Image Alt

My Pet

Λαίμαργα σκυλιά: Οι 3 πρωταθλητές

Λαίμαργα σκυλιά: Οι 3 πρωταθλητές

Τα περισσότερα σκυλιά είναι λαίμαργα, ανυπομονούνε να έρθει η ώρα του φαγητού, κάποια όμως είναι πιο λαίμαργα από τα υπόλοιπα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

3. Μπίγκλ (Beagle)

Λαίμαργα σκυλιά: Οι 3 πρωταθλητές

Αυτός ο «πολυάσχολος» σκύλος φημίζεται για την εξαιρετική του όσφρηση και για αυτό το λόγο επιλέγεται από τους κυνηγούς. Αν και η χαλαρή του προσωπικότητα τον καθιστά έναν υπέροχο οικογενειακό σκύλο, η έμφυτη ικανότητα του να μυρίζει τα πάντα, τον οδηγεί να εξερευνά κάθε γωνία για να ανακαλύψει διάφορες λιχουδιές. Το ιδανικό μείγμα κροκέτας για αυτόν το δραστήριο σκύλο είναι αυτή με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης ώστε να περιοριστεί η ανάγκη του να καταβροχθίζει ό,τι βρίσκει μπροστά του.

 

2. Παγκ (Pug)

Λαίμαργα σκυλιά: Οι 3 πρωταθλητές

Όσοι έχουν παγκ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο σκύλος αυτός δεν μπορεί να αντισταθεί σε καμία λιχουδιά. Τα τεράστια μάτια που έχει, είναι το καλύτερο διαπραγματευτικό του χαρτί όταν ζητιανεύει τροφή. Ελάχιστοι μπορούν αρνηθούν να του δώσουν τροφή, όταν τους κοιτά τόσο παρακλητικά . Πολλές φορές δίνει την εντύπωση ότι ζει μόνο για το φαγητό. Για να είμαστε δίκαιοι, οι βραχυκέφαλοι σκύλοι (αυτοί με τα επίπεδα πρόσωπα) αντιμετωπίζουν φυσικά προβλήματα όταν πρόκειται να φάνε τόσο υγρές όσο και ξηρές τροφές. Από την στιγμή που δεν έχουν μακρουλή μουσούδα, θα πρέπει να χώνουν ολόκληρο το πρόσωπό τους στο φαγητό και να «καταπίνουν» αέρα την ώρα που τρώνε. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι τρώνε λαίμαργα, αφού οι ήχοι που βγάζουν είναι σαν να καταπίνει αμάσητο το φαγητό.

 

1. Λαμπραντόρ (Labrador)

Λαίμαργα σκυλιά: Οι 3 πρωταθλητές

Σίγουρα δεν είναι έκπληξη. Όσοι έχουν την τύχη να ζουν με έναν σκύλο αυτής της ράτσας γνωρίζουν πολύ καλά την αγάπη του για το φαγητό. Ο σκύλος αυτός ενδεχομένως να ζει για την ώρα που θα ακούσει τον ήχο της τροφής του να πέφτει στο μπολ. Δεν τρώει το φαγητό του, το καταβροχθίζει . Μάλιστα μία πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι κάποια Λαμπραντόρ (όχι όλα) φέρουν ένα γονίδιο το οποίο αποτρέπει τον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται ότι έχει χορτάσει μετά από ένα γεύμα. Επειδή τα Λαμπραντόρ αγαπούν έναν δραστήριο τρόπο ζωής, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η κροκέτα του θα είναι αρκετά υψηλή σε πρωτεΐνη για να ενισχυθεί η παραγωγή ενέργειας.

Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι κάθε σκυλί που τρώει αδιακρίτως, θα πρέπει να εξετάζεται πολύ συχνά για σκουλήκια. Εάν δεν γίνει γρήγορα αντιληπτό, ο σκύλος αποκτά εριστική συμπεριφορά και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επιβαρυνθεί πολύ η υγεία του.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed