Image Alt

My Pet

Τι να κάνετε όταν το κατοικίδιό σας φέρνει νεκρά ζώα

Αν έχετε κατοικίδιο κάποιες φορές πιθανότατα θα έχετε αντικρίσει στον κήπο σας ή στη βεράντα κάποιο νεκρό ζώο, ας πούμε κάποιο πουλάκι, ποντικάκι ή αν είστε τυχεροί κάποιο τζίτζικα ή ίσως μια ακρίδα. Πράγματι, είναι φυσικό οι γάτες και οι σκύλοι να φέρνουν στο σπίτι νεκρά ζώα, παρόλο που μπορεί να είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για εσάς. Μάλιστα όχι μόνο σκοτώνουν τρωκτικά και πουλιά, αλλά τα σκυλιά λατρεύουν να κυλιούνται και στο άρωμα ενός νεκρού πλάσματος. Τι να κάνετε εσείς όταν το κατοικίδιο που έχετε, γάτα ή σκύλος σας φέρνουν νεκρά ζώα; Ας δούμε εδώ.

Μια ενστικτώδης αρπακτική συμπεριφορά

γάτες σκύλοι φέρνουν νεκρά ζώα

Ειλικρινά, εάν φρικάρετε ή θυμώσετε στη θέα ενός νεκρού ζώου, μπορεί να τρομάξετε το κατοικίδιό σας. Να ξέρετε ότι η θανάτωση άλλων ζώων, όπως ποντικών και αρουραίων είναι ένας απόλυτα φυσικός τύπος αρπακτικής επιθετικότητας που παρατηρείται στα οικόσιτα ζώα. Αυτή η έμφυτη αρπακτική συμπεριφορά, αναγκάζει τα σκυλιά και τις γάτες να κυνηγήσουν το θήραμά τους και στη συνέχεια να το φέρουν στο σπίτι σκοτωμένο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες ράτσες σκύλων έχουν εκτραφεί ειδικά για την εξάλειψη των τρωκτικών σε πλοία και φάρμες και αυτή η φυσική τάση μεταφέρεται και στα σημερινά κατοικίδια.

Αν και οι γάτες μπορεί να έχουν εξημερωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούν να έχουν μια άγρια ​​πλευρά που κάνει πολύ ελκυστική τη σύλληψη ζωντανών θηραμάτων. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι δεν είναι λάθος αυτό που κάνει ο σκύλος ή η γάτα σας γιατί για αυτά είναι απλώς κάποιο θήραμα. Ωστόσο, η υπεύθυνη ενέργεια που πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα πουλάκια στην περιοχή σας είναι να κρατάτε τη γάτα σας μέσα.

Ελέγξτε την κατάσταση του ζώου

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι το ζώο είναι πράγματι νεκρό. Μερικά πλάσματα είναι γνωστό ότι κάνουν τα νεκρά ή μπορεί απλώς να έχουν σοκαριστεί από τον άγριο τρόπο που τους συμπεριφέρθηκε ένας σκύλος ή μια γάτα.

Εάν είναι ακόμα ζωντανό, αποφασίστε εάν μπορείτε να το αφήσετε ξανά ελεύθερο ή σκεφτείτε να καλέσετε έναν κτηνίατρο. Μην αγγίζετε άγρια ​​ζώα ή κουνέλι και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις νυχτερίδες . Ένας σκύλος που χειρίζεται μια νυχτερίδα στο στόμα του μπορεί να μολυνθεί από λύσσα μέσω του σάλιου, μιας ανοιχτής κοπής ή μιας πληγής.

γάτες σκύλοι φέρνουν νεκρά ζώα

Φέρνοντας το θήραμα του σας δείχνει την αγάπη του

Το επόμενο βήμα είναι να σκεφτείτε γιατί η γάτα σας έφερε στο σπίτι ένα νεκρό ζώο. Με το θήραμα που φέρνει ένα κατοικίδιο ως δώρο δείχνει επίσης την αγάπη στους κηδεμόνες του. Και αν η γάτα ή ο σκύλος σας έπιασε ένα ποντίκι στο σπίτι (και σε αυτήν την περίπτωση, σας έκανε τη χάρη), μπορεί επίσης να παρουσιάσει αυτό το ιδιαίτερο δώρο στα πόδια σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μην θυμώνετε με το κατοικίδιό σας. Ενώ ένα νεκρό πουλί μπορεί να σας λυπήσει, αυτή η πράξη θανάτωσης βρίσκεται στο DNA του κατοικίδιου ζώου σας και σας αντιμετωπίζει ως μέλος της οικογένειας παρουσιάζοντάς την.

“Εξαφανίστε” το με ασφαλή τρόπο

Μην εκπλαγείτε αν το κατοικίδιό σας εξακολουθεί να παίζει με το νεκρό ζώο – είναι μέρος της διασκέδασης του-. Μόλις μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας σε άλλο δωμάτιο, μαζέψτε το νεκρό ζώο και, στη συνέχεια, πετάξτε το με ασφαλή τρόπο, ώστε ο σκύλος ή η γάτα σας να μην μπορούν να το βρουν ξανά. Δεν θα θέλατε το ίδιο νεκρό τρωκτικό ή ερπετό να εμφανίζεται επανειλημμένα στο δρόμο σας επειδή απλά το πέταξατε πίσω από έναν θάμνο όπου το κατοικίδιο ζώο σας το άρπαξει ξανά.

Καθαρίστε καλά

Αν και οι κίνδυνοι για τους κηδεμόνες των κατοικίδιων είναι ελάχιστοι, είναι σημαντικό να χειρίζεστε προσεκτικά τα νεκρά ζώα, ώστε να μην μεταδοθεί οποιοδήποτε είδος μικροβίων ή ασθένειας . Όταν πετάτε το νεκρό ζωό που έφερε το κατοικίδιό σας, να φοράτε πάντα γάντια, να το δένετε σε μια σακούλα που είναι καλά κλεισμένη και μετά να πλένετε καλά τα χέρια σας. Τα νεκρά ζώα φάρμας μπορεί να φέρουν ορισμένα παθογόνα, όπως η σαλμονέλα και το E. coli, που μπορεί να μεταδοθούν σε εσάς εάν δεν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed