Image Alt

My Pet

σκυλιά που γαβγίζουν λιγότερο

Σκυλιά: 7 ράτσες που δεν γαβγίζουν πολύ

Όλα τα σκυλιά κάποιες στιγμές γαβγίζουν και ως εκ τούτου ακόμη και μια ράτσα που είναι γνωστή ότι είναι πιο ήσυχη μπορεί να γαβγίζει περισσότερο από το αναμενόμενο. Το γάβγισμα μπορεί να αποφευχθεί μέσω θετικής εκπαίδευσης, με επαρκή σωματική και πνευματική άσκηση και διασφάλιση της συνολικής ευεξίας του σκύλου. Βρείτε εδώ, σε ποιες ράτσες ανήκουν τα πιο ήσυχα σκυλιά που γαβγίζουν λιγότερο από άλλα.

1. Γερμανικός Μολοσσός

Δεν θα πούμε ψέματα, αυτός ο ευγενικός γίγαντας είναι τεράστιος (τα αρσενικά ζυγίζουν έως και 200 ​​κιλά) και όταν γαβγίζει το γάβγισμά του είναι δυνατό και βαθύ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Τα σκυλιά αυτά έχουν μια ήρεμη φύση, που σημαίνει ότι δεν γαβγίζουν συχνά. Είναι υπέροχοι οικογενειακοί σκύλοι που εκπαιδεύονται μάλιστα πολύ εύκολα.

γερμανικός μολοσσός - σκυλιά που γαυγίζουν λιγότερο

2. Μπουλντόγκ

Εδώ έχουμε τα μπουλντόγκ και τα γαλλικά μπουλντόγκ. Και οι δύο αυτές ήσυχες ράτσες σκύλων είναι παιχνιδιάρικες με ακαταμάχητα χαριτωμένα, ζαρωμένα μάγουλα που θα μπορούσατε να σφίγγετε για μέρες. Ενώ μπορεί να έχουν μεγαλύτερο βάρος, είναι από τα μικρά σκυλιά που δεν γαβγίζουν. Είναι γνωστό ότι αγαπούν τον μεσημεριανό ύπνο τους και τον χρόνο που αφιερώνουν στον καναπέ και είναι από τις ράτσες που γαβγίζουν λιγότερο.

 σκυλιά που γαβγίζουν λιγότερο - μπουλντοκ

3. Σαρ Πέι

Αυτή η ράτσα είναι γνωστή για τo ακαταμάχητο ρυτιδιασμένο πρόσωπο της, αλλά συγκαταλέγεται επίσης στη λίστα των σκύλων που δεν γαβγίζουν. Είναι πολύ ήρεμα σκυλιά και συγκεντρωμένα γύρω από την οικογένειά τους, αλλά όταν συναντούν αγνώστους μπορεί να είναι λίγο αδιάφορα. Είναι σημαντικό να τα κοινωνικοποιείτε όταν είναι μικρά.

 σκυλιά που γαβγίζουν λιγότερο - σαρ πέι

4. Ιρλανδικό σέτερ

Τα ιρλανδικά σέτερ αναπτύχθηκαν ως σκυλιά εργασίας για το κυνήγι θηραμάτων στην Ιρλανδία. Πρόκειται για δραστήρια και έξυπνα σκυλιά που είναι γνωστά για το ότι είναι εξωστρεφή και χαρούμενα. Απαιτούν σωστή σωματική και πνευματική άσκηση, καθώς είναι μια ενεργητική και φασαριόζικη ράτσα. Όσο ασκούνται αρκετά, το ενοχλητικό γαύγισμα είναι ελάχιστο.

irish setter

5. Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ

Το Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ είναι άλλο ένα από τα μικρά σκυλιά που δεν γαβγίζουν (και είναι επίσης εξαιρετικά σκυλιά για ηλικιωμένους ). Δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά πρόσωπά τους, τα μεγάλα καστανά μάτια και τα χνουδωτά αυτιά τους και αυτό είναι καλό γιατί τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ λατρεύουν να είναι γύρω από ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν προτιμάτε να μένετε στον καναπέ ή να βγαίνετε έξω για βόλτα, εκείνα θέλουν να είναι μαζί σας. Αλλά αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα γιατί κάποιες φορές αισθάνονται μοναξιά. Αγαπούν τους κηδεμόνες τους και για αυτό μπορεί να βιώσουν το άγχος αποχωρισμού, κάτι που τείνει να είναι μία από τις λίγες φορές που θα γαβγίσουν και θα σας προκαλέσουν ανησυχία.

Cavalier King Charles spaniel

6. Αγίου Βερνάρδου

Με καταγωγή από την Ελβετία, ο στοργικός και πιστός σκύλος που ανήκει στη ράτσα του Αγίου Βερνάρδου είναι γνωστός για την γρήγορη ανάπτυξη του από κουτάβι στο κανονικό του μέγεθος. Τα πεσμένα χείλη τους προκαλούν περισσότερο σάλιο παρά γαβγίσματα και τείνουν να είναι σοβαροί και προστατευτικοί σκύλοι με την οικογένειά τους. Γενικά, είναι ήσυχοι και γαβγίζουν για να ειδοποιήσουν για έναν εισβολέα ή πιθανώς για να απαιτήσουν προσοχή από ένα μέλος της οικογένειας.

σκυλιά που γαυγίζουν λιγότερο - Αγίου Βερνάρδου

7. Τσόου Τσόου

Εικάζεται ότι τα σκυλιά που ανήκουν σε αυτή τη ράτσα εκτράφηκαν επιλεκτικά για χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ήρεμη συμπεριφορά, ανεξαρτησία και γενικά ήρεμη διάθεση. Αν όμως ένας άγνωστος αντιμετωπίσει ένα Τσόου Τσόου, σίγουρα θα το ακούσετε ένα δυνατό, διαρκές αμυντικό γάβγισμα.

Chow Chow - σκυλιά που γαυγίζουν λιγότερο

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed