Image Alt

My Pet

Ο σκύλος μου πίνει πολύ νερό;

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου;

Το νερό είναι απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες των κυττάρων, των οργάνων και των ιστών του σώματος και η κατανάλωση άφθονου φρέσκου, καθαρού νερού, είναι κρίσιμη για την καλή υγεία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους.

Πόσο νερό χρειάζεται ένας σκύλος;

Η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει ένας σκύλος την ημέρα εξαρτάται από το μέγεθος και τη φυλή του, καθώς και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως το είδος της τροφής που τρώει. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι σκύλοι πίνουν 20 έως 40 χιλιοστόλιτρα νερού ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Αυτό βγαίνει σε περίπου 3 έως 4 φλιτζάνια νερό για έναν σκύλο 20 κιλών.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση νερού του σκύλου σας

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο νερό πίνει ένας σκύλος, όπως: Ξηρά τροφή για σκύλους – Η ξηρή τροφή για σκύλους έχει περίπου 15% έως 30% περιεκτικότητα σε νερό, ενώ η κονσερβοποιημένη τροφή για σκύλους μπορεί να περιέχει 50% έως 75% νερό. Τα σκυλιά που τρώνε ξηρά τροφή μπορεί να πίνουν περισσότερο νερό για να διατηρήσουν την κατάσταση ενυδάτωσης τους.

Άσκηση και δραστηριότητα – Οι δραστήριοι σκύλοι συνήθως καταναλώνουν περισσότερο νερό.

Έκθεση στις καιρικές συνθήκες – Οι υψηλές θερμοκρασίες της άνοιξης και του καλοκαιριού γενικά προκαλούν τα σκυλιά να λαχανιάζουν, κάτι που τους βοηθά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και τελικά να χάνουν νερό.

Φάρμακα – Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την πρόσληψη νερού από τον σκύλο. Τα διουρητικά όπως η φουροσεμίδη ή τα στεροειδή μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την πρόσληψη νερού του σκύλου.
Υποκείμενη νόσος – Ορισμένες ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη δίψα και κατανάλωση νερού περιλαμβάνουν διαβήτη, νόσο του Cushing, καρκίνο, διάρροια, πυρετό ή νεφρική νόσο.

Γιατί πρέπει να παρακολουθείτε το νερό που πίνει ο σκύλος σας;

Όταν ο σκύλος σας πίνει νερό, είναι σημαντικό να πίνει μόνο καθαρό, φρέσκο ​​νερό. Το νερό από μια πισίνα, έναν ωκεανό ή ένα ποτάμι μπορεί να είναι μολυσμένο με επιβλαβή βακτήρια, μύκητες ή να έχει υψηλή συγκέντρωση αλατιού και δεν είναι καλή πηγή ενυδάτωσης για έναν υγιή σκύλο.

Ένας τρόπος για να ελέγξετε το είδος του νερού στο οποίο εκτίθεται ο σκύλος σας είναι να τον κρατάτε με λουρί όποτε είναι σε εξωτερικό χώρο. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μια περιφραγμένη αυλή αν είναι δυνατόν και να την παρακολουθείτε τακτικά για συγκέντρωση νερού ή άλλες πηγές νερού που πιστεύετε ότι μπορεί να μην είναι φρέσκο ​​ή καθαρό.

Μπορείτε να δελεάσετε μερικούς σκύλους να πίνουν περισσότερο νερό χρησιμοποιώντας σιντριβάνια για κατοικίδια, προσφέροντας επιπλέον μπολ με νερό ή προσθέτοντας ελαφριά γεύση σαν ζωμό κοτόπουλου στο μπολ νερού τους.

Ο σκύλος μου πίνει πολύ νερό;

Ποιες είναι οι συστάσεις πρόσληψης νερού για σκύλους;

Εάν ο σκύλος σας είναι δραστήριος, έξω, εκτίθεται σε υψηλή ζέστη ή υγρασία ή έχει οποιαδήποτε απώλεια υγρών, μπορεί να χρειάζεται περισσότερο νερό από το κανονικό. Το μπολ με νερό του σκύλου σας θα πρέπει να πλένεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει νερό τουλάχιστον μίας έως δύο ημερών. Θα πρέπει πάντα να κρατάτε ένα μπολ με νερό έξω και ένα μέσα, και να παρακολουθείτε την καθαριότητα του νερού και στα δύο. Εάν έχετε πολλά σκυλιά ή γάτες, θα πρέπει να έχετε περισσότερα από ένα μπολ με νερό στο σπίτι.

Ακόμη και το νερό που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και που φαίνεται οπτικά καθαρό μπορεί να μολυνθεί με φυτοφάρμακα, παράσιτα ή βακτήρια. Τα παράσιτα και οι βακτηριακοί οργανισμοί είναι κοινά σε λίμνες και άλλα μικρά σώματα νερού. Ένα παράδειγμα ασθένειας που μεταδίδεται με στάσιμο νερό περιλαμβάνει τη λεπτοσπείρωση, ένα βακτήριο που προκαλεί ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας άλλος κίνδυνος που μπορεί να κρύβεται στο υπαίθριο νερό είναι τα μπλε-πράσινα φύκια. Βρίσκεται συνήθως σε στάσιμο νερό στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, ακόμη και μια μικρή ποσότητα που καταναλώνεται μπορεί να σας κάνει το σκυλί πολύ άρρωστο. Τα συμπτώματα της τοξικότητας από τα μπλε-πράσινα φύκια αρχίζουν αρχικά με σοβαρά γαστρεντερικά σημάδια, όπως έμετο και διάρροια.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας μπορεί να πίνει περισσότερο νερό από το κανονικό, μιλήστε με έναν κτηνίατρο. Μην περιορίζετε ποτέ την πρόσληψη νερού του σκύλου σας και μην αφήνετε τον σκύλο σας χωρίς νερό, καθώς μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση και να τον κάνει εξαιρετικά άρρωστο.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed