Image Alt

My Pet

Σκύλος: Κάνει να πίνει νερό της βροχής;

Τα σκυλιά έχουν την τάση να πηγαίνουν σε οτιδήποτε τους κινεί την προσοχή ακόμα κι αν πρόκειται για μία λακκούβα γεμάτη από νερό της βροχής. Κι ενώ εσείς προσπαθείτε να τον κρατήσετε από το λουρί για να μην πλησιάσει τη λακκούβα, ο σκύλος σας εάν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε: «Ένα μεγάλο μπολ με νερό για μένα. Ας το πιώ να ξεδιψάσω». Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βρέξει έστω και για λίγο στην περιοχή που κάνετε τις διακοπές σας και να συναντήσετε αρκετές λακκούβες με νερό κατά τη βόλτα σας με το κατοικίδιό σας. Θα τον αφήσετε να πιει;

Γιατί οι σκύλοι τρελαίνονται για το νερό της βροχής;

  • Τους αρέσει πολύ η γεύση του νερού σε συνδυασμό με το χώμα από τις λακκούβες
  • Το νερό της βροχής έχει μία ιδιαίτερη μυρωδιά εν αντιθέσει με το νερό της βρύσης που μπορεί να μυρίζει χλώριο

Αρρωσταίνουν από το νερό της βροχής;

Το νερό της βροχής μπορεί να είναι βρώμικο για πολλούς λόγους: για παράδειγμα, μπορεί στη λακκούβα να υπάρχουν σκουπίδια, μικρόβια, χημικά, λάδια, περιττώματα ζώων και νεκρά έντομα τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα για το σκύλο. Ωστόσο, εάν πίνουν νερό της βροχής περιστασιακά δεν σημαίνει ότι θα αρρωστήσουν κιόλας.

Τι κάνω αν πιει βρώμικο νερό

Σίγουρα θέλετε ο σκύλος σας να είναι ασφαλής, οπότε σε περίπτωση που ανακαλύψετε ότι έχει πιει νερό από μια λιμνούλα, λακκούβα ή μία άλλη πηγή, πιθανότατα να μην πάθει τίποτα εάν δεν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα. Εάν ο σκύλος σας πιει νερό της βροχής από βρώμικο σημείο, παρακολουθήστε την υγεία του τα επόμενα 24ωρα και σε περίπτωση που έχει συμπτώματα όπως, εμετό, διάρροια ή αδιαθεσία, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας γιατί το νερό ίσως να ήταν μολυσμένο.

Επίσης, εάν την ώρα που καταναλώνει νερό από τη λακκούβα, αντιληφθείτε ότι καταναλώσει και πράσινα φύκια, τότε καλό είναι να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας ή να αναζητήσετε μια κλινική έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό γιατί ορισμένα από αυτά τα φύκια μπορεί να είναι απίστευτα δηλητηριώδες για τους σκύλους, προκαλώντας τους ηπατική βλάβη ακόμη και επιληπτικές κρίσεις εάν δεν ακολουθήσουν άμεσα την κατάλληλη θεραπεία.

Σκύλος: Κάνε να πίνει νερό της βροχής;

Νερό από τη λίμνη

Οι λίμνες έχουν τα ίδια μικρόβια με τις λακκούβες και ίσως σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα. Εάν ο σκύλος σας κολυμπάει σε λίμνη, βεβαιωθείτε ότι το μέρος εκείνο που κολυμπάει δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες γαλαζοπράσινων φυκιών. Θα πρέπει όμως να αποφεύγετε το κολύμπι στις λίμνες με το σκύλο σας τόσο για την ασφάλειά του όσο και για την ποιότητα του νερού.

Πώς να μην πίνει νερό από λακκούβες

Μερικές φορές οι σκύλοι αναζητούν νερό ακόμα και σε λακκούβες επειδή διψούν, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Γι΄αυτό τον λόγο να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό κι ένα δοχείο για τον σκύλο σας. Βέβαια, μπορεί να έχει την περιέργεια να δοκιμάσει από το νερό της λακκούβας. Τραβήξτε τον απαλά από το λουρί ή ακόμα καλύτερα αποφύγετε να περάσετε από εκείνο το σημείο.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed