Image Alt

My Pet

Μπορούν τα σκυλιά να πάθουν εγκαύματα από τον ήλιο;

Μπορούν τα σκυλιά να πάθουν εγκαύματα από τον ήλιο;

Μπορούν τα σκυλιά να πάθουν ηλιακά εγκαύματα; Φυσικά και μπορούν. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να προστατεύσετε το δέρμα του σκύλου σας. Ίσως ήρθε η ώρα να βάλετε κάποιο αντηλιακό για σκύλους στην τσάντα σας, παρέα με το δικό σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα τα μπερδέψετε.

Ακριβώς όπως και εμείς οι άνθρωποι, σχεδόν όλοι οι σκύλοι μπορούν να καούν από τον ήλιο. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να προλάβετε και να θεραπεύσετε τα ηλιακά εγκαύματα των σκύλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνετε για τα παιδιά σας ή τον εαυτό σας. Αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να αρπάξετε τις κρέμες για ανθρώπους και να αρχίσετε να πασαλείφετε τον σκύλο σας. Υπάρχουν θεραπείες για το ηλιακό έγκαυμα που χρησιμοποιούμε στους ανθρώπους, οι οποίες δεν είναι πάντα ασφαλείς ή δεν συνιστώνται για τους σκύλους.

Παθαίνουν οι σκύλοι εγκαύματα από τον ήλιο όπως οι άνθρωποι;

Ναι, σχεδόν κάθε ράτσα μπορεί να πάθει ηλιακό έγκαυμα, αλλά ορισμένα σκυλιά κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα. Συγκεκριμένα: σκύλοι με κοντύτερο, ανοιχτόχρωμο τρίχωμα και κουτάβια με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Μπορεί να χρειαστούν μόλις 30-60 λεπτά σε μια ηλιόλουστη μέρα για να καταλήξετε με έναν ηλιοκαμένο σκύλο – και κανείς δεν το θέλει αυτό! Κτηνίατροι συχνά βλέπουν ηλιοκαμένα σκυλιά με ερεθισμό κοντά στα αυτιά και στο εσωτερικό τους, γύρω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη, σε σκυλιά με ανοιχτόχρωμο χρώμα. Παραδόξως, ο σκύλος σας μπορεί να καταλήξει ακόμα και με ηλιακό έγκαυμα στην κοιλιά. Το φως του ήλιου θα αντανακλάται μερικές φορές από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα οι σκύλοι στη βόλτα, ιδιαίτερα οι φυλές με κοντά πόδια.

Μέθοδοι αντιμετώπισης και ανακούφισης του ηλιακού εγκαύματος σκύλου

Αρχικά, μιλήστε με τον κτηνίατρο σας για να σας βοηθήσει και για να συστήσει θεραπεία και προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον σκύλο σας. Αν πρόκειται για σοβαρό έγκαυμα, μπορεί να σας ζητήσει να πάτε στο ιατρείο.

Θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι ο σκύλος σας έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα αν δείτε κόκκινο ή ροζ δέρμα, ειδικά κοντά στις πιο ευάλωτες περιοχές, όπως τα αυτιά, τα μάτια και η μύτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια δροσερή κομπρέσα στην πληγείσα περιοχή, όπως μια υγρή, δροσερή πετσέτα, για να βοηθήσετε το σκύλο σας να νιώσει καλύτερα.

Μπορούν τα σκυλιά να πάθουν εγκαύματα από τον ήλιο;Διαβάστε επίσης: Καυτό πεζοδρόμιο: Πότε μπορεί να πάθει ο σκύλος έγκαυμα στις πατούσες

Πώς να προστατέψετε το σκύλο σας από τον ήλιο

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα των σκύλων σας είναι απλά να αποφεύγετε να αφήνετε το σκυλάκι σας έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα όταν είναι ο ήλιος είναι ισχυρός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε το παιχνίδι ή βόλτες, μεταξύ 10 το πρωί και 6 το απόγευμα.

Εάν πρέπει να βγείτε έξω κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, παραμείνετε στη σκιά. Και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει αρκετό νερό δροσερό στη διάθεση του.

Χρειάζονται τα σκυλιά αντηλιακό;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό για σκύλους για να προστατεύσετε το σκυλάκι σας από τις ακτίνες του ήλιου. Είναι ευρέως διαθέσιμα, οπότε μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για το ποιο να χρησιμοποιήσετε και πώς να το εφαρμόσετε στον σκύλο σας. Θα πρέπει να αποφύγετε να φτάσετε στο ανθρώπινο αντηλιακό χωρίς να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Ορισμένα αντηλιακά για ανθρώπους έχουν συστατικά επιβλαβή για τους σκύλους, που μπορεί να προκαλέσουν στομαχικά προβλήματα και εμετό.

Εάν στον σκύλο σας δεν αρέσει η αίσθηση του αντηλιακού, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τον ήλιο τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας.

Ράτσες σκύλων που είναι πιο ευαίσθητες στον ήλιο

Τα πιο ανοιχτόχρωμα ή λευκά σκυλιά, τα άτριχα σκυλιά ή τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα, είναι πιο ευαίσθητα στα ηλιακά εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Δαλματίας
  • Μπόξερ
  • Κινέζικος Λοφιοφόρος
  • Xoloitzcuintli (μεξικάνικα άτριχα σκυλιά)
  • Κανίς με ανοιχτόχρωμο τρίχωμα

Διαβάστε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed