Image Alt

My Pet

Ράτσες σκύλων που δεν τα πάνε καλά με το κολύμπι

Ράτσες σκύλων που δεν μπορούν να κολυμπήσουν και γιατί

Πολλοί νομίζουν ότι όλα τα σκυλιά είναι φυσικοί κολυμβητές αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ή τουλάχιστον δεν είναι όλη η αλήθεια. Πράγματι υπάρχουν πολλά ράτσες σκύλων που είναι εξαιρετικοί κολυμβητές αλλά κάποιες άλλες δυσκολεύονται αφάνταστα και έχουν πολλά προβλήματα όταν βρεθούν στο νερό. Αυτές είναι οι 8 ράτσες σκύλων που δεν τα πάνε καθόλου καλά με το κολύμπι!

1. Bulldog (Μπουλντόγκ)

Τόσο τα αγγλικά μπουλντόγκ όσο και τα γαλλικά έχουν επίπεδα πρόσωπα, σώματα σε σχήμα βαρελιού και κοντά πόδια. Με άλλα λόγια, τα μπουλντόγκ απλά δεν είναι φτιαγμένα για κολύμπι. Μόνο ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα έκανε την κολύμβηση πρόκληση για αυτά τα σκυλιά. Φανταστείτε να έχετε και τα τρία!

Ένα bulldog δυσκολεύεται αρκετά στο κολύμπι

2. Pug (Πάγκ)

Ενώ τα pugs μπορεί να απολαμβάνουν το βόλτα και το πιτσίλισμα σε ρηχά νερά, τα επίπεδα πρόσωπά τους κάνουν την αναπνοή τους μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Για πολλές ράτσες με μικρό κεφάλι, συμπεριλαμβανομένων των pugs, το να κρατούν τα πρόσωπά τους πάνω από το νερό σημαίνει ότι γέρνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω τόσο πολύ που τα πίσω άκρα τους βυθίζονται πολύ χαμηλά, κάτι που κάνει την κολύμβηση σχεδόν αδύνατη.

3. Bull Terrier (Μπουλ Τεριέ)

Παρά το γεγονός ότι ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των τεριέ, ο συνδυασμός κοντών ποδιών και έντονου στήθος, που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία, κάνει πολύ δύσκολη την διατήρηση του στην επιφάνεια του νερού. Ακόμη και τα Staffordshire bull terrier, που είναι πολύ μεγαλύτεροι σκύλοι δε είναι καλοί κολυμβητές, καθώς οι έντονοι μυς και το μεγάλο κεφάλι αυτής της ράτσας κάνουν πολύ δύσκολη την κολύμβηση.

4. Basset Hound (Μπασέ Χάουντ)

Εκτός από το γεγονός ότι το σώμα ενός κυνηγόσκυλου δεν έχει σχεδιαστεί για κολύμπι (με τα μεγάλα κεφάλια και τα κοντά πόδια), τα μεγάλααυτιά που είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ράτσας είναι επιρρεπή σε μολύνσεις όταν μπαίνει μέσα τους νερό.

Το Basset Hound είναι μια ράτσα σκύλου που δεν τα πάει καλά με το κολύμπι

5. Boxer (Μπόξερ)

Τα Boxers είναι μια μεγάλη, αθλητική ράτσα που μπορεί να θεωρείτε ότι είναι φυσικοί κολυμβητές. Το επίπεδο πρόσωπο τους όμως κάνει το κολύμπι εξίσου επικίνδυνο για αυτά τα σκυλιά όσο είναι και για τα πιο μικρά. Η προσπάθεια που κάνουν για να αναπνεύσουν και να κρατήσουν τη μύτη τους πάνω από το νερό σημαίνει ότι μπορεί να κουραστούν γρήγορα και να διατρέξουν κίνδυνο πνιγμού, εάν βρεθούν για πολύ ώρα στο νερό.

6. Corgi (Κόργκι)

Ούτε το Cardigan Welsh corgi ούτε το Pembroke Welsh corgi είναι καλοί κολυμβητές. Αυτό οφείλεται τόσο στο μακρύ σώμα τους όσο και στα κοντά τους πόδια. Επομένως, είναι καλύτερο να τα αφήσετε απλά να απολαύσουν το πιτσίλισμα σε ρηχά νερά!

7. Dachshund (Ντάτσχουντ)

Όπως και με τα corgis, το μακρόστενο σώμα και τα κοντά πόδια των dachshund τα καθιστούν μέτριους κολυμβητές. Ακόμη και το κολύμπι σε ρηχά νερά μπορεί να κουράσει τα ποδαράκια του συγκεκριμένου σκύλου, σε σημείο κινδύνου. Έχετε το νου σας όταν βρίσκεται γύρω από οποιαδήποτε ποσότητα νερού.

Πλάνο από έναν σκύλο Dacjshund

8. Shih Tzus (Σιχ Τσου)

Όπως και αρκετές μικρότερες ράτσες, το shih tzus έχει μια σειρά από μειονεκτήματα όταν πρόκειται να κολυμπήσει. Δεν είναι μόνο το κοντό ρύγχος και τα μικρά πόδια  που τα δυσκολεύει να κρατήσουν τη μύτη και το στόμα τους έξω από το νερό, αλλά το μακρύ τρίχωμα τους μπορεί να τα βαρύνει ακόμα περισσότερο, δυσκολεύοντας την αναπνοή τους. Αυτά τα μικρά σκυλιά μπορούν επίσης να κρυώσουν, περνώντας πολύ χρόνο στο νερό.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed