Image Alt

My Pet

Οι 9 ράτσες σκύλων που δεν μπορούν να κολυμπήσουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι όλα τα σκυλιά αγαπούν το νερό και είναι γεννημένοι κολυμβητές. Ωστόσο, υπάρχει ένας αριθμός σκύλων που από τη φύση τους δεν ξέρει κολύμπι.

Τα σκυλιά με κοντά πόδια και δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια, απλά δεν μπορούν να κολυμπήσουν τόσο καλά, έως καθόλου. Ενώ ορισμένες φυλές εκτράφηκαν ειδικά για να κυνηγούν υδρόβια πουλιά και να κολυμπούν, άλλες φυλές απλά δεν μπορούν, λόγω της ανατομίας και της δομής του προσώπου τους.

Τα σκυλιά που έχουν πλατιά και επίπεδα πρόσωπα, όπως ένα μπουλντόγκ, πρέπει να τοποθετούνται σε όρθια θέση κατά την κολύμβηση για να διατηρούν το στόμα και τη μύτη τους πάνω από το νερό. Αν βυθιστούν έστω και μερικώς, είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνουν στην επιφάνεια.

Αν έχετε στην κατοχή σας έναν σκύλο με κοντόχοντρα ή κοντά πόδια, όπως ένα Ντάτσχουντ ή ένα Κόργκι, τα μικροσκοπικά τους πόδια δεν μπορούν να τους παρέχουν αρκετή δύναμη για να παραμείνουν στην επιφάνεια.

Οι 9 ράτσες που δεν μπορούν να κολυμπήσουν

Αν αναρωτιέστε πως τα πάει το σκυλάκι σας με το νερό, αυτές είναι οι εννέα ράτσες σκύλων που δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

01. Basset Hound (Μπασέ Χάουντ)

Δυστυχώς, το αγαπημένο σας σκυλάκι δεν είναι φτιαγμένο για το νερό. Ενώ τα Basset Hounds κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τα μακρύτερα αυτιά, αυτά τα αυτιά, δυστυχώς, δεν λειτουργούν ως κουπιά για να το κρατήσουν στην επιφάνεια σε βαθιά νερά. Στην πραγματικότητα, η παχιά δομή των οστών του, τα κοντά πόδια και το ογκώδες κεφάλι του οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα: το κολύμβι είναι δύσκολο άθλημα για αυτή την ράτσα.

02. Bulldog (Μπουλντόγκ)

BulldogΕίναι πολύ εύκολο να υποθέσει κανείς ότι ένα μπουλντόγκ αποστρέφεται το νερό. Οι αναλογίες τους που μοιάζουν με μπάλα του μπόουλινγκ, τα μικρά πόδια και το τεράστιο κεφάλι τους ισοδυναμούν με το ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κωπηλατήσουν αρκετά γρήγορα για να υποστηρίξουν το βάρος τους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλοί αξιόπιστοι εκτροφείς Bully θα σας ζητήσουν ακόμη και μια επίσκεψη στο σπίτι για να βεβαιωθούν ότι η πισίνα της αυλής σας είναι ασφαλώς περιφραγμένη πριν σας επιτρέψουν να φέρετε ένα κουτάβι στο σπίτι. Αν επιλέξετε να το φέρετε στην παραλία, βεβαιωθείτε ότι το μπουλντόγκ σας είναι εξοπλισμένο με σωσίβιο για σκύλους, ώστε να είναι ασφαλές και υγιές.

03. Boxer (Μπόξερ)

Αν και η όψη των ποδιών του τον κάνει να φαίνεται ότι είναι φύση κολυμβητής, το Μπόξερ είναι βραχυκέφαλο. Το επίπεδο πρόσωπο και το κοντό ρύγχος του σημαίνουν ότι η ράτσα Μπόξερ θα δυσκολευτεί σοβαρά να κρατήσει το στόμα και τη μύτη του πάνω από το νερό. Επιπλέον, μπορεί να χάσει την αναπνοή του αν αφεθεί να κολυμπάει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δραστηριότητες παιχνιδιού στο νερό θα πρέπει να περιορίζονται σε μια βόλτα κάτω από το ντουζ, ένα τζόκινγκ κατά μήκος της ακτής ή χαλάρωση σε μια ρηχή παιδική πισίνα.

04. Chow Chow (Τσόου Τσόου)

Λόγω των κοντών ποδιών και του βαθιού στήθους τους, τα Chow Chow δεν είναι ιδανικά για παιχνίδια σε νερό. Η επίπεδη μουσούδα του μπορεί επίσης να δυσχεράνει την αναπνοή, αν αφεθεί να κωπηλατεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ το βαρύ, παχύ τρίχωμά το όταν βραχεί του δημιουργεί πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Πως να μάθετε στο σκύλο σας κολύμπι

05. Corgi (Κόργκι)

Το χαριτωμένο μικρό Κόργκι δεν θα γίνει ποτέ δεινός κολυμβητής χάρη στο βαρελότο στήθος του, το συμπαγές σώμα του και τα κοντόχοντρα πόδια του. Αν τα πάρετε μαζί σας για βαρκάδα ή στην παραλία, ένα σωσίβιο είναι απαραίτητο αξεσουάρ.

06. Bull Terrier (Μπουλ Τερριέ)

Staffordshire Bull TerrierΕνώ το Staffordshire Bull Terrier είναι ένας γεννημένος αθλητής και του αρέσει να τρέχει και να παίζει, το συμπαγές σώμα του το κάνει βαρύ και ακατάλληλο για κολύμπι. Αν προσθέσετε σε αυτό το υπερμεγέθες κεφάλι του και πόδια που είναι πιο κοντά, θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να είναι πρόκληση για εκείνον να κολυμπήσει. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι βόλτες και παιχνίδια με ασφάλεια στην ξηρά.

07. Shih Tzu (Σιχ Τσου)

Shih Tzu (Σιχ Τσου)
Δεν υπάρχει σκύλος λιγότερο προσαρμοστικός στο νερό από το μικρόσωμο Shih Tzu. Στο κρύο νερό, το ευλύγιστο και μικροσκοπικό του πλαίσιο μπορεί εύκολα να κρυώσει και το παχύ τρίχωμά του μπορεί να βραχεί. Προσθέστε σε αυτό έναν μικροσκοπικό μυ και μικρά πόδια, αυτό το ζωηρό σκυλάκι θα προτιμούσε να κάθεται και να βλέπει τη διασκέδαση από την ασφάλεια της ηλιόλουστης παραλίας.

08. Pug (Παγκ)

Όπως και το μπουλντόγκ, έτσι και το Pug σας δεν είναι ανατομικά σχεδιασμένο για το νερό. Με το συμπιεσμένο πρόσωπο, το βαθύ στήθος και τα κοντόχοντρα πόδια του, είναι ακατάλληλο για να επιπλέει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για να αναπνεύσει, πρέπει να γέρνει το κεφάλι του προς τα πάνω, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του να γέρνει προς τα μέσα και να βυθίζεται. Αν βρίσκεται κοντά σε πισίνες ή θάλασσα, δώστε στο Pug σας την ασφάλεια ενός σωσίβιου.

10. Dachshund (Ντατσχάουντ)

Με κοντά πόδια και μακρύ, δυσανάλογα μεγάλο σώμα, το Ντάτσχουντ δεν είναι και το πιο κατάλληλο για το νερό. Τα μικρά πόδια συνεπάγονται ότι θα πρέπει να δουλέψει διπλά για να κρατηθεί στην επιφάνεια. Το παιχνίδι με το νερό πρέπει να περιορίζεται σε μια βουτιά μέσα στην παιδική πισίνα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed