουν στοργή, αλλά δεν είναι κάτι που απολαμβάνουν οι σκύλοι. Παρόλο που ορισμένα σκυλιά είναι ανεκτικά όταν τους αγκαλιάζουν οι άνθρωποι τους, γενικά, δεν είναι κάτι που τους ενθουσιάζει. Η αγκαλιά κάνει τα σκυλιά να αισθάνονται παγιδευμένα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη ότι απειλούνται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην αγκαλιάζετε κάποιο σκυλάκι που συναντάτε για πρώτη φορά.

Να σκύβετε από πάνω τους

Όταν χαιρετάτε ή εκπαιδεύετε τον δικό σας σκύλο, είναι σημαντικό να μην σκύβετε πάνω του. Το να σκύβετε πάνω από τα σκυλιά μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται απειλή ή νευρικότητα. Αυτό μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση με σκύλους που ανήκουν σε μικρόσωμες ράτσες που αισθάνονται ότι απειλούνται και φοβούνται ότι μπορεί να τους πατήσουν.

Να τα χαϊδεύετε στο κεφάλι

Μπορεί να είναι τρυφερό να απλώσετε το χέρι σας για να χαϊδέψετε έναν σκύλο στο κεφάλι του, αλλά επειδή τα σκυλιά απειλούνται και νιώθουν άβολα από κάποιον που γέρνει πάνω τους, έτσι και το να βάλετε ένα χέρι πάνω από έναν σκύλο για να τα χαϊδέψετε μπορεί να αισθανθεί απειλή. Είναι καλύτερα να αφήσετε έναν σκύλο να σας πλησιάσει μόνος του και μετά να τον χαϊδέψετε. Κάθε σκύλος έχει δικές του προτιμήσεις για το πού του αρέσει να το χαϊδεύετε, αλλά οι περιοχές του σώματος που απολαμβάνουν συνήθως τα κατοικίδια είναι κάτω από το πηγούνι και στη βάση της ουράς.

Να τα κοιτάζετε επίμονα στα μάτια

Ένας σκύλος μπορεί να είναι αξιολάτρευτος αλλά η αλληλεπίδραση μαζί του δεν είναι για αυτόν πάντα κάτι που τον κάνει να νιώθει ευχάριστα. Ας πούμε ότι είναι δελεαστικό για εσάς να θέλετε να κοιτάξετε κάθε σκύλο που βλέπετε στα μάτια, αλλά για το σκυλάκι αυτή η οπτική επαφή να είναι αγχωτική. Η άμεση ή η επίμονη επαφή με τα μάτια είναι απειλητική και μπορεί να εκνευρίσει τα σκυλιά και να τα κάνει να αντιδράσουν αμυντικά. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να το αποφεύγετε, ειδικά όταν συναντάτε νέα σκυλιά.

Να τους αλλάζετε το πρόγραμμα

Στα σκυλιά αρέσει η συνέπεια και η καθημερινή ρουτίνα. Μεγάλες αλλαγές στη ρουτίνα της καθημερινότητας στο σπίτι, όπως τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο, ένα νέο πρόγραμμα εργασίας ή ένα νέο άτομο που εντάσσεται στην οικογένεια, μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα σκυλιά. Προσπαθήστε να διατηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα ρουτίνας για τον σκύλο σας, ειδικά σε περιόδους κάποιας αλλαγής μέσα στο σπίτι.

Συμπεριφορές μας που κάνουν τα σκυλιά να νιώθουν άβολα

Δείτε επίσης: 5 σημάδια που μας δίνει ο σκύλος μας όταν έχει πρόβλημα υγείας

Να μην τα αφήνετε να μυρίζουν

Τα σκυλιά έχουν απίστευτη όσφρηση και χρησιμοποιούν τη μύτη τους για να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Συνήθως απογοητεύονται όταν κατά τη βόλτα τους που τους δίνονται άφθονες ευκαιρίες να μυρίσουν και να εξερευνήσουν, ο κηδεμόνας τους δεν τα αφήνει. Όταν είστε βιαστικοί κατά τη διάρκεια της βόλτας, δεν του αφήνεται περιθώρια να απολαύσει τη βόλτα του και να πάρει πληροφορίες για τον κόσμο γύρω του.

Υπερβολικός ενθουσιασμός και κινήσεις

Ακριβώς όπως εσείς πιθανότατα θα ανησυχούσατε αν κάποιος τρέξει κοντά σας κουνώντας τα χέρια του και προσπαθώντας να σας αγκαλιάσει, έτσι και στα σκυλιά δεν αρέσει να τους το κάνουν αυτό. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που θα δείτε ένα χαριτωμένο σκυλί, αλλά είναι σημαντικό να είστε ήρεμοι και μετρημένοι αν σκοπεύετε να προσπαθήσετε να το πλησιάσετε. Να το σέβεστε, να κρατάτε μια απόσταση και να ζητάτε άδεια από τους κηδεμόνες του για να πλησιάσετε και να χαϊδέψετε τον σκύλο τους. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τα σκυλιά όσο και τους ανθρώπους τους να νιώσουν καλύτερα.

Χάδια από ξένους

Ο σκύλος σας δεν χρειάζεται να είναι φίλος με τους γείτονες, τους τυχαίους αγνώστους που συναντάτε, ούτε χρειάζεται να κάνει φίλους άλλα σκυλιά. Το να αναγκάσετε το σκυλί σας να ασχοληθεί με άλλα ζώα μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται ανήσυχα, άβολα και αμυντικά. Οι άνθρωποι συχνά αναγκάζουν τα σκυλιά τους να κάνουν παρέα με άλλα ζώα ή ανθρώπους για να τα κάνουν πιο «κοινωνικά». Το να αναγκάζετε το σκυλί σας να δέχεται χάδια από ξένους μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να το κάνει να είναι λιγότερο κοινωνικό και να αισθάνεται πιο άβολα.

Να τους δίνετε το χέρι

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι έμαθαν να κάνουν ως παιδιά όταν συναντούσαν έναν νέο σκύλο. Αν απλώνετε το χέρι σας για να μυρίσει ένας σκύλος μπορεί να νιώσει ότι προσπαθείτε να τον χαιρετήσετε απαλά, αλλά τα περισσότερα σκυλιά δεν είναι λάτρεις αυτής της κίνησης . Η προσέγγιση ενός σκύλου και η είσοδος στο χώρο του μπορεί να κάνει έναν σκύλο να νιώσει ότι απειλείται και να κάνει τον σκύλο να πιστεύει ότι θα τον αρπάξετε. Αντίθετα, είναι πολύ καλύτερο να αφήσετε έναν σκύλο να σας πλησιάσει για να μυρίσει με τον δικό του ρυθμό αντί να προσπαθεί να επιβάλετε εσείς τη διαδικασία.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed