Image Alt

My Pet

Σκύλος: Γιατί δυσανασχετεί κατά τη διάρκεια της βόλτας

Σκύλος: Γιατί δυσανασχετεί κατά τη διάρκεια της βόλτας

Τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν να κάνουν βόλτες, επομένως για εσάς είναι έκπληξη το να δυσανασχετεί και να θέλει γυρίσει στο σπίτι. Υπάρχουν βέβαια και κάποια σκυλιά που αγαπούν τον καναπέ περισσότερο από το περπάτημα. Τι γίνεται όμως όταν ο σκύλος σας, που μέχρι πρότινος λάτρευε τη βόλτα, ξαφνικά θέλει να γυρίσει στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο σκύλος σας μπορεί να θέλει να γυρίσει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της βόλτας του. Είναι πιθανό να είναι απλά κουρασμένος ή να θέλει απλώς να ηρεμήσει σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

1. Κούραση

Είναι πιθανό ο σκύλος σας να είναι απλά κουρασμένος. Η κούραση μπορεί να επέλθει έπειτα από μία κουραστική ημέρα. Επίσης, μόλις ένας σκύλος μεγαλώσει λιγάκι, μειώνονται και τα επίπεδα της ενέργειάς του. Ωστόσο, μία ασθένεια μπορεί να του προκαλέσει κόπωση.

2. Άγχος

Οι περίπατοι στο δρόμο μπορεί να προκαλέσουν άγχος στο σκύλο σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους, στην πολυκοσμία ή ακόμα και σε άλλα σκυλιά. Εάν το σκυλάκι σας είναι επιρρεπές στο άγχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός να είναι ο λόγος που θέλει να επιστρέψει στο σπίτι.

Τα σημάδια άγχους είναι: σάλια, λαχάνιασμα, γκρίνια, υπερβολικό γάβγισμα, επιθετικότητα, γρύλισμα

3. Ανασφάλεια

Η ανασφάλεια είναι παρόμοια με το άγχος. Για παράδειγμα, ένας σκύλος που είναι ανασφαλής θα φοβηθεί εύκολα. Άρα, μπορεί να ενοχλείται από τους αγνώστους, τους έντονους θορύβους ή την αλλαγή περιβάλλοντος. Γι΄ αυτά τα σκυλιά, το σπίτι είναι το πιο ασφαλές μέρος.

4. Πόνος

Εάν ο σκύλος σας πονάει, αυτό μπορεί να τον κάνει να μην θέλει να περπατήσει. Τα προβλήματα στις αρθρώσεις είναι ένα τέτοιο πρόβλημα υγείας. Προσέξτε για σημάδια πόνου, όπως εάν κάνει αργές κινήσεις ή εάν έχει γκρίνια.

Σκύλος: Γιατί δυσανασχετεί κατά τη διάρκεια της βόλτας

Γιατί το τράβηγμα του λουριού δεν είναι λύση

Το να τραβήξεις από το λουρί έναν σκύλο που δεν θέλει να περπατήσει, δεν είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για εκείνον. Προφανώς υπάρχει λόγος που δεν θέλει να σας ακολουθήσει και τότε ίσως συμβούν τα εξής:

Κίνδυνος τραυματισμού: Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον λαιμό και τις αρθρώσεις του.

Δημιουργία ψυχολογικού προβλήματος: Ίσως του προκαλέσετε ψυχολογικό πρόβλημα. Ενδεχομένως να τον κάνετε ακόμα πιο απρόθυμο να περπατήσει.

Διόγκωση του προβλήματος: Όταν σέρνετε τον σκύλο σας, στην καλύτερη περίπτωση αγνοείτε το πραγματικό πρόβλημα. Στη χειρότερη περίπτωση, διογκώνετε το πρόβλημα.

Υπάρχει τρόπος να κάνω τον σκύλο μου να σταματήσει να θέλει να γυρίσει σπίτι

Σίγουρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μία διαδικασία προηγουμένως, για να το πετύχετε αυτό. Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα, όμως με επιμονή, μπορείτε να το πετύχετε.

Προσδιορίστε την Αιτία

Εάν ο σκύλος σας συνήθως απολαμβάνει τις βόλτες του και ξαφνικά θέλει να πάει σπίτι, υπάρχει πιθανός λόγος για αυτό. Μπορεί να είναι άρρωστος ή τραυματισμένος ή να έχει άγχος λόγω μιας πρόσφατης κακής εμπειρίας. Εάν ο σκύλος σας δεν θέλει να περπατήσει επειδή είναι άρρωστος ή πονάει, αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Εάν το σκυλάκι σας δεν περπατά επειδή έχει αρνητική εμπειρία από κάτι τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Χαλαρώστε και μείνετε ήρεμοι: Το πρώτο βήμα είναι να χαλαρώσετε και να παραμείνετε ήρεμοι κατά τη διάρκεια της βόλτας. Εάν είστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι, θα είναι και ο σκύλος σας.

Μείνετε σταθεροί: Εσείς είστε ο ηγέτης της αγέλης. Ο σκύλος σας πρέπει να μάθει να κάνει αυτό που θέλετε εσείς. Εάν του επιτρέψετε να επιστρέψετε, του δίνετε το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει αυτό που θέλει.

Λιχουδιές: Περιμένετε υπομονετικά μέχρι ο σκύλος σας να σταματήσει να τραβάει. Μπορείτε να του δώσετε λιχουδιές και να τον ανταμείψετε κάθε φορά που θα περπατάει καλά. Όταν τραβήξει πάλι με κατεύθυνση το σπίτι, δελεάστε τον τετράποδο φίλο σας με μια λιχουδιά, αλλά μην του τη δώσετε μέχρι να περπατήσει προς την κατεύθυνση που θέλετε.

Ξεκινήστε μικρότερους περιπάτους: Καθώς ο σκύλος σας γίνεται πιο συνεργάσιμος, μπορείτε να παρατείνετε τις βόλτες. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να περπατήσετε μέχρι ο σκύλος σας να αρχίσει να τραβάει για το σπίτι. Περπατήστε τον λίγο πιο μακριά προτού επιστρέψετε.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

 

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed