Image Alt

My Pet

ράτσα σκύλου προσωπικότητα κηδεμόνα

Τι δείχνει η ράτσα του σκύλου σας για την προσωπικότητά σας

Λέγεται συχνά ότι τα σκυλιά μοιάζουν με τους κηδεμόνες τους – αλλά η ομοιότητα δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση, καθώς και τα κατοικίδια συμπεριφέρονται όπως αυτοί. Σύμφωνα με μελέτη κάθε ράτσα σκύλων προσελκύει κηδεμόνες με ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Έτσι ας πούμε οι πιστοί άνθρωποι ταιριάζουν στα Jack Russells, οι περίεργοι προτιμούν ένα Cocker Spaniel και οι οπαδοί των κανόνων επιλέγουν Schnauzers. Όσοι έχουν Bull Terrier είναι πιθανό να είναι γοητευτικοί, ζωηροί και πληθωρικοί, ενώ οι λάτρεις του Bull Terrier του Staffordshire είναι έμπιστοι και πιο στοργικοί.

Όσοι έχουν κόκερ σπάνιελ, όπως ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι πιο περίεργοι, δημιουργικοί και προσανατολισμένοι στην οικογένεια. Ενώ εκείνοι που είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά, δηλώνοντας ότι ήταν θετικοί και χαρούμενοι, είχαν Golden Retriever.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.500 κηδεμόνες 16 δημοφιλών φυλών και κατατάχθηκαν σε σχέση με δηλώσεις προσωπικότητας. Αυτά αποκάλυψαν τα επίπεδα των Πέντε Μεγάλων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας τους: εξωστρέφεια, διαφάνεια, ευχαρίστηση, συναισθηματική σταθερότητα και ευσυνειδησία.

Οι ερευνητές μπόρεσαν στη συνέχεια να δουν ποιοι ιδιοκτήτες είχαν την υψηλότερη κατάταξη για ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας σε σύγκριση με εκείνους που κατέχουν άλλες ράτσες.

Τζακ Ράσελ

Τα Τζακ Ράσελ είναι γνωστά ως φιλικοί σκύλοι και είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ διασημοτήτων, όπως ο Rick Stein, η Serena Williams και ο Paul McCartney.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τα κορυφαία πέντε πιο κυρίαρχα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που καθόρισαν τους κηδεμόνες της ράτσας ενός σκύλου Τζακ Ράσελ είναι: η αφοσίωση (88 τοις εκατό), η προσφορά βοήθειας (87 τοις εκατό), η φιλικότητα (84 τοις εκατό), η αξιοπιστία (83 τοις εκατό) και το να είναι καλοί ακροατές (82 τοις εκατό).

Βασιλιάς Κάρολος jack rusell

Κόκερ Σπάνιελ

Η Oprah Winfrey, η Charlize Theron και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι όλοι λάτρεις των Κόκερ Σπάνιελ και φωτογραφίζονται τακτικά με τα σκυλιά τους στο πλευρό τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κηδεμόνες αυτής της ράτσας είναι πιστοί (85 τοις εκατό), χρήσιμοι σε άλλους (84 τοις εκατό), αξιόπιστοι (83 τοις εκατό), τους αρέσει η οικογένεια (83 τοις εκατό) και είναι περίεργοι (81 τοις εκατό).

Μπόρντερ Τεριέ

Από τον Andy Murray μέχρι την Diane Keaton, τα Μπόρντερ Τεριέ είναι μια δημοφιλής ράτσα με πολλούς διάσημους κηδεμόνες σκύλων.

Τα Μπόρντερ Τεριέ είναι «ουσιαστικά σκύλοι εργασίας», που απαιτούν μόνο μία ώρα άσκησης την ημέρα και ζουν κατά μέσο όρο πάνω από 12 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι αυτή η ράτσα θα σας ταιριάζει καλύτερα εάν είστε γοητευτικός, ζωηρός και πληθωρικός.

Σπρίνγκερ Σπάνιελ

Το Σπρίνγκερ Σπάνιελ είναι η πιο δημοφιλής από τις ράτσες των σπάνιελ, με φανατικούς θαυμαστές όπως η Τίλντα Σουίντον, η Μέριλιν Μονρόε και ο Πρίγκιπας Χάρι.

Τα Σπρίνγκερ Σπάνιελ κέρδισαν το όνομά τους με το χαρακτηριστικό τους να «πετάγονται» προς τα εμπρός για να ρίξουν το παιχνίδι στα δίχτυα. Μετά την εφεύρεση των όπλων, η ράτσα χρησιμοποιήθηκε για την απομάκρυνση των θηραμάτων από τα χαμόκλαδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα άτομα που ταιριάζουν καλύτερα στα Σπρίνγκερ Σπάνιελ τείνουν να είναι παραδοσιακά, συγκρατημένα και ακριβή.

σπρίνγκερ σπάνιελ - τι λένε οι ράτσες σκύλων για την προσωπικότητα μας

Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ

Το Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ αναπτύχθηκε αρχικά ως μαχητικός σκύλος, ενώ θεωρείται συχνά ως μια ράτσα που πρέπει να φοβόμαστε.

Ωστόσο, τα Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ είναι στην πραγματικότητα πολύ στοργικά σκυλιά, και έχουν ακόμη και το παρατσούκλι «σκύλος νταντά» επειδή είναι γνωστά για το ότι είναι πολύ παιχνιδιάρικα και υπομονετικά με τα παιδιά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κηδεμόνες των Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ τείνουν να είναι στοργικοί και αξιόπιστοι.

Μινιατούρα Schnauzer

Τα μινιατούρα Schnauzers είναι εξαιρετικά δημοφιλή ως σκυλιά συντροφιάς, με διασημότητες όπως οι Usher, Lea Michele και Heather Graham να έχουν τέτοια σκυλάκια.

Σύμφωνα με μελέτη οι κηδεμόνες τους είναι πιστοί, ευσυνείδητοι, οργανωμένοι και ακολουθούν τους κανόνες.

Γουίπετ

Τα Γουίπετ είναι εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά, γνωστά ότι είναι ευγενικά και στοργικά και απολαμβάνουν τις ανέσεις της οικιακής ζωής.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτοί που απολαμβάνουν νέες εμπειρίες, έχουν πολλά χόμπι και απολαμβάνουν να παίρνουν ρίσκα ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη ράτσα.

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ροτρίβερ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με διάσημους κηδεμόνες όπως οι Jackie Chan, Conan O’Brien και Nick Jonas.

Η ράτσα αυτή είναι γνωστή για τη φιλική, ανεκτική της συμπεριφορά που την καθιστά κατάλληλη ως οικογενειακό κατοικίδιο, ενώ η ευφυΐα της την καθιστά έναν εξαιρετικά ικανό σκύλο εργασίας.

Σύμφωνα με μελέτη, τα άτομα που είναι πιο σταθερά συναισθηματικά και είναι θετικά και χαρούμενα ταιριάζουν καλύτερα στα Γκόλντεν Ριτρίβερ.

jackie chan γκόλντεν ριτρίβερ - ράτσα σκύλου και προσωπικότητα κηδεμόνα

Πομεράνιαν

Με βάρος μόλις 3,5 κιλά και ύψος μόλις 11 ίντσες, τα Πομεράνιαν είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες μικρών σκύλων.

Η ράτσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1870 και έγινε η μεγάλη αγαπημένη της Βασίλισσας Βικτώριας, τα σκυλιά της οποίας εκτέθηκαν σε εκθέσεις σκύλων στο Λονδίνο. Το ότι ήταν τα αγαπημένα της βασίλισσας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάδοση της ράτσας, ενώ βοήθησε και η κομψή εμφάνιση και ο εξωστρεφής χαρακτήρα των σκυλιών αυτών.

Οι άνθρωποι που είναι πιο παθιασμένοι, δημιουργικοί και ελεύθεροι ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη ράτσα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Λαμπραντόρ

Το Λαμπραντόρ είναι η πιο δημοφιλής από όλες τις γενεαλογικές ράτσες και η δημοτικότητά τους προέρχεται από την ευελιξία του ως οικογενειακός σύντροφος, σκύλος υπηρεσίας, σκύλος-οδηγός καθώς και ως εργαζόμενος αγρότης.

Οι Drew Barrymore, Anne Hathaway και Arnold Schwarzenegger είναι όλοι θαυμαστές των Labrador Retrievers.

Εάν είστε φιλικό άτομο, ένα Λαμπραντόρ θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ντάκσχουντ

Τα Ντάκσχουντ είναι από τα πιο δημοφιλή σκυλιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν μακρύ σώμα και κοντά ποδαράκια και κατάγωνται από τη Γερμανία, όπου είναι γνωστά ως Teckel (σκύλος ασβός). Τα σκυλιά αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τόσο για την παρακολούθηση τραυματισμένων θηραμάτων, όπως ελάφια.

Στην πατρίδα τους υπάρχουν τρία μεγέθη: standard, μινιατούρα και Kaninchen (κουνελόσκυλος) που ορίζονται όλα με τη μέτρηση της περιφέρειας του στήθους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό μεταξύ των κηδεμόνων αυτής της ράτσας είναι η αξιοπιστία.

Γερμανικός Ποιμενικός

Η  ράτσα αυτή χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός και αργότερα από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις ως σκύλος εργασίας.

Από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η γενναιότητα και το ταμπεραμέντο του Γερμανικού Ποιμενικού έδωσε στη ράτσα την παγκόσμια αναγνώριση και κέρδισε επαίνους, ενώ έδειξε την αξία των σκυλιών αυτών και σε άλλους κλάδους: – ως σκύλος-οδηγός για τυφλούς αλλά και ως σκύλος παρακολούθησης.

Η Jennifer Aniston, ο Ben Affleck και η Cameron Diaz είναι όλοι θαυμαστές των Γερμανικών ποιμενικών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες Γερμανικών Ποιμενικών είναι πολύ πιθανό να τους αρέσει να βοηθούν άλλους.

ben affleck

Τσιουάουα

Αρκετά μικρό για να χωρέσει σε μια τσάντα, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι το Τσιουάουα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες μεταξύ των διασημοτήτων. Η πιο διάσημη κηδεμόνας είναι βέβαια, η Paris Hilton.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό όσων έχουν τσιουάουα είναι η αξιοπιστία.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed