Image Alt

My Pet

Οι ακαθαρσίες του σκύλου

Πώς να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας από το χαλί

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι ο σκύλος σας και πόσο επιμελώς τηρείτε το πρόγραμμα της βόλτας, μερικές φορές μπορεί να κάνει την “ανάγκη” του στο σπίτι. Είτε στο χαλί, στο ξύλινο δάπεδο είτε οπουδήποτε αλλού, ο άμεσος καθαρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα ούρα του σκύλου δεν θα αφήσουν έναν μόνιμο λεκέ (και μυρωδιά). Ακόμα κι αν συναντήσετε ακαθαρσίες που έχουν μείνει καιρό στο χαλί, υπάρχει τρόπος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά. Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες στο χαλί, από τις ακαθαρσίες του σκύλου σας.

Πρόσφατοι λεκέδες ούρων στο χαλί ή σε ύφασμα

Ο σκύλος σας μόλις ούρησε στο χαλί. Και τώρα τι; Τα καλά νέα είναι ότι πιθανότατα διαθέτετε τα κατάλληλα “εργαλεία” για να τα καθαρίσετε άμεσα τις ακαθαρσίες του σκύλου στο χαλί. Τοποθετήστε ένα παχύ στρώμα από χαρτοπετσέτες πάνω από το βρεγμένο σημείο και, αν είναι δυνατόν, κάτω από αυτό. Καλύψτε το με ένα μεγάλο στρώμα εφημερίδας. Μπορείτε να πιέσετε για λίγα λεπτά τις χαρτοπετσέτες προκειμένου να απορροφήσουν τα ούρα πιο γρήγορα ή απλώς αφήστε τες μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ούρων. Στη συνέχεια αφαιρέστε όλο το χαρτί και ξεπλύνετε την περιοχή με δροσερό νερό. Σκουπίστε όλο το νερό με πετσέτες.

Προειδοποίηση: οι μουσκεμένες πετσέτες πιθανότατα θα μυρίσουν, κάτι που είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα ούρα και τη μυρωδιά τους.

Μόλις καθαρίσετε το μεγαλύτερο μέρος των ούρων, το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τη μυρωδιά. Ένα κοινό οικιακό υλικό μαγειρικής είναι το καλύτερο όπλο σας: η μαγειρική σόδα. Απλώστε τη μαγειρική σόδα αραιά και ομοιόμορφα σε όλο το υγρό σημείο, προσέχοντας να μην το παρακάνετε. Περίπου 1/4 φλιτζάνι είναι αρκετό για τους περισσότερους λεκέδες. Αφήστε τη μαγειρική σόδα όλη τη νύχτα και, στη συνέχεια, σκουπίστε καλά. Ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε την περιοχή αρκετές φορές για να φύγει όλη η σκόνη.

Υπάρχει επίσης μια ακόμη μέθοδος με τη βοήθεια ενός άλλου βασικού οικιακού προϊόντος: το ξύδι. Σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι με ένα φλιτζάνι νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακινήστε το για να αναμειχθούν τα υλικά και στη συνέχεια ψεκάστε τον λεκέ. Αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με πετσέτες μέχρι να καθαρίσει.

Παλιοί λεκέδες ούρων σε χαλί ή σε ύφασμα

Ας υποθέσουμε ότι δεν προσέξατε το σημείο που έγινε το “ατύχημα” μέχρι να στεγνώσει. Ή, μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι και ανακαλύψατε ότι το χαλί του σαλονιού μυρίζει ούρα σκύλου. Αν και είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τους ξηρούς λεκέδες, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ξεκινήστε ξεπλένοντας καλά την περιοχή με καθαρό νερό. Μην χρησιμοποιήσετε ατμοκαθαριστή, γιατί ο ζεστός ατμός θα αφήσει μόνιμα τη μυρωδιά, και τον λεκέ. Βρέξτε και να σκουπίσετε το σημείο επανειλημμένα, χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και καθαρές πετσέτες.

Εάν αυτό δεν απομακρύνει τη μυρωδιά, χρησιμοποιήστε ένα ενζυματικό καθαριστικό. Αυτά τα καθαριστικά βιολογικής βάσης λειτουργούν σε μοριακό επίπεδο για να διασπάσουν και να αφαιρέσουν οσμές και λεκέδες. Φροντίστε να επιλέξετε ένα ενζυματικό καθαριστικό, ειδικά σχεδιασμένο για λεκέδες από κατοικίδια.

Είναι γεγονός, όμως, ότι ο σκύλος σας μπορεί να αφήσει ακαθαρσίες όχι μόνο στο χαλί, αλλά και στο ξύλινο δάπεδό σας. Δείτε παρακάτω τρόπου που μπορείτε να τους αφαιρέσετε.

Νέοι λεκέδες ούρων σε ξύλινο δάπεδο

Έκανε ο σκύλος σας μία “αταξία” στο ξύλινο πάτωμά σας; Μην στέκεστε εκεί με γουρλωμένα τα μάτια σας, πρέπει να δράσετε γρήγορα. Τοποθετήστε ένα παχύ στρώμα από χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες στην περιοχή. Μπορείτε να πιέσετε τις χαρτοπετσέτες για λίγα λεπτά για να επιταχύνετε την απορρόφηση. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε καινούργιες χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε τα ούρα, μέχρι να στεγνώσει η περιοχή.

Αφαίρεση οσμής από το ξύλινο δάπεδο

Είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τις οσμές από τα ξύλινα δάπεδα, επειδή τα ούρα μπορούν να απορροφηθούν από το ξύλο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Το πρώτο είναι παρόμοιο με αυτό που θα χρησιμοποιούσατε στο χαλί. Ανακατέψτε ένα προς ένα διάλυμα από λευκό ξύδι και νερό. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, τρίψτε με το διάλυμα, τον λεκέ. Αφήστε το να μείνει για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα. Μερικοί ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε μια πιο αραιωμένη σύνθεση από 1/2 φλιτζάνι ξύδι σε ένα γαλόνι ζεστό νερό. Εάν είστε νευρικοί για τις επιπτώσεις του ξυδιού στα δάπεδά σας, δοκιμάστε αυτήν την πιο αραιωμένη εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε πρώτα το διάλυμα σε ένα μικρό δυσδιάκριτο τμήμα του δαπέδου.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να ενεργήσετε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα το καθαρίσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη της οσμής των ούρων. Πέρα από το ότι θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει φρέσκο και καθαρό, μην αφήσετε κανένα ίχνος του “ατυχήματος” του σκύλου σας για να το βρει, αφού πιθανότατα  στη συνέχεια αυτό θα είναι το νέο αγαπημένο του σημείο για να ουρήσει.

 

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed