Image Alt

My Pet

Είναι τα μικρόσωμα σκυλιά πιο επιθετικά;

Είναι τα μικρόσωμα σκυλιά πιο επιθετικά;

Αυτό που ξέρουμε όλοι, τώρα και επιστημονικά αποδεδειγμένο! Τα μικρόσωμα σκυλιά είναι, κατά μέσο όρο, πιο επιθετικά από τα μεγαλόσωμα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, τα μικρά σκυλιά έχουν 49% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν επιθετική συμπεριφορά από τα μεγάλα σκυλιά και 38% από τα μεσαίου μεγέθους σκυλιά. Τα αρσενικά σκυλιά είναι συνήθως πιο επιθετικά από τα θηλυκά, αλλά αυτό ισχύει για σκύλους οποιουδήποτε μεγέθους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα μικρόσωμα είναι πιο επιθετικά από τα μεγαλόσωμα

Ποιοι είναι οι λόγοι, σύμφωνα με την μελέτη, που οι μικρόσωμοι σκύλοι είναι πιο επιθετικοί τους μεγαλόσωμους.

Ο κόσμος φαντάζει τεράστιος και τρομακτικός

Ο κόσμος φαντάζει τεράστιος και πολλές φορές τρομακτικός μεσα από τα μάτια ενός τσιουάουα, που ζυγίζει μόλις 5 κιλά. Τα μικρόσωμα σκυλιά, από τη φύση τους αντιμετώπιζαν περισσότερους κινδύνους, απ’ ότι τα μεγαλόσωμα. Από κουκουβάγιες και λιοντάρια μέχρι  μεγαλύτερα σκυλιά. Ότι μεγαλόσωμο αποτελούσε φόβος και απειλή. Είναι λογικό λοιπόν, ότι θα είναι πάντα σε επιφυλακή και θα είναι πιο καχύποπτα με όλους και με όλα. Επίσης οι μικρόσωμοι σκύλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά λάθος, και το γνωρίζουν. Φανταστείτε πως θα νιώθατε εσείς σε ένα κόσμο με γίγαντες!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει ο μικρός σας φίλος τις φοβίες του, είναι να του αυξήσετε την αυτοπεποίθηση του και να τον κοινωνικοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και το γρηγορότερο. Επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους και να βεβαιωθείτε ότι και οι άλλοι στην οικογένεια σας (ειδικά τα παιδιά), είναι επίσης προσεκτικοί.

Είναι τα μικρόσωμα σκυλιά πιο επιθετικά;Έλλειψη εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων μικρόσωμης ράτσας, αδιαφορούν για την εκπαίδευση και κοινωνικοποιήση του σκύλου τους, καθιστώντας τα έτσι βίαια και κακομαθημένα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μερικοί ιδιοκτήτες αισθάνονται ότι το μικρό τους κουτάβι δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, επομένως δεν έχει νόημα να τα εκπαιδεύσουν, ενώ άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι χαριτωμένο να βλέπεις ένα μικροσκοπικό σκύλο να έχει επιθετική στάση προς έναν μεγαλύτερο σκύλο.

Εάν αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν μικρόσωμο σκύλο, πρέπει να του δώσετε την ίδια εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση που θα δίνατε σε έναν μεγαλύτερο σκύλο.

Η επιθετικότητα αυξάνεται καθώς ο σκύλος μεγαλώνει

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιθανότητα επιθετικότητας αυξάνεται καθώς ο σκύλος μεγαλώνει. Ιδιαίτερα αυτό παρατηρείται από την ηλικία των 10 ετών και μετά. Επίσης, καθώς ένας σκύλος μεγαλώνει, εμφανίζοντας συχνότερα προβλήματα υγείας και οι πόνους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες κάποιου επιθετικού ξεσπάσματος. Άλλοι μπορεί να μην έχουν καλή όραση με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται πιο εύκολα και να αντιδρούν επιθετικά.

Οι πιο επιθετικές φυλές

Σύμφωνα με τη μελέτη, από τις πιο επιθετικές φυλές είναι τα:

  • Κανίς Μινιατούρα
  • Σνάουτσερ Μινιατούρα
  • Τσιουάουα
  • Κινεζικός Λοφιοφόρος
  • Κοτόν ντε Τουλεάρ

Όλα σημείωσαν υψηλή βαθμολογία στην κλίμακα επιθετικότητας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed