Image Alt

My Pet

Πως να φροντίσετε τον σκύλο σας όταν έχει πολύ κρύο

Πως να φροντίσετε τον σκύλο σας όταν έχει κρύο

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να πάρετε τα σωστά μέτρα για τον σκύλο σας, πριν ο βαρύς χειμώνας και το κρύο σας χτυπήσουν την πόρτα. Πριν από όλα όμως, ξεκινήστε με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο σας.

Μια από τις πρωταρχικές έννοιες που πρέπει να έχετε είναι η σωστή περιποίηση του τριχώματος του σκύλου σας. Η βαριά και μπλεγμένη γούνα μπορεί να τον κάνει ευάλωτο στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν μάλιστα ο σκύλος σας ξοδεύει πολύ χρόνο σε εξωτερικό περιβάλλον, ελέγξτε τακτικά τα πόδια και τα αυτιά του για πιθανά κρυοπαγήματα. Οι τρίχες ανάμεσα στα πέλματα πρέπει να είναι κοντές ούτως ώστε να περιοριστεί η συσσώρευση πάγου μεταξύ των δακτύλων.

Δραστηριότητες εν μέσω κρύου

Εμείς μπορεί να προτιμάμε τον ζεστό καναπέ και τις ταινίες στην τηλεόραση, κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, αλλά ο σκύλος οφείλει να διατηρεί την καθημερινή του ρουτίνα. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος της υπερτροφίας αλλά και της υποδιέγερσης. Έτσι θα πρέπει να βγαίνουν την καθημερινή τους βόλτα, ειδικά τα κουτάβια, για τα οποία αυτό είναι ένας τρόπος να εκτονώνονται και να αποφεύγουν τις επιβλαβείς συνήθειες. Κάντε την εξωτερική βόλτα περισσότερο ενδιαφέρουσα για τον σκύλο σας. Αντικαταστήστε έναν απλό περίπατο με μια βόλτα στο πάρκο ή δημιουργήστε μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες θα ενθουσιάσουν τον τετράποδο φίλο σας.

Διατροφή

Κατά γενική ομολογία οι μικρόσωμοι σκύλοι καίνε περισσότερες θερμίδες επομένως έχουν και περισσότερες ενεργειακές ανάγκες. Προτιμήστε λιπαρά υψηλής ποιότητας και πρωτείνες, για τις διατροφικές τους ανάγκες. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι έχουν μικρότερες ανάγκες αλλά η διατροφή τους πρέπει να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη. Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών οι σκύλοι έχουν την τάση να αυξάνουν τις ημερήσιες ποσότητες φαγητού συνεπώς η άσκηση δεν θα πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα τους.

Αναγνώριση προβλήματος

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και το κρύο επηρεάζουν άμεσα τον σκύλο σας. Αν και αρκετοί σκύλοι έχουν χοντρό τρίχωμα που τους προστατεύει, τα μικρόσωμα και με κοντή τρίχα σκυλάκια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Πολλές φορές το να φορέσετε ένα εφαρμοστό ρούχο, το οποίο απορροφά το νερό και επιτρέπει την κυκλοφορία ζεστού αέρα, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Κάποια συμπτώματα που δείχνουν ότι πιθανότατα ο σκύλος σας υποφέρει από υποθερμία είναι το τρέμουλο, η ανύψωση των ποδιών καθώς και η προσπάθεια να επιστρέψει σε εσωτερικό χώρο. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή για εσάς, το ίδιο πιθανότατα συμβαίνει και με τον σκύλο σας.

Δείτε ακόμα: Πώς πρέπει να κάνω μπάνιο τη γάτα μου

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed