Image Alt

My Pet

Πως θα σταματήσετε τα κατοικίδια σας να καταστρέφουν τα φυτά

Πως θα σταματήσετε τα κατοικίδια σας να καταστρέφουν τα φυτά

Τα φυτά είναι ελκυστικά για τα κατοικίδια ζώα σας. Τα βλέπουν ως ευωδιαστά, λαχταριστα και εύκολα προσβάσιμα παιχνίδια που είναι τοποθετημένα σε όλο το σπίτι, για την απόλαυσή τους. Και ενώ μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο να αποτρέψετε το κατοικίδιό σας από το να μεταχειρίζεται τον αγαπημένο σας φίκο ως το προσωπικό του παιχνίδι για μάσημα, ίσως σε αυτο το άρθρο μπορέσουμε και σας βοηθήσουμε.

Τα φυτά μπορεί να μην επιβιώσουν αν μασηθούν, αλλά η κύρια ανησυχία είναι τι μπορεί να κάνει το φυτό στο κατοικίδιο ζώο σας. Κάποια φυτά ίσως προκαλέσουν εμετό, διάρροια ή γαστρεντερικό ερεθισμό, άλλα όμως είναι τοξικά για την γάτα και τον σκύλο σας και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και το θάνατο. Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθούν έξι συμβουλές και κόλπα για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας μακριά από τα φυτά σας.

Φυτά και ζώα δύσκολα θα συνυπάρξουν αρμονικά  στον ίδιο χώρο

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε ένα μπαλκόνι, σε ένα δωμάτιο που δεν θα δώσετε πρόσβαση στο αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ακόμα και αν αναζητήσετε την συντροφιά του σκύλου ή της γάτας σας σε αυτό το χώρο, θα είναι υπό την επίβλεψη σας, άρα δική σας ευθύνη. Αν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κατοικιδίου ή φυτών, αυτή είναι μια τίμια λύση.

Εξασφαλίστε στα κατοικίδια αρκετά παιχνίδια

Τα φυτά προσφέρουν ό,τι και ένα παιχνίδι. Κάτι που μπορούν να παίξουν, να μασήσουν, να απασχοληθούν και να το χρησιμοποιήσουν με οποίο τρόπο θέλουν αυτά για να σπάσουν την βαρεμάρα τους. Αν δείτε το κατοικίδιό σας να παίζει με ένα φυτό, ρίξτε μια ματιά, είναι τα παιχνίδια του κοντά; Είναι ελκυστικά για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους; Στη συνέχεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε επιπλέον παιχνίδια στο σπίτι σας. Για τα σκυλιά, συνιστάται η χρήση παιχνιδιών μάσησης στα οποίο μπορεί να είναι κρυμμένη μια λιχουδιά μέσα για να αποσπάσει την προσοχή τους.

Ψεκάστε τα φυτά με αραιωμένο χυμό λεμονιού

Ενώ ο χυμός λεμονιού είναι ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα για κατάποση, δεν τους αρέσει η μυρωδιά, γεγονός που καθιστά το χυμό λεμονιού ένα φυσικό αποτρεπτικό μέσο. Είναι επίσης απολύτως ασφαλής για τα φυτά.

Δείτε επίσης: 10 Επικίνδυνα λουλούδια και φυτά για τα σκυλιά

Φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού

Αλλά αν δεν θέλετε να ψεκάσετε το φυτό σας, δοκιμάστε να βάλετε φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού στη γλάστρα με το φυτό. Επιπλέον, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στη χρήση φλούδων είναι ότι μπορεί να κάνουν καλό στα φυτά σας, παρέχοντας του θρεπτικά συστατικά.

Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος

Υπάρχει κάποια αλήθεια στο αμερικάνικο ρητό που λέει ότι “ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος” και είμαστε πρόθυμοι να στοιχηματίσουμε ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις γάτες. Οι σκύλοι που τους περισσεύει ενέργεια για να καταστρέφουν τα φυτά του σπιτιού μπορεί να μην έχουν την καρδιοαναπνευστική άσκηση που χρειάζονται για να είναι ήρεμοι και ευτυχισμένοι στο σπίτι. Για έναν σκύλο, δυο μεγάλες βόλτες με παιχνίδια ίσως έλυναν το πρόβλημα. Ενώ τα παιχνίδια με φτερά ή φούντες θα μπορούσαν να κρατήσουν τις γάτες από το να παλεύουν με τα φυτά σας.

Χρησιμοποιήστε μεθόδους θετικής εκπαίδευσης

Μπορείτε εύκολα να διδάξετε στο κατοικίδιό σας να μένει μακριά από τα φυτά με τη θετική ενίσχυση. Πως θα το κάνετε αυτό; Όταν το κατοικίδιό σας μένει μακριά από τα φυτά, δώστε του μια λιχουδιά επιβράβευσης. Με την επανάληψη αυτής της διαδικασίας θα διδάξετε το κατοικίδιό σας ότι τα καλά συμβαίνουν μακριά από το φυτό.

Δείτε επίσης: 10 Επικίνδυνα λουλούδια και φυτά για τα σκυλιά

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed