Image Alt

My Pet

Οι 6 ελληνικές ράτσες αναγνωρισμένες από τον ΚΟΕ

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Υπάρχουν πασίγνωστες φυλές σκύλων αμιγώς ελληνικές που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε τις ρίζες τους. Κάποια από αυτά μπορεί να τα συναντάται και στη βόλτα με το σκύλο σας. Το κοκόνι για παράδειγμα που έχει αρχαία καταγωγή και είναι ιδανικό για οικογένεια. Ή τον διεθνώς αναγνωρισμένο ως ελληνική φυλή (το μόνο με διεθνή αναγνώριση), εδώ και 18 χρόνια, ελληνικό ιχνηλάτη.

Το Μypet.gr σας παρουσιάζει τις 6 φυλές σκύλων που οι περισσότεροι αγνοούν ότι είναι ελληνικής καταγωγής

Ελληνικές φυλές αναγνωρισμένες από τον Κυνολογικό Όμιλος Ελλάδος

1. Ελληνικός Ποιμενικός

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Ένας πραγματικός «Survivor». Μπορεί να κινείται όλη την ημέρα, ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο  Ελληνικός Ποιμενικός συναντάται για πρώτη φορά στην αρχαιότητα ως Ποιμενικός Μολοσσός ενώ με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηε στο σημερινό γενετικό κράμα του. Είναι ένας ατρόμητος σκύλος, βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση που αποτελεί την καλύτερη προστασία για τα κοπάδια των βοσκών.

Κι όμως αυτός ο γρήγορος και εντυπωσιακός σκύλος έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε τροφή.

2. Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Το Λευκό ελληνικό Τσοπανόσκυλο … κλέβει την παράσταση με την αριστοκρατική του εμφάνιση. Είναι πολύ δυνατό και εξίσου έξυπνο, ιδανική επιλογή για φύλακα κοπαδιών. Είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, εν αντιθέσει με τους ξένους που μπορεί να εισέλθουν ακάλεστοι στο χώρο. Είναι ευλύγιστος και γρήγορος σκύλος.

3. Μολοσσός της Ηπείρου

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Όπως λέει και το όνομά του, έχει καταγωγή από την Ήπειρο και αυτός ο ελληνικής φυλής σκύλος προορίζεται για τη φύλαξη και την προστασία μεγάλων κοπαδιών από μεγάλα ζώα όπως είναι ο λύκος, το τσακάλι και οι αρκούδες. Είναι μεγάλος σε μέγεθος και πολύ δυνατός.

Είναι έξυπνος, πιστός, αφοσιώνεται στον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του και είναι το ίδιο δεμένος με το κοπάδι που φυλάει.

4. Κοκόνι

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Το κοκόνι έχει αρχαία καταγωγή και συναντάται σε άπειρες αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα και νομίσματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρίσκονταν πολύ κοντά με την ελληνική οικογένεια. Είναι από τις πλέον χαριτωμένες ελληνικές φυλές. Πρόκειται για ένα μικρόσωμο σκύλο με κορμό μακρύτερο από ότι το ύψος του. Το τρίχωμά του είναι κοντό στο πρόσωπο. Είναι ζωηρό, χαρούμενο σκυλάκι και θεωρείται ιδανικό για παιδιά.

5. Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας)

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Δρομέας, Ακούραστος. Φοβερή όσφρηση και μεγάλη αντοχή, κυνηγά ακούραστα είτε μόνος είτε κατά κοπάδια και προσαρμόζεται εύκολα σε όλα τα εδάφη, ακόμη και τα πιο απρόσιτα. Είναι μεσαίων διαστάσεων, ιδιαίτερα ζωηρός, ρωμαλέος και δυνατός.

Όσον αφορά το μέγεθος, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 55 εκατοστά ύψος. Είναι ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός.

6. Κρητικός Λαγωνικός

Ποιες είναι οι 6 ελληνικές φυλές σκύλων

Ο σκύλος αυτός κατάγεται από την Κρήτη και εντοπίζεται πριν από 5 χιλιάδες χρόνια. Τον συναντάμε σε έργα τέχνης ήδη από τους προϊστορικούς οικισμούς της μεγαλονήσου που προηγήθηκαν του Μινωικού πολιτισμού. Είναι ιδιαίτερα αθλητικός και συνήθως κυνηγάει λαγούς και αγριοκούνελα χάρη στην οξύτατη όραση και όσφρηση του. Μπορεί να τρέξει σε όλα τα εδάφη ακόμα και στα πιο δύσβατα όπου αναδεικνύονται οι ικανότητές του στην αναρρίχηση και την έρευνα.

Λιτοδίαιτος οργανισμός, είναι ικανός για πολύωρη εργασία ακόμα και στις πιο απόκρημνες ορεινές περιοχές της πατρίδας του. Είναι πολύ ευγενικός, φιλικός, συντροφικός και καλοσυνάτος.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed