Image Alt

My Pet

Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά

Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά

Το ουρλιαχτό είναι μια από τις πολλές μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι σκύλοι. Οι σκύλοι ουρλιάζουν είτε για να τραβήξουν την προσοχή, είτε για να έρθουν σε επαφή με άλλους σκύλους ή ακόμα και για να υπενθυμίσουν την παρουσία τους.

Ας δούμε αναλυτικά πιο κάτω, ποιοι είναι οι λόγοι που ουρλιάζουν τα σκυλιά.

Επιστροφή στις ρίζες

Οι ράτσες που έχουν τις ρίζες στους λύκους, όπως τα χάσκι, και τα ακίτα έχουν μεγαλύτερη τάση να ουρλιάζουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι σκύλοι που ανήκουν στις λεγόμενες «ήρεμες ράτσες» δεν ουρλιάζουν, καθώς οι σκύλοι από όλες τις ράτσες έχουν την τάση του ουρλιαχτού.

Οπότε τι σημαίνει το ουρλιαχτό σκύλου; Δεν είναι διόλου απίθανο οι σκύλοι να ουρλιάζουν επειδή κατά βάση θέλουν να φέρουν σε επαφή ξανά το κοπάδι τους, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Οι σκύλοι στο παρελθόν ζούσαν σε αγέλες. Στις ημέρες μας πλέον, η αγέλη αποτελείται από τον σκύλο και τους κηδεμόνες του. Εάν έχει περάσει αρκετή ώρα που οι κηδεμόνες του βρίσκονται εκτός του οπτικού του πεδίου ή απουσιάζουν, το ουρλιαχτό του σκύλου μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κάλεσμα για την επανένωση της «αγέλης».

 Άγχος αποχωρισμού

Ένας ακόμα λόγος που εξωθεί στον σκύλο να ουρλιάζει είναι το άγχος του αποχωρισμού. Αυτού του είδους το ουρλιαχτό, συνήθως συνοδεύεται από τουλάχιστον ένα άλλο σύμπτωμα, όπως η καταστροφή αντικειμένων. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τον σκύλο που ενεργεί με αυτό τον τρόπο, είναι να του αφιερώνεται περισσότερο χρόνο και να τον βγάζετε πιο συχνά έξω έτσι ώστε να καταναλώνει την επιπλέον ενέργεια που συσσωρεύει.

Τρόπος επικοινωνίας με άλλα σκυλιά

Άλλη μία ερώτηση που γεννάται είναι γιατί οι σκύλοι ουρλιάζουν μαζί; Έχουν μια μυστική γλώσσα που δεν ξέρουμε; Κατά ένα τρόπο ναι, λένε οι ειδικοί. Τα σκυλιά στη φύση συνήθιζαν να ουρλιάζουν για να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μεγάλες αποστάσεις.

Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά

Δεν αισθάνονται καλά

Οι σκύλοι μπορεί να ουρλιάζουν, όταν είναι άρρωστοι. Επίσης μπορεί να ουρλιάζουν εάν είναι κλεισμένοι και περιορισμένοι σε πολύ μικρούς χώρους.

Για να τους δώσουμε σημασία

Είναι πολύ χαριτωμένο όταν ένα μικρό κουτάβι ουρλιάζει σαν να είναι ένας μεγάλος σκύλος. Ωστόσο εάν οι κηδεμόνες ενθαρρύνουν το ουρλιαχτό των κουταβιών, θα είναι κατι που θα μετανιώσουν στη συνέχεια. Εάν το κουτάβι σας ουρλιάζει και του δίνετε μεγάλη προσοχή, θα μάθει να ουρλιάζει όποτε θέλει κάτι. Θα ουρλιάζει για μια βόλτα ή ακόμα και για μια λιχουδιά από την κουζίνα, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Από χαρά

Οι σκύλοι ουρλιάζουν ακόμα κι όταν είναι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι. Οι κυνηγετικές ράτσες όπως τα λαγωνικά, ουρλιάζουν για να ειδοποιήσουν τους συντρόφους τους, όταν έχουν εντοπίσει ένα θήραμα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πραγματικό κυνήγι, ο σκύλος σας μπορεί να ουρλιάζει ως ενδεικτικό σημάδι ευτυχίας και υπερηφάνειας όταν ανακαλύπτει κάτι νέο ή αποκαλύπτει ένα παράξενο αντικείμενο στην πίσω αυλή.

Γιατί ουρλιάζουν όταν ακούν σειρήνες

Τα σκυλιά, στην αγέλη έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Ο αρχηγός ουρλιάζει για να ειδοποιήσει για τυχόν απειλές ή πιθανούς θηρευτές. Οι ήχοι της σειρήνας, για τα σκυλιά, μπορεί να φαίνονται απειλητικοί. Και αυτός είναι ο πιο πιθανός λόγος που τα σκυλιά ουρλιάζουν.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed