Image Alt

My Pet

σκυλιά αγαπούν μωρά

Γιατί τα σκυλιά αγαπούν τα μωρά;

Τα σκυλιά είναι πραγματικά αγαπημένα πλάσματα και τα περισσότερα αγαπούν σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Αλλά υπάρχουν και κάποια σκυλιά που φαίνεται να αγαπούν ιδιαιτέρως τα μωρά. Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτονται τα σκυλιά για τα μωρά φαίνεται ότι υπάρχει συμπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Τα μόνα δύο όντα στη γη που βλέπουν τον κόσμο με ειλικρινές δέος και χαρά!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την αγάπη των σκύλων για τα μωρά και αυτά δεν είναι άλλα από το ότι έχουν πολλά κοινά.

Ένας λόγος που τα σκυλιά και τα μωρά τα πάνε τόσο καλά είναι επειδή είναι παρόμοια. Τα σκυλιά και τα μωρά είναι τα μόνα δύο όντα στη γη που βλέπουν τον κόσμο με ειλικρινές δέος και χαρά τις περισσότερες φορές. Όπως τα κουτάβια και τα σκυλιά, έτσι και τα μωρά έχουν μια επιθυμία για προσοχή και συγκεκριμένα, έχουν ανάγκη έναν συμπαίκτη. Τα σκυλιά και τα μικρά παιδιά μοιράζονται επίσης αυτό το χαρακτηριστικό.

Επιπλέον, η όσφρηση παίζει τεράστιο ρόλο σε όλα όσα αγαπούν οι σκύλοι, επειδή είναι η πρωταρχική τους αίσθηση για να βιώνουν τον κόσμο. Είναι πιθανό τα μωρά να μυρίζουν διαφορετικά στα σκυλιά μας, από ό,τι οι ενήλικες, κάτι που μπορεί να τα βοηθήσει να συνδεθούν με τα μωρά σε ένα ειδικό επίπεδο.

Μερικοί σκύλοι αγαπούν όλα τα μωρά, αλλά τα σκυλιά που ζουν με οικογένειες που έχουν μωρά, αγαπούν εκείνα περισσότερο. Αυτό καταλήγει στη βασική βιολογία του σκύλου. Τα σκυλιά, όντας τα ζώα της αγέλης, έχουν ισχυρή αίσθηση του ποια είναι η οικογένειά τους και είναι πολύ προστατευτικά με τους κηδεμόνες τους. Αυτό, φυσικά, επεκτείνεται στους ανθρώπους που αγαπούν, οι οποίοι δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να προστατεύσουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

τα σκυλιά αγαπούν μωρά

Γιατί τα μωρά αγαπούν τα σκυλιά;

Όταν πρόκειται για σκύλους που αγαπούν τα μωρά, πρέπει να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Με τα μωρά, όμως, ξέρουμε περισσότερα από διάφορες έρευνες, επομένως δεν χρειάζεται να μαντέψουμε γιατί τα παιδιά αγαπούν τους σκύλους.

Το 2017, ερευνητές του Κέιμπριτζ δημοσίευσαν μια μελέτη 12χρονων παιδιών και των κατοικίδιων τους. Η μελέτη εξέτασε παιδιά και κουτάβια από 77 βρετανικά νοικοκυριά και οι ερευνητές ρώτησαν απευθείας τα παιδιά για την ποιότητα των σχέσεων τους με τις οικογένειές τους – συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων τους.

Τα παιδιά στη μελέτη είπαν ότι είχαν λιγότερες συγκρούσεις με τα κατοικίδια ζώα τους από ό,τι με άλλα μέλη της οικογένειας, όπως τα αδέρφια τους. Τα παιδιά ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις σχέσεις τους με τα κατοικίδια ζώα τους και ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένα με τα κατοικίδια ζώα τους παρά με τα αδέρφια τους.

Εκτός της αγάπης που έχουν τα παιδιά για τα σκυλιά, τα σκυλιά είναι αποδεδειγμένο ότι κάνουν καλό στα παιδιά. Τα μωρά που μεγαλώνουν με σκύλους έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Άλλα οφέλη του να μεγαλώνεις κοντά σε έναν σκύλο περιλαμβάνουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και χαμηλότερο κίνδυνο άσθματος.

Τα οφέλη για την υγεία που αποκομίζουν τα παιδιά όταν μεγαλώνουν με σκύλους δεν είναι μόνο σωματικά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους στο σπίτι τους έχουν και οφέλη για την ψυχική τους υγεία, όπως καλύτερη αυτοεκτίμηση, αυξημένη συμπόνια, βελτιωμένες γνωστικές δεξιότητες, λιγότερο άγχος και γενικά μια πιο ευτυχισμένη άποψη για τη ζωή.

τα σκυλιά αγαπούν τα μωρά

Γιατί ορισμένα σκυλιά είναι εκ φύσεως ευγενικά με τα μωρά;

Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά κοινωνικά πλάσματα με πολύ υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης, ενώ λαμβάνουν υπόψη τους  όλα τα πράγματα. Έτσι πολλά από αυτά είναι σε θέση να καταλάβουν το δωμάτιο και να βρουν ακόμα και κάποιες ανεπαίσθητες ενδείξεις από τους ανθρώπους γύρω τους.

Τα σκυλιά λαμβάνουν διαφορετικές ενδείξεις από τους ανθρώπους γύρω τους και μπορούν να αισθανθούν ότι ένα ανθρώπινο μωρό είναι ακίνδυνο και ευάλωτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να ζουν κοντά σε μωρά θα ενεργοποιήσει τα προστατευτικά γονικά ένστικτα ενός σκύλου. Μερικοί σκύλοι αλληλεπιδρούν με το μωρό με τον ίδιο τρόπο που αλληλεπιδρά μια σκυλίτσα με τα κουτάβια της, έτσι μπορεί να το μυρίσει ή να το γλείψει στο πρόσωπο.

Γιατί τα σκυλιά προστατεύουν τα μωρά;

Δεδομένης της βαθιάς αγάπης και της σύνδεσής τους με τα μωρά, τα σκυλιά τα προστατεύουν. Καθώς τα σκυλιά από τη φύση τους προστατεύουν τα μέλη της αγέλης τους, δεν τους είναι δύσκολο να προστατεύουν και τα μωρά.

Οι σκύλοι που έχουν εκτραφεί με συγκεκριμένα προστατευτικά χαρακτηριστικά τείνουν γενικά να προστατεύουν τα παιδιά. Για παράδειγμα, τα σκυλιά βοσκής όπως τα κόλευ εκτρέφονται για να κρατούν τη αγέλη μαζί. Αυτές οι ράτσες είναι απίθανο να αφήσουν ένα παιδί να περιπλανηθεί ή να απομακρυνθεί από τα μάτια τους. Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γνωστό ότι είναι ευγενικά και υπομονετικά με τα παιδιά και τα μωρά, αλλά και τα λαγωνικά λατρεύουν να είναι μέρος της οικογένειας. Ενώ ας πούμε τα σκυλάκια σαλονιού, μπορεί να μην έχουν το ίδιο ένστικτο.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed