Image Alt

My Pet

νέος σκύλος

Θάνατος σκύλου: Μετά από πόσο διάστημα να πάρω άλλο σκύλο;

Ο θάνατος του αγαπημένου μας σκύλου είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη καθώς το δέσιμο ανάμεσα μας συνήθως είναι πολύ μεγάλο. Πολλοί αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα νέο σκύλο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να μοιραστούν τη ζωή τους με άλλο σκυλί. Πόσο καιρό από τον θάνατο του σκύλου σας, πρέπει να περιμένετε πριν πάρετε τον επόμενο σκύλο;

Αυτή είναι βέβαια μια πολύ προσωπική απόφαση και κανείς δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Μερικοί άνθρωποι περιμένουν μόνο κάποιες μέρες έως εβδομάδες, επειδή δεν αντέχουν να ζουν χωρίς έναν σκύλο σύντροφο. Άλλοι χρειάζονται αρκετούς μήνες έως και χρόνια για να είναι έτοιμοι να φέρουν ένα νέο σκυλί στη ζωή τους και κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν πλέον να έχουν σκυλιά.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφαση που είναι σωστή για εσάς.

Θρηνείστε το σκύλο σας

θάνατος σκύλου, θλίψη και νέος σκύλος

Πρώτα απ’ όλα, αφιερώστε χρόνο για να βιώσετε τη θλίψη για το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Είναι φυσιολογικό να είστε θλιμμένοι, θυμωμένοι ή μόνοι για κάποιο διάστημα. Είναι επίσης φυσιολογικό να αισθάνεστε ανακούφιση και θλίψη ταυτόχρονα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο σκύλος σας υπέφερε από μακρά ή σοβαρή ασθένεια.

Αποφύγετε να καλύψετε αμέσως το κενό με έναν νέο σκύλο όταν δεν έχετε επεξεργαστεί τα συναισθήματά σας σχετικά με την απώλεια του σκύλου σας, καθώς μπορεί να προβάλλετε αρνητικά συναισθήματα στο νέο σας σκύλο ή να έχετε παράλογες προσδοκίες από εκείνον. Καλύτερα, περιμένετε μέχρι να νιώσετε μια αίσθηση γαλήνης. Η καλύτερη περίοδος για νέο σκύλο είναι όταν η θλίψη, δεν θα κυριαρχεί στη ζωή σας.

Σκεφτείτε τις ανάγκες σας

Προσπαθήστε να πάρετε μια ιδέα για το πώς είναι η ζωή σας τώρα χωρίς τον σκύλο σας. Υπήρχαν στόχοι ή κάποια πράγματα που θέλατε να κάνετε και που αναβάλλατε λόγω της φροντίδας που χρειαζόταν ο προηγούμενος σκύλος σας; Ίσως τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτά που δεν μπορούσατε, όπως ας πούμε ένα μεγάλο ταξίδι. Μήπως το σπίτι σας χρειάζεται επισκευές ή ανακίνηση; Είναι καλύτερα να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας πριν υιοθετήσετε έναν νέο σκύλο.

Συζητήστε το με την οικογένεια σας

Σκεφτείτε τα συναισθήματα και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας που ζουν στο σπίτι σας. Είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν ένα νέο σκυλί στο σπίτι ή ακόμα θρηνούν;

Η απόφαση να αποκτήσετε ένα νέο σκύλο, θα πρέπει να είναι κοινή. Συζητήστε όλοι μαζί για να δείτε πώς αισθάνονται και οι άλλοι και τι σκέφτονται σε σχέση με την απώλεια και τον ερχομό ενός νέου κατοικιδίου. Μόλις συμφωνήσετε όλοι να αποκτήσετε ένα νέο σκυλί, μπορείτε να συζητήσετε λεπτομέρειες όπως το είδος του σκύλου και από πού να πάρετε το νέο σκυλάκι.

νέος σκύλος στην οικογένεια μετά τον θάνατο του πρώτου

Σκεφτείτε και τα άλλα κατοικίδια σας

Εάν έχετε άλλα κατοικίδια, σκεφτείτε τα πριν προσθέσετε νέο σκύλο στο σπίτι σας. Θυμηθείτε, ότι και τα σκυλιά θρηνούν και έτσι ο σκύλος σας ή κάποιο άλλο κατοικίδιο μπορεί να αισθάνεται λυπημένος και μόνος χωρίς τον σύντροφό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας νέος θα βοηθήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να φέρετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι πριν ο σκύλος σας είναι έτοιμος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Παρακολουθήστε λίγο τα κατοικίδια σας για τις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες μετά τον θάνατο του προηγούμενου σκύλου σας. Ψάξτε για ανεπαίσθητες αλλαγές στην προσωπικότητα, το επίπεδο δραστηριότητας και την όρεξη τους. Όταν είστε σίγουροι ότι επιστρέφουν στον κανονικό τους εαυτό, μόνο τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να φέρετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι σας.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας

Αναλογιστείτε τις ευθύνες που θα έχετε με έναν νέο σκύλο, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να βοηθήσετε τον νέο σας σκύλο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Πιθανότατα θα πρέπει να του παρέχετε κάποια εκπαίδευση ή μπορεί να χρειάζεται περισσότερη άσκηση από ό,τι έχετε συνηθίσει, ειδικά αν ο προηγούμενος σκύλος σας ήταν ηλικιωμένος.

Ένας νέος σκύλος θα έχει νέες ανάγκες, διαφορετικές από αυτές που είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα σε σχέση με τη φροντίδα του προηγούμενου σκύλου σας. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο ζωής εάν είναι απαραίτητο.

νέος σκύλος

Απόκτηση του επόμενου σκύλου σας

Μόλις νιώσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου σκύλου, χωρίς να βιαστείτε και να φέρετε στο σπίτι τον πρώτο σκύλο που θα συναντήσετε. Η υιοθεσία ενός σκύλου μπορεί να είναι μια υπέροχη ιδέα. Πριν αναζητήσετε ένα νέο σκυλί, σκεφτείτε την ηλικία, την προσωπικότητα, το επίπεδο ενέργειας και το μέγεθος του ιδανικού σκύλου σας και αποφασίστε ποιοι παράγοντες είναι οι περισσότερο και λιγότερο σημαντικοί για εσάς.

Ο αγαπημένος σας σκύλος δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί, αλλά ένας νέος σκύλος μπορεί να είναι ένας όμορφος τρόπος να μοιραστείτε την αγάπη σας. Βάζοντας στη ζωή σας σε έναν νέο σκύλο που χρειάζεται ένα σπίτι, τιμάτε τη μνήμη του σκύλου σας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed