Image Alt

My Pet

Ιδιοκτήτες σκύλων: 6 κακές συνήθειες που σας κάνουν αντιπαθητικούς

Ιδιοκτήτες σκύλων: 6 κακές συνήθειες που σας κάνουν αντιπαθητικούς

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι το κατοικίδιό τους είναι το πιο αξιαγάπητο και θεωρούν ότι και όλοι οι άλλοι έχουν την ίδια άποψη για το τετράποδο σας. Εάν είστε ένας από αυτούς τους κηδεμόνες, τότε ίσως έχετε υιοθετήσει ορισμένες κακές συνήθειες, που είναι ενοχλητικές για τους γύρω σας. Για να είστε καλός ιδιοκτήτης, πρέπει να ακολουθείτε πάντα ορισμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Ποιες είναι αυτές οι ενοχλητικές συνήθειες που σας κάνουν αντιπαθητικούς.

01. Δεν μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας

Μία από τις πιο κακές συνήθειες των ιδιοκτητών σκύλων είναι να μην μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου τους. Δεν αρκεί μόνο να πηγαίνετε βόλτα το κατοικίδιό σας. Πρέπει να σέβεστε και τους γύρω σας. Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι μαζί με το σκύλο σας, έστω και για μια μικρή απόσταση, πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μικρά σακουλάκια συλλογής περιττωμάτων. Έτσι δεν θα έρθετε σε δύσκολη θέση να σας κάνει κάποιος παρατήρηση κάποιος για τις ακαθαρσίες του σκύλου σας. Επίσης, υποχρέωση σας να τα μαζεύεται και να διατηρείται τα πεζοδρόμια και τα πάρκα καθαρά.

02. Δεν σέβεστε την ξένη ιδιοκτησία

Το να αφήνετε τον σκύλο σας να λερώνει σε πόρτες σπιτιών, σε χαλάκια εισόδων ή σε ελαστικά αυτοκινήτων, είναι κάτι που ενοχλεί αφάνταστα τους άλλους. Αν και είναι στη φύση των αρσενικών σκύλων να «σημαδεύουν» την περιοχή τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν οπουδήποτε επιλέξουν. Αυτό δείχνει κακούς τρόπους συμπεριφοράς από την πλευρά σας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο διδάσκετε στο κατοικίδιό σας ότι δεν υπάρχουν όρια και αυτό είναι λάθος.

Ιδιοκτήτες σκύλων: 6 κακές συνήθειες που σας κάνουν αντιπαθητικούς

Δείτε επίσης: Τι να μην κάνετε όταν πλησιάζετε έναν άγνωστο σκύλο

03. Βγάζετε το σκύλο στο μπαλκόνι, όταν γαβγίζει

Το να βγάζετε το κατοικίδιο σας στο μπαλκόνι τιμωρία, όταν δεν ηρεμεί είναι λάθος και είναι σίγουρο ότι θα αναστατώσει τους γείτονές σας. Αν ο σκύλος σας γαβγίζει ασταμάτητα, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας ή με εκπαιδευτή, για το πως θα το αντιμετωπίσετε. Μην το κάνετε απλώς πρόβλημα όλης της γειτονιάς, βγάζοντας τον σκύλο έξω.

04. Αγνοείτε την πινακίδα ” Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια”

Ξέρουμε πόσο πολύ λατρεύετε το σκυλάκι σας, αλλά υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι χώροι, όπως παιδικές χαρές, πάρκα, εστιατόρια και καταστήματα, όπου τα σκυλιά δεν είναι ευπρόσδεκτα. Ωστόσο, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι αυτές οι πινακίδες ισχύουν για όλα τα κατοικίδια εκτός από τα δικά τους, οπότε μπαίνουν με θράσος με τα ζώα τους. Αυτό είναι ασέβεια προς το μέρος στο οποίο βρίσκεστε και προς τους γύρω σας . Δεν ξέρετε ποιος εκεί μπορεί να έχει αλλεργία ή σοβαρό φόβο για τα σκυλιά.

05. Αφήνετε το σκύλο σας χωρίς λουρί

Το λουρί σε δημόσιους χώρους είναι απόλυτη ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις. Ναι, ο σκύλος σας πρέπει να είναι δεμένος με λουρί, ακόμα κι αν είναι υπάκουος, ακόμα κι αν θεωρεί το λουρί ενοχλητικό. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι ο πιο ήρεμος σκύλος και δεν θα συμβεί τίποτα, μπορεί να έρθει η στιγμή που δεν είναι καλά και θα ξεσπάσει, θα τρομάξει ή θα το σκάσει. Αν θέλετε χρόνο χωρίς λουρί, πηγαίνετε σε ένα πάρκο σκύλων ή σε κάποιο άλλο μέρος που δεν θα υπάρχει ανθρώπινη παρουσία κοντά.

06. Αφήνετε το λουρί για να επιτρέψετε στο σκύλο σας να “κάνει φίλους”

Ο σκύλος σας δικαιολογημένα ενθουσιάζεται όταν βλέπει ένα νέο σκύλο, αλλά το να επιτρέπετε στο σκύλο σας να πλησιάσει απλά έναν άλλο σκύλο και τον ιδιοκτήτη του είναι σαν να παρακαλάτε για προβλήματα. Ενώ σε πολλά σκυλιά αρέσει να κάνουν φίλους, ορισμένα άλλα σκυλιά δεν τα πάνε καλά με τα υπόλοιπα, ειδικά αν είναι δεμένα με λουρί και το σκυλί που πλησιάζει δεν είναι. Τα σκυλιά είναι ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. θέλουν τον προσωπικό τους χώρο και τον χρόνο για να γνωριστούν και να συμπαθήσουν κάποιον. Μην είστε εκείνος ο αντιπαθητικός τύπος του πάρτι που αγκαλιάζει τους πάντες την πρώτη φορά που τους συναντά! Και στο τέλος… μένει μόνος!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed