Image Alt

My Pet

σκύλος αγκαλιά χάδι

Σκύλος: Γιατί δεν θέλει να τον αγκαλιάζω; Δεν με αγαπάει;

Η ικανοποίηση και τα θετικά συναισθήματα που μπορεί να πάρεις όταν χαϊδεύεις το κατοικίδιο σου είναι πολλά και είναι φανερό ότι και τα περισσότερα σκυλιά το απολαμβάνουν εξίσου και νιώθουν και αυτά μεγάλη ευχαρίστηση. Ωστόσο, ο σκύλος σου μπορεί να ανήκει σε εκείνα τα σκυλιά που δεν τους αρέσει το χάδι και η αγκαλιά.

Το να ζεις με ένα σκυλί που δεν μπορείς να αγκαλιάσεις, μπορεί να είναι δύσκολο γιατί όλοι θέλουμε να δείξουμε στους σκύλους μας πόσο πολύ τους αγαπάμε. Πολλές φορές, όταν τα σκυλιά μας απομακρυνθούν, έχουμε την τάση να αναρωτιόμαστε: «Με αγαπάει άραγε ο σκύλος μου;»

Προτιμάει να σας δείχνει την αγάπη του με άλλους τρόπους

Λοιπόν, να είστε σίγουροι, ο σκύλος σας δεν είναι αφύσικος εάν δεν του αρέσει η αγκαλιά. είναι απλά ένας σκύλος που έχει άλλους τρόπους να δείξει ότι σας αγαπάει. Και τα καλά νέα είναι ότι μερικές τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να μάθει να εκτιμά τα χαϊδέματα και τις αγκαλιές και ίσως ακόμη και να τα ζητήσει.

σκύλος - του αρέσει η αγκαλιά και το χάδι

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην αρέσουν οι αγκαλιές στον σκύλο σας

Προηγούμενη κακοποίηση

Ο λόγος που ένας σκύλος δεν θέλει αγκαλιές μπορεί να είναι επειδή έχει υποστεί κακή μεταχείριση στο παρελθόν. Σκύλοι που έχουν υποστεί σκληρή μεταχείριση και ξυλοδαρμό μπορεί να καταλήξουν να φοβούνται αυτό που είναι ικανά να κάνουν τα ανθρώπινα χέρια.

Πόνος

Σκύλοι με αδιάγνωστους πόνους ή τραυματισμούς είναι πιθανό να είναι επιφυλακτικοί στο άγγιγμα. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρθρώσεις, οι σκύλοι που αντιμετωπίζουν παραμορφώσεις ή διαστρέμματα, ακόμα και τα κουτάβια που περνούν μια περίοδο ανάπτυξης μπορεί να αποφεύγουν το χάιδεμα επειδή επιδεινώνει κάποιον πόνο που αισθάνονται. Ένας κτηνίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ο σκύλος σας πονάει κάπου.

Λάθος τεχνική ή μέρος του σώματος

Περιστασιακά, η αποστροφή από το χάιδεμα μπορεί να οφείλεται σε λάθος αυτού που πάει να αγκαλιάσει ένα σκυλάκι. Ένας μικρός σκύλος μπορεί να μην απολαμβάνει το τραχύ τρίψιμο στο κεφάλι και τα αυτιά του, ενώ ένας μεγαλύτερος σκύλος μπορεί να βρίσκει ενοχλητικά τα απαλά χάδια. Επίσης, ορισμένα σκυλιά δεν απολαμβάνουν να τους γρατζουνάνε στο πίσω μέρος τους, αλλά τους αρέσει ένα μασάζ στους ώμους.

Γιατί απλά δεν τους αρέσουν!

Ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι ένας σκύλος μπορεί να αντιπαθεί το χάιδεμα επειδή απλώς δεν το απολαμβάνει. Όπως κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν αγκαλιές, έτσι υπάρχουν και σκύλοι που δεν εκτιμούν το κοντινό και προσωπικό άγγιγμα.

Σημάδια ότι στον σκύλο σας δεν αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές

Τα σκυλιά που δεν θέλουν να τα χαϊδεύουν μπορούν να δείξουν την αντιπάθειά τους με προφανείς τρόπους, όπως το να απομακρύνονται αν κάποιος τα πλησιάσει ή να σκύβουν το κεφάλι τους σαν να πρόκειται να τα χτυπήσουν αντί να τα αγκαλιάσουν. Συχνά, η αντιπάθεια τους εκδηλώνεται όμως με τρόπους ανεπαίσθητους, που ίσως δεν μπορείτε να κατανοήσετε.

Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας γέρνει μακριά και γλείφει τα χείλη του όταν τον χαϊδεύετε, είναι πιθανό να μην το απολαμβάνει. Μπορεί επίσης να αποφεύγει να σας κοιτάζει ή να απομακρύνεται μερικά βήματα ώστε να μην μπορείτε να τον αγγίξετε με την ίδια ένταση.

Ορισμένα σκυλιά γλείφουν ακόμη και το άτομο που τα χαϊδεύει, κάτι που είναι εύκολο να παρερμηνευτεί ως στοργικό φιλί. Ωστόσο, επειδή σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει το γλείψιμο, τα σκυλιά χρησιμοποιούν τη στρατηγική αυτή για να τους κάνουν τους να σταματήσουν να τα αγγίζουν.

σκύλος αγκαλιά χάδι

Μπορεί ο σκύλος σας να αγαπήσει τα χάδια;

Με μια ήπια προσέγγιση και υπομονή, τα σκυλιά που δεν τους αρέσουν οι αγκαλιές και τα χάδια, μπορούν να μάθουν να εκτιμούν το άγγιγμα και ίσως να μάθουν ακόμη και να το αγαπούν! Αλλά το να βοηθήσετε τον σκύλο σας να απολαύσει το άγγιγμα σημαίνει ότι πρέπει να του δώσετε τον έλεγχο.

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος του

Αντί να υποθέτετε ότι ο σκύλος σας απολαμβάνει αυτό που κάνετε, παρακολουθήστε τη γλώσσα του σώματός του, ώστε να μπορείτε να διαπιστώσετε αν βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Αρχικά, μειώστε κάθε σωματική επαφή για λίγες ημέρες, εκτός από τις απαραίτητες συμπεριφορές, όπως το να βάζετε το λουρί του. Δεν είναι εύκολο να σταματήσετε να αγαπάτε τον σκύλο σας, αλλά αυτό το βήμα είναι σημαντικό γιατί δείχνει στον σκύλο σας ότι καταλαβαίνετε τι σας λέει.

Προσέξτε να δείτε αν ο σκύλος σας ζητάει σωματική επαφή μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, όπως με το να σας ακουμπάει ή να βάζει το κεφάλι του κάτω από το χέρι σας. Αν όχι, συνεχίστε να μην τον χαϊδεύετε, αλλά βρείτε άλλους τρόπους να συνδεθείτε με το σκύλο σας, όπως με το να τον επαινείτε και να παίζετε μαζί του.

Κάντε το “τεστ χαϊδεματος”

Αφού απέχετε από το χάιδεμα για περίπου μια εβδομάδα, δοκιμάστε ένα “τεστ χαϊδεματος”, για να καταλάβετε πώς αισθάνεται για τη σωματική επαφή εκείνη τη στιγμή. Δώστε στο σκύλο σας μερικά απαλά χάδια στο στήθος ή τους ώμους του για περίπου τρία δευτερόλεπτα, στη συνέχεια σταματήστε και παρατηρήστε την αντίδρασή του.

Αν του άρεσαν και θέλει περισσότερα, πιθανότατα θα έρθει πιο κοντά σας, ή θα ακουμπήσει πάνω σας. Αν ο σκύλος σας εξακολουθεί να αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο, δεν θα σας ζητήσει περισσότερα και πιθανότατα θα σταθεί απλώς εκεί όταν σταματήσετε ή ακόμη και θα απομακρυνθεί.

Εάν ο σκύλος σας δείχνε ότι θα ήθελε να συνεχίσετε, δοκιμάστε άλλο ένα σύντομο χάδι. Η αποδοχή του αγγίγματος από τον σκύλο σας δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος για ένα παρατεταμένο χάιδεμα ή μια αγκαλιά.

Παρακολουθήστε τις αντιδράσεις του σκύλου σας καθώς τον αγγίζετε και προσπαθήστε να ολοκληρώσετε το χάιδεμα πριν σας ζητήσει να σταματήσετε.

σκύλος - Μήπως δεν του αρέσει η αγκαλιά και το χάδι

Σεβαστείτε την ανάγκη του σκύλου σας όταν δεν θέλει αγκαλιές

Λάβετε υπόψη σας ότι ακόμη και τα σκυλιά που τους αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές, μπορεί να μην θέλουν να τα αγγίζουν συνέχεια. Οι αγχωτικές καταστάσεις, όπως ένα ταξίδι στον κτηνίατρο, μπορεί να κάνουν κάθε σκύλο να μην απολαμβάνει τόσο εύκολα το άγγιγμα.

Ως κηδεμόνες ζώων συντροφιάς καλό είναι να αφιερώνετε χρόνο για να καταλάβετε τι σας λέει ο σκύλος σας και να αναγνωρίζετε και να σέβεστε πότε θέλει χάδια και αγκαλιά και πότε νιώθει άβολα.

Αν ακόμα και από κάποια εκπαίδευση, συνεχίζει να μην θέλει αγκαλιές και χάδια, δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας σας αγαπάει, όπως το χαρούμενο κούνημα της ουράς όταν επιστρέφετε στο σπίτι και ο τρόπος που έχει πάντα τα μάτια του πάνω σας. Η αγάπη υπάρχει απλώς ο σκύλος σας την δείχνει με διαφορετικό τρόπο.

Δείτε επίσης

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed