Image Alt

My Pet

Σκύλος: Σταματάει ποτέ να τρώει;

Σκύλοι: Νιώθουν ποτέ χορτάτοι;

Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι ο σκύλος τους θέλει να τσιμπολογάει όλη την ώρα. Σίγουρα δίνει την εντύπωση ότι δεν έφαγε τίποτα όλη τη μέρα και πραγματικά … πεθαίνει της πείνας. Είναι πράγματι έτσι; Ή μήπως δεν ξέρει πότε να σταματάει; Μήπως τον ταΐζετε υπερβολικά; Τα σκυλιά δεν έχουν κανένα κουμπί «off» ή «pause» πάνω τους για το φαγητό.

Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν σκύλο να τρώει ασταμάτητα σε σημείο που μπορεί να κάνει εμετό. Αυτή η συνήθεια του σκύλου σας να θέλει να τρώει συνέχεια ίσως να οφείλεται στην μακρά καταγωγή του, που είναι οι λύκοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν πότε θα βρουν πάλι νέο θήραμα με αποτέλεσμα να τρώνε ακόμα και τα τελευταία … κόκκαλα. Έτσι λοιπόν, συμπεριφέρονται και τα σκυλιά αφού είναι απόγονοί τους.

Νιώθουν ποτέ χορτάτοι;

Τα σκυλιά που αισθάνονται ότι έχουν χορτάσει, κάνουν ένα βήμα πίσω από το πιάτο τους. Εκείνα που είναι λαίμαργα, όπως οι άνθρωποι άλλωστε, δεν μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους από το μπολ. Έτσι, αν δείτε τον τετράποδο φίλο σας να … λιγουρεύεται κάτι, σημαίνει ότι, είτε δεν χόρτασε είτε ότι είναι λαίμαργος. Ή ίσως, να υπάρχει μια υποκείμενη αιτία για την ακραία διατροφική εμμονή.

Πέντε λόγοι που δεν σταματάνε ποτέ!

1. Τον ταΐζετε συχνά

Εάν τον ταΐζετε συχνά ακόμα και όταν δεν είναι η καθιερωμένη ώρα του φαγητού, ο σκύλος σας θα γίνει λαίμαργος και δε θα σταματάει πουθενά

2. Επειδή βαριέται

Ο σκύλος σας βαριέται και το φαγητό είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει την πλήξη. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα εάν του παρέχετε φαγητό όλες τις ώρες. Επειδή βαριέται θα πάει στο μπολ του μόνο και μόνο για να κάνει κάτι.

3. Του δίνετε αποφάγια

Τα περισσότερα από τα ανθυγιεινά φαγητά μας είναι εξαιρετικά νόστιμα, πιθανώς πιο νόστιμα από οτιδήποτε άλλο έχει γευτεί ποτέ ο σκύλος σας. Εάν δίνετε τα αποφάγια σας στο σκύλο σας θα τρώει αυτούς τους «νόστιμους» υδατάνθρακες και θα αισθάνεται πάντα πεινασμένος.

Σκύλος: Σταματάει ποτέ να τρώει;

4. Πραγματικά πεινάει

Εάν ο σκύλος σας συμπεριφέρεται πάντα σαν να πεθαίνει από την πείνα, ίσως η διατροφή του να μην έχει τη σωστή ισορροπία βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι φυτικές ίνες, που κάνουν τους σκύλους να αισθάνονται χορτάτοι. Γι’ αυτό τον λόγο, θα θέλουν να τρώνε όλο και περισσότερο.

Οι σκύλοι διαφέρουν μεταξύ τους. Ανάλογα με τις φυλές, έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις. Μήπως δεν ταΐζετε τον σκύλο σας με τη σωστή ποσότητα φαγητού; Συμβουλευτείτε έναν ειδικό!

5. Είναι άρρωστος

Γνωρίζατε ότι προβλήματα υγείας όπως είναι ο διαβήτης, ο υπερθυρεοειδισμός και οι παρασιτικές λοιμώξεις μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη ενός σκύλου; Εάν ανησυχείτε μήπως η διατροφική εμμονή του σκύλου σας δεν είναι παρόμοια με αυτή που είχατε συνηθίσει προηγουμένως, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει αρρωστήσει.

Πώς να εμποδίσετε τη λαιμαργία του:

• Προγραμματίστε τα γεύματά του και κρατήστε πάντα μία σταθερή ώρα για φαγητό

• Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να επιβεβαιώσετε ότι δίνετε τη σωστή μερίδα φαγητού στο σκύλο σας

• Βρείτε τρόπους να αποσπάσετε την προσοχή με άλλες δραστηριότητες

• Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό, μην ανεχτείτε την επαιτεία – ειδικά αν τον έχετε ταΐσει με ένα πλήρες γεύμα. Μην τον κακομαθαίνετε

• Κρατήστε την κουζίνα σας … κλειστή ή τον σκύλο σας μακριά από αυτήν έτσι ώστε να μην έχει την ευκαιρία να τσιμπολογήσει τα υπολείμματα από τον πάγκο σας ή από τον κάδο απορριμμάτων

• Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό νερό για να πιει μετά τα γεύματα. Το νερό θα τον κρατήσει χορτάτο για περισσότερη ώρα

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed