Image Alt

My Pet

10 ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στον κτηνίατρο

10 ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στον κτηνίατρο

Για κάποιους κηδεμόνες το να πάνε τα κατοικίδια τους στον κτηνίατρο, είναι λίγο αγχωτικό αλλά γνωρίζοντας ότι η αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία τους θα πρέπει να το προγραμματίζουν και μάλιστα να είναι προετοιμασμένοι τι ερωτήσεις θα κάνουν στον κτηνίατρο.

1. Έχει το κατοικίδιο μου το ιδανικό βάρος;

Περισσότεροι από τους μισούς σκύλους και γάτες συνήθως είναι υπέρβαροι και μάλιστα πολλοί κηδεμόνες κατοικίδιων με υπέρβαρους σκύλους ή γάτες αρνούνται ότι υπάρχει πρόβλημα με το κατοικίδιό τους. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει το σωστό βάρος σύμφωνα με τη ράτσα του, το μέγεθος και το ανάστημά του. Στη συνέχεια, συμβουλευτείτε τον για το πώς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα.

2. Ποιο είναι το κατάλληλο φαγητό;

Η καλή υγεία ξεκινά με τη σωστή διατροφή. Για αυτό και εσείς θα πρέπει να κάνετε ερωτήσεις στον κτηνίατρο σας σχετικά με τη δίαιτα που πρέπει να ακολουθούν τα κατοικίδια σας. Μόλις αξιολογήσει το κατοικίδιό σας, θα σας συστήσει διατροφή που είναι κατάλληλη για το στάδιο της ζωής του κατοικίδιου ζώου σας, τον τρόπο ζωής και οποιουσδήποτε άλλους παράγοντες ή υποκείμενες συνθήκες υγείας ισχύουν.

10 ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στον κτηνίατρο

3. Πρέπει να δίνω στο κατοικίδιό μου συμπληρώματα;

Τα σκυλιά ή οι γάτες με προβλήματα άρθρωσης, μνήμης ή βάρους μπορεί να χρειαστούν κάποια συμπληρώματα, έτσι ώστε να πάρουν κάποια στοιχεία απαραίτητα που θα τα βοηθήσουν να ανακουφιστούν. Για αυτό ρωτήστε τον κτηνίατρο σας αν πρέπει να πάρει συμπληρώματα και εκείνος θα αποφασίσει ανάλογα με τη διατροφή του, την άσκηση και τη φαρμακευτική αγωγή που παίρνει το κατοικίδιο σας.

4. Είναι αυτή η συμπεριφορά φυσιολογική;

Μην υποθέτετε ότι κάποιες συμπεριφορές είναι φυσιολογικές. Κάντε ερωτήσεις στον κτηνίατρό σας για τυχόν ιδιαιτερότητες που έχετε παρατηρήσει στα κατοικίδια σας τον τελευταίο διάστημα. Κρατήστε μια λίστα, ώστε να εξηγήσετε στον γιατρό σας ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα, πότε παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και πόσο συχνά εμφανίστηκε από τότε έτσι ώστε να καταλάβει και να σας απαντήσει.

5. Έχει κάνει το κατοικίδιο μου όλα τα απαραίτητα εμβόλια;

Δεν βλάπτει ποτέ να βεβαιωθείτε ότι ο γούνινος φίλος σας είναι πλήρως εμβολιασμένος και να ρωτήσετε λεπτομέρειες για τα εμβόλια που πρέπει να κάνει και τη συχνότητά τους.

6. Χρειάζεται το κατοικίδιο μου εξετάσεις αίματος;

Με τις εξετάσεις αίματος παρακολουθούνται η νεφρική ή ηπατική νόσος, ο διαβήτης, ο καρκίνος και διάφορα άλλα θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα. Οι τακτικές αιματολογικές εξετάσεις θα δώσουν επίσης στον κτηνίατρό σας μια βάση σύγκρισης με την πάροδο του χρόνου.

7. Χρειάζεται το κατοικίδιο μου καθαρισμό δοντιών;

Η οδοντική νόσος είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των κατοικίδιων ζώων. Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι το 80% των σκύλων και το 70% των γατιών πάνω των 3 ετών, πάσχουν από κάποιου βαθμού περιοδοντικής νόσου. Εάν δεν γίνει θεραπεία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλες πιο σοβαρές επιπλοκές της υγείας, όπως προβλήματα με τα νεφρά, το συκώτι, ακόμη και την καρδιά. Καλό είναι αντί να περιμένετε να εμφανιστεί ένα πρόβλημα, να κάνετε στο κατοικίδιο σας καθαρισμό δοντιών όταν υπάρχει μόνο ήπια ουλίτιδα ή/και πέτρα. Αυτό θα διατηρήσει την καλή οδοντική την υγεία και την πρόληψη ασθενειών.

10 ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στον κτηνίατρο

8. Ποια φάρμακα για ψύλλους/τσιμπούρια προτείνετε για το κατοικίδιο μου;

Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια δεν είναι μόνο ενοχλητικά αλλά δυστυχώς μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες σε εσάς και το κατοικίδιό σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την καταπολέμηση και την πρόληψη τους. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των δημοφιλών φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά (για παράδειγμα, τοπικά έναντι από του στόματος φάρμακα) και ποιο ταιριάζει καλύτερα σε στον τρόπο ζωής του κατοικίδιου ζώου σας.

9. Τι είναι αυτά τα εξογκώματα;

Καθώς μεγαλώνουν τα κατοικίδια δεν είναι ασυνήθιστο να αναπτύσσονται εξογκώματα στο σώμα τους. Ωστόσο, ασυνήθιστες αλλαγές στο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένδειξη καρκίνου. Επισημάνετε τυχόν νέα εξογκώματα που έχουν εμφανιστεί από την τελευταία σας επίσκεψη στον κτηνίατρο και εκείνος αν θεωρήσει απαραίτητο θα προχωρήσει σε βιοψία.

10. Χρειάζεται το κατοικίδιό μου εξέταση ορθού;

Κάθε κτηνίατρος έχει διαφορετικό τρόπο να κάνει τα πράγματα, αλλά μπορεί να μην πραγματοποιήσει πλήρη εξέταση ορθού στο κατοικίδιο ζώο σας, αν δεν το ζητήσετε. Οι εξετάσεις του ορθού εξετάζουν τον καρκίνο του προστάτη και του ορθού, ο οποίος μπορεί να θεραπευθεί εάν εντοπιστεί αρκετά νωρίς.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed