Image Alt

My Pet

Οι 10 πιο γρήγορες ράτσες σκύλων

Οι 10 πιο γρήγορες ράτσες σκύλων

Αναρωτιέστε σε ποιες ράτσες ανήκουν οι πιο γρήγοροι σκύλοι; Αυτό εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το πώς μετριέται η ταχύτητα και βέβαια οι ράτσες των σκύλων αγώνων αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της λίστας των ταχύτερων σκύλων, τα οποία έχουν μακριά πόδια, βελτιωμένη σωματική διάπλαση και μεγάλη καρδιά. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες μπορεί να σας εκπλήξουν.

Γενικά να πούμε ότι οι μέσες ράτσες σκύλων μπορούν να τρέξουν μεταξύ 24 και 32 χιλιόμετρα την ώρα. Το πιο γρήγορο από όλες τις ράτσες σκύλων είναι το λαγωνικό, και υπάρχουν άλλες εννέα ράτσες που πλησιάζουν. Ωστόσο, η ταχύτητα δεν συνοδεύεται πάντα από αντοχή. Πολλές από τις πιο γρήγορες ράτσες σκύλων κάνουν τα πιο τεμπέλικα κατοικίδια στο σπίτι.. Ας δούμε εδώ, τις 10 ράτσες στις οποίες ανήκουν οι πιο γρήγοροι σκύλοι.

1. Το λαγωνικό

Τα λαγωνικά λέγεται ότι είναι η πιο γρήγορη ράτσα σκυλιών στον κόσμο. Πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξουν; Τα λαγωνικά μπορούν να τρέξουν έως και 72 χιλιόμετρα την ώρα – περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου σκύλου. Το βελτιωμένο λαγωνικό έχει αεροδυναμικό κρανίο και μαξιλάρια ποδιών που απορροφούν τους κραδασμούς. Είναι ενδιαφέρον ότι τα λαγωνικά τρέχουν σαν τσιτάχ, με τα τέσσερα πόδια να εγκαταλείπουν το έδαφος ταυτόχρονα κάποια στιγμή. Ως κατοικίδια, ωστόσο, τα λαγωνικά κοιμούνται έως και 18 ώρες την ημέρα και μπορεί να είναι νωχελικά σε ένα σπίτι.

ράτσες - οι πιο γρήγοροι σκύλοι - λαγωνικό

2. Το Σαλούκι (Περσικό λαγωνικό)

Ενώ το λαγωνικό μπορεί να είναι ο δρομέας της επιλογής στη Βόρεια Αμερική, ο μικρότερος, με στενή μέση Σαλούκι είναι ο σκύλος αγώνων της Μέσης Ανατολής. Μια αρχαία κυνηγετική ράτσα, τα Σαλούκι κυνηγούν από αυτό που βλέπουν και όχι με την όσφρηση. Κατά συνέπεια, η ράτσα αυτή έχει μεγάλη ταχύτητα θηράματος και τα σκυλιά που ανήκουν σε αυτήν, μπορούν να φτάσουν ταχύτητες 68 χιλιόμετρα την ώρα – σχεδόν φτάνουν την ταχύτητα του λαγωνικού.

σαλούκι - ράτσες - οι πιο γρήγοροι σκύλοι

3. Αζαουάκ

Το Αζαουάκ είναι μια σπάνια ράτσα. Αυτή η αρχαία ράτσα που κάποτε περιπλανιόταν στην Αφρική σε νομάδες είναι εξαιρετικά γρήγορη. Το αφρικανικό Αζαουάκ μπορεί να φτάσει ταχύτητες 64 χιλιόμετρα την ώρα και κάποτε χρησιμοποιήθηκε για να στριμώξει γρήγορα κινούμενα θηράματα για κυνηγούς. Όπως και τα Σαλούκι κυνηγούν από αυτό που βλέπουν και όχι με την όσφρηση και έχουν εξαιρετικά μακρύ λαιμό και πόδια.

Αζαουάκ - ράτσες - οι πιο γρήγοροι σκύλοι

4. Βίζλα

Το Βίζλα  μπορεί επίσης να τρέξει έως και 64 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό το όμορφο, κομψό, όπλο σκυλί με το κοκκιπό τρίχωμα  είναι ελαφρώς πιο κοντό από το λαγωνικό αλλά σχεδόν εξίσου γρήγορο. Όπως και άλλες ράτσες που έχουν εκπαιδευτεί να εργάζονται μαζί με κυνηγούς, τα Βίζλα είναι πιστά στους ανθρώπους τους και προστατευτικά ενώ είναι και καλοί σύντροφοι στο τζόκινγκ.

Βίζλα

5. Αφγανικό κυνηγόσκυλο

Ίσως είναι έκπληξη να δούμε το βασιλικό, μακρυμάλλη και αναγνωρίσιμο αφγανικό κυνηγόσκυλο στη λίστα με τις ταχύτερες ράτσες σκύλων. Ωστόσο, τα αφγανικά κυνηγόσκυλα αρχικά ονομάζονταν “Oriental Greyhounds” όταν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία το 1907. Στην πραγματικότητα, η ράτσα του Αφγανιστάν μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 64 χιλιόμετρα την ώρα, παρόμοια με άλλα κυνηγόσκυλα που κυνηγούν κυρίως με την όραση και την ταχύτητα, παρά με την όσφρηση και την αντοχή όπως κάνουν συνήθως τα κυνηγόσκυλα. και αρχικά κυνηγούσαν γαζέλες.

Afghan hound - ράτσες - οι πιο γρήγοροι σκύλοι

6. Κυνηγόσκυλο Ibizan

Το κυνηγόσκυλο Ibizan που εκτράφηκε για να κυνηγήσει κουνέλια πριν από χιλιάδες χρόνια, είναι ένα ασυνήθιστο, κομψό κυνηγόσκυλο με κωνικό σώμα και μεγάλα μυτερά αυτιά που στέκονται όρθια. Τα κυνηγόσκυλα Ibizan μπορούν να τρέξουν έως και 64 χιλιόμετρα την ώρα στο ταχύτερο δυνατό τους. Τα κυνηγόσκυλα Ibizan επίσης πηδούν ψηλά, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όταν θα περιφράξετε την αυλή σας. Παρόλο που είναι καλά οικογενειακά κατοικίδια, το Ibizan έχει μεγάλη ορμή για τη λεία, επομένως συνήθως δεν τα πάει καλά με τις γάτες.

Ibizan ράτσα σκύλου

7. Δαλματίας

Ο εύκολα αναγνωρίσιμος Δαλματίας είναι από τα πολύ γρήγορα σκυλιά, μεσαίου μεγέθους. Οι υγιείς, νεαροί  σκύλοι που ανήκουν στη ράτσα αυτή, μπορούν να τρέξουν έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα και έτσι ανήκουν στις 10 πιο γρήγορες ράτσες σκύλων. Ο Δαλματίας όχι μόνο μπορεί να τρέξει γρήγορα, αλλά είναι επίσης γνωστός για την αντοχή του, γεγονός που κάνει αυτά τα σκυλιά καλούς φίλους για τζόκινγκ, πεζοπορία ή ποδηλασία.

σκύλος Δαλματίας

8. Μπορζόι

Το Μπορζόι παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε για κυνήγι λύκων και μέχρι το 1936 ήταν γνωστό ως Ρωσικό Λυκόσκυλο. Μερικές φορές αναφέρονται επίσης ως αφράτα λαγωνικά, κάτι που είναι κατανοητό λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητά τους. Το Μπορζόι μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα έως και 58 χιλιόμετρα την ώρα, αν και ορισμένοι λάτρεις της ράτσας αυτής ισχυρίζονται ότι αυτά τα σκυλιά είναι τόσο γρήγορα όσο τα λαγωνικά. Ψηλά και κομψά, τα Μπορζοί  έχουν έντονο «κυνηγητικό» ένστικτο και μια ήρεμη συμπεριφορά.

ράτσες - οι πιο γρήγοροι σκύλοι - Μπορζουά

9. Γουίπετ

Συχνά συγχέεται με ένα λαγωνικό αλλά είναι μεσαίου μεγέθους. Το Γουίπετ, έχει παρόμοια σωματική διάπλαση αγωνιστικού σκύλου. Είναι τα σκυλιά αγώνων  στη Βρετανία. Είναι σκυλιά υψηλής ενέργειας, μερικές φορές νευρικά που είναι ικανά να φτάσουν ταχύτητες έως και 56 χιλιόμετρα την ώρα. Τα σύντομα σπριντ είναι η ειδικότητά τους. Το whippet έχει καταγραφεί ότι ολοκληρώνει μια διαδρομή 100 μετρων  σε περιπου 9 δευτερόλεπτα.

whippet

10. Βαϊμαράνερ

Η ράτσα Βαϊμαράνερ, έγινε γνωστή στην τέχνη από τον φωτογράφο William Wegman. Δεν είναι όμως μόνο φωτογενές αλλά είναι και γρήγορο. Αυτός είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος με εντυπωσιακά μπλε ή πορτοκαλί μάτια. Σε αντίθεση με άλλες γρήγορες ράτσες σκύλων, το Βαϊμαράνερ χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να είναι ικανοποιημένο. Μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 56 χιλιόμετρα την ώρα και είναι πολύ αθλητικά σκυλιά. Η ράτσα αυτή αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από Γερμανούς ευγενείς της αυλής της Βαϊμάρης. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως θηρευτικό σε ομαδικά κυνήγια, ενώ αργότερα ως ιχνηλάτης πουλιών και θηραματοφόρο.

 Weimaraner - οι πιο γρήγοροι σκύλοι - ράτσες

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed