Image Alt

My Pet

Γιατί τα παιδιά με κατοικίδια τα πάνε καλύτερα στο σχολείο

Γιατί τα παιδιά με κατοικίδιο τα πάνε καλύτερα στο σχολείο

Ειδικοί σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης παιδιών, συνιστούν ότι το ιδανικό για τα παιδιά είναι να μεγαλώνουν παρέα με κατοικίδια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που έχουν ζωάκι σπίτι, σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Γιατί τα παιδιά με κατοικίδιο έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

Εκτός από το να είναι καλύτεροι μαθητές στο σχολείο, τα κατοικίδια βοηθούν επίσης να είναι πιο ικανά και σε άλλες δραστηριότητες όπως τα σπορ, τις κοινωνικές δραστηριότητες και την καλλιτεχνική δημιουργία. Ποια είναι η αυτή η “μαγική” ικανότητα που έχουν τα κατοικίδια και πως βοηθούν τα παιδιά:

Τα κατοικίδια κρατούν τα παιδιά ενεργά

Τα κατοικίδια απαιτούν φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο. Μάθετε στα παιδιά να πηγαίνουν το σκύλο βόλτα και να παίζουν μαζί του. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης του σκύλου, το παιδί θα έχει επίσης μια ευεργετική προπόνηση. Ένα δραστήριο παιδί συχνά θα έχει καλύτερες επιδόσεις στην τάξη. Αυτά τα παιδιά  συνήθως παίρνουν την πρωτοβουλία να απαντούν σε ερωτήσεις και να προσφέρουν εθελοντικά όποτε προκύπτει μια εργασία στο σχολείο. Η σωματική άσκηση μπορεί επίσης να κάνει τα παιδιά πνευματικά οξυδερκή. Μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις  πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη διορατικότητα από τα αδρανή παιδιά.

Τα κατοικίδια ενισχύουν την υπευθυνότητα

Η σχολική εργασία απαιτεί προσωπική υπευθυνότητα. Οι συνεπείς μαθητές διαβάζουν εκ των προτέρων, ολοκληρώνουν τις εργασίες τους εγκαίρως και αναζητούν άλλες ευκαιρίες για να κατανοήσουν τις έννοιες που διδάσκονται. Τα κατοικίδια βοηθούν στην εμπέδωση του αισθήματος ευθύνης στα παιδιά.

Δείξτε στο παιδί σας να ταΐζει, να περιποιείται το κατοικίδιο, να το βγάζει έξω για άσκηση και να παίζει μαζί του. Το παιδί πρέπει να ολοκληρώσει την εργασία του πριν φροντίσει και παίξει με τον αγαπημένο του φίλο. Όταν το παιδί μάθει την υπευθυνότητα σε νεαρή ηλικία, θα συνεχίσει να τη μεταφέρει και στις ακαδημαϊκές του εργασίες. Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενσταλάξετε το αίσθημα της υπευθυνότητας στα παιδιά από νεαρή ηλικία.

Γιατί τα παιδιά με κατοικίδια τα πάνε καλύτερα στο σχολείοΤα κατοικίδια κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά

Τα κατοικίδια ζώα είναι παιχνιδιάρικα και θα σηκώσουν το παιδί σας από τον καναπέ. Αντί να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει βιντεοπαιχνίδια, το παιδί θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο παίζοντας με το σκυλί και βοηθώντας το να ασκηθεί. Η αλληλεπίδραση με τα ζώα και άλλα στοιχεία της φύσης πυροδοτεί τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Η φροντίδα του κατοικίδιου απαιτεί επίσης πολλή δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, το παιδί πρέπει να βρει έναν τρόπο να γυμνάζει τον σκύλο σε έναν περιορισμένο χώρο και να παίζει μαζί του. Μαθαίνει να αναμειγνύει διαφορετικές τροφές για να φροντίζει την υγεία του κατοικίδιου ζώου του. Αυτές είναι περιπτώσεις έξυπνης λήψης αποφάσεων που θα μεταφερθούν και στην τάξη.

Τα κατοικίδια ενισχύουν τη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη

Τα κατοικίδια ζώα ενισχύουν τη νοητική και συναισθηματική δύναμη των ιδιοκτητών τους. Το παιδί είναι πιο ήρεμο και μπορεί να παίρνει πιο τολμηρές αποφάσεις από έναν συνομήλικο που δεν έχει κατοικίδιο. Δεδομένου ότι το παιδί είναι υπεύθυνο για το κατοικίδιο, η ικανότητά του να λαμβάνει αποφάσεις θα ενισχυθεί.

Τα κατοικίδια βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν

Η χαλάρωση αποτελεί κρίσιμο μέρος της ζωής και της υγιούς ανάπτυξης κάθε παιδιού. Βοηθά επίσης τα παιδιά στην τάξη, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν πιο δύσκολες ερωτήσεις. Το παιδί μπορεί να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα, προετοιμάζοντάς το να αντιμετωπίσει εύκολα τις εξετάσεις και τις σχολικές ασκήσεις. Η φροντίδα που απαιτείται κατά την ανατροφή ενός κατοικίδιου ζώου επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν την πνευματική και συναισθηματική τους δύναμη. Βοηθά το παιδί να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις στο σπίτι και στην τάξη. Είναι ένας από τους τρόπους για να ενισχύσετε την απόδοση του παιδιού σας στην τάξη.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed