Image Alt

My Pet

σκύλος στον κτηνίατρο

Πως να βρω τον κατάλληλο κτηνίατρο για το κατοικίδιο μου

Κάθε κατοικίδιο αξίζει έναν καλό κτηνίατρο για να το βοηθήσει να παραμείνει υγιές. Ως ιδιοκτήτης, αξίζει να βρείτε έναν κτηνίατρο που να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες του ζώου σας. Ο κτηνίατρός θα είναι ο άλλος οικογενειακός σας γιατρός, επομένως πρέπει να βρείτε τον πιό κατάλληλο. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό για εσάς και τα κατοικίδια σας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές κτηνιάτρων

Αποφασίστε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Αναζητάτε έναν κτηνίατρο υψηλής ειδίκευσης σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που προσφέρει το καλύτερο δυνατό; Ή, θα προτιμούσατε μια γρήγορη, φθηνή επίσκεψη στον κτηνίατρο με μια απλή προσέγγιση χωρίς περιττά στοιχεία. Φυσικά, υπάρχουν και ενδιάμεσες επιλογές. Το κόστος είναι σχεδόν πάντα μια ανησυχία, για αυτό βρείτε κάτι που μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά.

Τι χρειάζεται για την επιλογή ενός κτηνιάτρου;

Αρχικά πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Καθώς συλλέγετε πληροφορίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιες βασικές ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με τις επιλογές σας και τις απορίες σας. Ένα αρχείο (διαδικτυακό ή έντυπο) για να κρατάτε τις σημειώσεις σας και φυσικά μια λίστα ερωτήσεων που θα θέλετε να κάνετε στον κτηνίατρο που έχετε επιλέξει.

Μιλήστε και με άλλους ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Οι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονες μπορεί να σας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια όταν ψάχνετε τον κατάλληλο κτηνίατρο. Αυτοί θα σας πουν για τις εμπειρίες τους με κάποιο κτηνίατρο, καλές ή κακές. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ρωτήσετε έμπιστους επαγγελματίες στην περιοχή σας εάν σας συνιστούν κάποιους συγκεκριμένους κτηνιάτρους.

Διαβάστε Κριτικές

Διαβάστε τις κριτικές στο διαδίκτυο.  Εάν η πλειονότητα των κριτικών είναι καλές, έχουμε μια κάπως ξεκάθαρη εικόνα του τι να περιμένουμε. Οι πολλές αρνητικές κριτικές πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.

Ελέγξτε τις ιστοσελίδες των κτηνιάτρων

Η επόμενή σας κίνηση είναι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και επισκεφτείτε τον ιστότοπο κάθε κλινικής. Διαβάστε για την εκπαίδευση και το ιστορικό του κτηνιάτρου.  Εάν υπάρχουν πολλοί κτηνίατροι κοντά στην τοποθεσία σας, κοιτάξτε τους όλους. Σκεφτείτε εάν θα ήσασταν διατεθειμένοι να δείτε διαφορετικούς κτηνίατρους ή εάν προτιμάτε να βλέπετε τον ίδιο κτηνίατρο κάθε φορά.

Καλέστε τους στο τηλέφωνο ερωτήσεις

Καλέστε τα κτηνιατρεία στο τηλέφωνο και ρωτήστε για τις υπηρεσίες τους. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με τις απορίες σας. Μετά αξιολογείστε τον τρόπο που σας συμπεριφέρθηκαν στο τηλέφωνο. Η αίσθηση σας ήταν ότι πραγματικά  ήθελαν να σας βοηθήσουν; Σας κάλυψαν οι απαντήσεις;

Επισκεφθείτε το κτηνιατρείο

Με ή χωρίς το κατοικίδιο σας, πηγαίνετε στην κλινική και ρίξτε μια ματιά. Πιθανότατα θα χρειαστείτε ραντεβού για να δείτε τον κτηνίατρο. Ιδανικό θα ήταν να είναι πρόθυμοι να σας ξεναγήσουν και να σας μιλήσουν για τις υπηρεσίες της κλινικής. Μπορείτε να επιλέξετε να προγραμματίσετε μια απλή συνάντηση, ώστε εσείς και το κατοικίδιο σας να συναντήσετε τον κτηνίατρο και να αποφασίσετε από αυτή την πρώτη επαφή,  αν θέλετε να συνεχίσετε μαζί του. Όταν επισκέπτεστε ένα κτηνιατρείο, αναρωτηθείτε εάν έχει την εικόνα μιας εξαιρετικής κλινικής ζώων. Σας δίνει ο κτηνίατρος την αίσθηση ενός σοβαρού επαγγελματία;

Προβλήματα κατά την επιλογή κτηνιάτρου

Ίσως είναι καλύτερο να αφήσετε το κατοικίδιο σας έξω από την διαδικασία επιλογής κτηνιάτρου μέχρι να βρείτε τον πιο κατάλληλο που σας ταιριάζει. Οι  πολλαπλές επισκέψεις για να συναντήσετε έναν κτηνίατρο ίσως δημιουργήσουν στρες στο κατοικίδιό σας.

Δείτε επίσης: 10 συμβουλές για την υπεύθυνη φροντίδα του κατοικίδιού σας

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

[Featured photo credit: Dog photo created by gpointstudio – www.freepik.com]

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed