Image Alt

My Pet

Γιατί ο σκύλος δεν ακούει στο όνομα του;

Γιατί ο σκύλος δεν ακούει το όνομα του;

Κάποια σκυλιά δεν ακούν στο όνομά τους ενώ μερικά άλλα δεν καταλαβαίνουν καν ότι τους μιλάτε. Τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά και που οφείλεται; Μπορεί να διορθωθεί; Η απάντηση είναι ναι, αλλά θέλει πολλή δουλειά από την πλευρά σας.

Ο σκύλος σας μπορεί να μην «απαντήσει» στο όνομά του για διάφορους λόγους, όπως: λόγω έλλειψης εκπαίδευσης ή λόγω κάποιου συμβάντος στο παρελθόν.

Συνδέει το όνομα του με προηγούμενες δυσάρεστες καταστάσεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου ένας σκύλος έχει βρεθεί σε ένα πολύ δυσάρεστο και επικίνδυνο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο σκύλος θα μπορούσε να έχει περάσει άσχημα ενώ φώναζαν το όνομά του, κάτι που θα τον κάνει να μην θέλει καθόλου να ανταποκριθεί ξανά στο όνομα, ακόμα κι αν βρεθεί σε νέο περιβάλλον. Μπορεί να μην είναι εύκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει και πάλι το όνομά του. Ωστόσο, εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να του δώσετε ένα νέο όνομα και να αρχίσετε μαζί μία καινούρια ζωή.

Η αλλαγή του ονόματος, φέρνει σύγχυση

Ο σκύλος συνηθίζει να ακούει στο πρώτο όνομα που θα του έχει δώσει ο ιδιοκτήτης του. Εάν στη συνέχεια υιοθετηθεί καλό είναι να μην του αλλάξετε  όνομα γιατί θα μπερδευτεί.

Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε να δώσετε νέο όνομα στον φίλο σας, θα πρέπει να το κάνετε μέσω εκπαίδευσης. Μπορείτε να τον κερνάτε πεντανόστιμες σκυλίσιες λιχουδιές για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα πιο γρήγορα. Προετοιμαστείτε με υπομονή και ευγενικούς τρόπους καθώς τα σκυλιά μαθαίνουν καλύτερα όταν τους μιλάτε ευγενικά.

Γιατί ο σκύλος δεν ακούει στο όνομα του;

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει το όνομά του

Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο σκύλος του όνομά του. Κι αυτό γιατί μπορεί να είστε σε εξωτερικό χώρο και να απομακρυνθεί από κοντά σας. Πρέπει να τον καλέσετε και να καταλάβει ότι μιλάτε σε εκείνον για να γυρίσει και πάλι κοντά σας. Επίσης πρέπει να ξέρει πότε απευθύνεστε σε αυτόν.

Εκπαίδευση

Αν ο σκύλος σας δεν ακούσει στο όνομά του, πρέπει να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας το συντομότερο δυνατό. Όπως τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για να μάθουν, έτσι και τα σκυλιά χρειάζονται ένα παρόμοιο περιβάλλον εκπαίδευσης για να μάθουν τη σωστή συμπεριφορά. Δηλαδή, μην περιμένετε από το σκύλο σας να περπατήσει σωστά δίπλα σας κρατώντας το λουρί του ή να υπακούσει στις εντολές και να καταλάβει αμέσως το όνομά του. Όμως μέσω της εκπαίδευσης θα μάθει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να εφαρμόζει τις εντολές που θα του διδάξετε.

Να θυμάστε ότι, δεν φτάνει να τον εκπαιδεύσει κάποιος ειδικός, αν κι εσείς δεν επαναλαμβάνετε τις εντολές στο σπίτι. Είναι αναμενόμενο ότι τα μαθήματα θα είναι άσκοπα και αναποτελεσματικά αν γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Συνεχίστε να κάνετε και στο σπίτι ότι μαθαίνετε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Εάν εφαρμόζετε όλες τις εντολές, ο σκύλος σας θα μάθει τον τόνο της φωνής σας, τις ενέργειες και τις εντολές στο περιβάλλον στο οποίο ζει. Η συνεχής εκπαίδευση στο σπίτι είναι βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της καλής συμπεριφοράς με τον σκύλο σας. Ο τετράποδος φίλος σας θα μπερδευτεί εάν λαμβάνει διαφορετικές εντολές από εσάς απ΄ότι διδάσκεται από τον εκπαιδευτή του.

Επιβράβευση με λιχουδιές

Κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λιχουδιές, ως επιβράβευση, για να ανταποκριθεί. Ένας σκύλος είναι πιο πιθανό να θυμάται την ανταμοιβή που έλαβε όταν εφάρμοσε μια εντολή ή ανταποκρίθηκε όταν τον καλέσατε κοντά σας, προσφωνώντας τον. Η επιβράβευση των θετικών αποτελεσμάτων είναι ένας τρόπος για να έχετε τον έλεγχο του σκύλου σας.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed