Image Alt

My Pet

Σκύλος: Έξι συμβουλές για πετυχημένη εκπαίδευση

Σκύλος: Έξι συμβουλές για πετυχημένη εκπαίδευση

Θέλετε ο σκύλος σας να συμπεριφέρεται καλύτερα και να είναι υπάκουος; Η εκπαίδευση των σκύλων είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής τους και πρέπει να το περάσετε με επιτυχία για να έχετε μια όμορφη σχέση – επικοινωνία μαζί τους. Αν ψάχνετε για μερικές νέες συμβουλές εκπαίδευσης, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω τις έξι προτάσεις – συμβουλές του Mypet.gr.

1. Η συνέπεια φέρνει αποτέλεσμα

Η εκπαίδευση των σκύλων είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Για να σας υπακούσει θα πρέπει να ασχολείστε συνέχεια μαζί του. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας σε βάθος χρόνου και να δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί του. Το καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλων που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αυτό που περιλαμβάνει τη «συνέπεια».

2. Αφιερώστε χρόνο

Εάν αποφασίσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο σκύλο σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά σας, τότε θα αποφύγετε ορισμένες άσχημες καταστάσεις. Για παράδειγμα, ο σκύλος σας δεν θα εμπλακεί σε καταστροφικές ή επιθετικές συμπεριφορές όπως το να τρώει τα παπούτσια σας ή τα έπιπλα του σπιτιού. Πρώτον, εάν παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του θα έχετε λιγότερα προβλήματα αφού θα προλαβαίνετε καταστάσεις. Δεύτερον, η προσκόλληση του σκύλου μαζί σας θα τον βοηθά να είναι συγκεντρωμένος όταν θα του μιλάτε και τρίτον, θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τις εντολές.

3. Τηρείστε το πρόγραμμα

Επιλέξτε μια ώρα κάθε μέρα, είτε είναι νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ, και καθιερώστε την έτσι ώστε να έχετε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για το σκύλο σας. Ακόμα κι αν μπορείτε να διαθέσετε μόνο 10 – 15 λεπτά εκπαίδευσης μέσα στη μέρα, θα δείτε θαύματα στη συμπεριφορά του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεσμευτείτε στον εαυτό σας ότι θα ακολουθείτε το πρόγραμμα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Σκύλος: Έξι συμβουλές για πετυχημένη εκπαίδευση

4. Μη του δημιουργείται σύγχυση

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων στην αρχή της εκπαίδευσης αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες. Το μυστικό είναι να κάνετε εξάσκηση μιας συγκεκριμένης εντολής κάθε φορά. Και όταν την μάθει πάτε παρακάτω, χωρίς βιασύνες. Η εκπαίδευση πολλών εντολών μαζί θα δημιουργήσει σύγχυση. Επίσης, επιλέξτε ένα μέρος που δεν θα του αποσπούν την προσοχή άλλα σκυλιά ή θόρυβοι. Έτσι θα έχετε την απόλυτη αφοσίωση του σκύλου σας. Βλέποντας τον σκύλο σας να προοδεύει, ξεκινήστε να του μαθαίνετε μια νέα εντολή.

5. Σταματήστε σταδιακά τις λιχουδιές

Χρησιμοποιείστε τις λιχουδιές, ως επιβράβευση, μέχρι να μάθει πολύ καλά τισ εντολές. Εάν για παράδειγμα, θέλετε να του μάθετε την εντολή «κάτσε» και από τις δέκα φορές εκείνος κάθεται τις επτά, τότε συνεχίστε να του δίνετε λιχουδιές μέχρι να την μάθει. Όταν σας υπακούσει σε αυτή την εντολή, τότε σταματήστε να του δίνετε λιχουδιές γιατί ότι και να γίνει αυτός θα κάθεται πάντα με το άκουσμα της λέξης.

6. Η αγάπη είναι το μυστικό

Εάν θέλετε ο σκύλος σας να ανταποκριθεί στις εντολές σας, θα πρέπει πραγματικά να νιώσει την αγάπη που του δείχνετε. Εάν καταλάβει ότι ενδιαφέρεστε στα αλήθεια γι΄αυτόν και επιλέξετε να δουλέψετε μαζί του με ένα πολύ χαλαρό και ήρεμο τρόπο, όπως ακριβώς πρέπει να είστε κι εσείς, τότε θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας, ή στην εντολή σας, ή στην επιθυμία σας. Αγαπήστε το σκύλο σας και αποκτήστε μεταξύ σας έναν ισχυρό δεσμό αγάπης και εμπιστοσύνης. Με αυτό τον τρόπο έρχεται και η υπακοή.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed