Image Alt

My Pet

Φωτογραφία με κουτάβι που του κόβουν τα νύχια

Πώς να κόψετε τα νύχια του κουταβιού σας

Μία σημαντική συμβουλή για τους κηδεμόνων σκύλων είναι ποτέ να μην ξεχνάτε να κόψετε τα νύχια των ποδιών του κουταβιού σας. Αν τα αφήσουμε χωρίς περιποίηση, μπορεί να τραυματιστεί τόσο το κατοικίδιό μας όσο κι εμείς οι ίδιοι.

Το κόψιμο των νυχιών του κουταβιού χρειάζεται λίγη προσοχή. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει για το πότε και πώς να τα κόψετε ακριβώς. Σε περίπτωση που φοβάστε ή ανησυχείτε, μπορείτε να αφήσετε τον κτηνίατρό σας ή κάποιον ειδικό στην περιποίηση σκύλων.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Τα κουτάβια μπορούν να φοβηθούν τα νέα αντικείμενα και τις καινούργιες εμπειρίες. Για να μειώσετε το φόβο του, βάλτε τον σιγά σιγά στο κλίμα της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει να κάνετε μασάζ και να παίζετε με τα ποδαράκια του, ενώ την ίδια στιγμή του δείχνετε το τρίμερ.
  • Ζητήστε από τον κτηνίατρο ή τον καλλωπιστή σας να σας δείξει πώς γίνεται και ζητήστε του να σας συστήσει ένα καλό ζευγάρι κουρευτικών μηχανών.
  • Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κόψετε κατά λάθος τα νύχια του λίγο πιο κοντά. Προετοιμαστείτε έχοντας λίγη στυπτική πούδρα στο χέρι.

Σκύλος που του κόβουν τα νύχια

Βήμα-βήμα πώς να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας

  • Κρατήστε και πιέστε απαλά το πόδι του σκύλου σας, κάτι που θα βοηθήσει στην επέκταση του νυχιού.
  • Αν ο σκύλος σας έχει καθαρά νύχια αναζητήστε τη ροζ γραμμή που προέρχεται από τη βάση του νυχιού. Αυτή η γραμμή είναι η φλέβα στο νύχι που τροφοδοτεί το υπόλοιπο. Προσοχή! Αυτό δεν πρέπει να το κόψετε.
  • Στα πιο σκούρα νύχια, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ανιχνεύσετε τη φλέβα. Εάν ο σκύλος σας έχει πιο σκούρα νύχια, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τις κατάλληλες οδηγίες πριν ξεκινήσετε να κόβετε.
  • Περιμένετε έως ότου το κουτάβι σας είναι ακίνητο πριν προχωρήσετε στη διαδικασία.
  • Ξεκινήστε αργά και σταθερά. Είναι καλύτερα να κόψετε από λίγο δύο φορές, παρά να κόψετε πολύ και να κόψετε τη φλέβα.
  • Εάν κόψετε κάποιο νύχι και αρχίσει να αιμορραγεί αιμορραγεί, εφαρμόστε αμέσως λίγη αιμοστακτική σκόνη και ασκήστε μικρή πίεση στο άκρο του νυχιού.
  • Το κουτάβι σας πιθανότατα δεν θα έχει συνηθίσει να παραμένει σε αυτή τη θέση, γι’ αυτό φροντίστε να το ενθαρρύνετε με επαίνους.

Διατηρήστε τα νύχια του κοντά με φυσικό τρόπο

Εάν φοβάστε να κόψετε τα νύχια του κουταβιού σας, υπάρχει και μία πιο φυσική επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, η τακτική άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα νύχια του κουταβιού σας πιο κοντά. Οι βόλτες στα πεζοδρόμια θα τα κρατήσουν πιο κοντά καθώς τα νύχια του “γδέρνουν” το τσιμέντο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα τα κρατήσει απαραίτητα 100% κοντά τα νύχια, αλλά μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε περισσότερο χρόνο μέχρι να του τα ξανακόψετε. Φροντίστε να ρωτήσετε τον κτηνίατρο ή τον καλλωπιστή σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed