Image Alt

My Pet

Ύπνος με το κατοικίδιο: Οφέλη

Ύπνος με το κατοικίδιο: Οφέλη

Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων απολαμβάνουν τόσο πολύ τη συντροφιά του κατοικίδιού τους που τους αρέσει να μοιράζονται ακόμα και το κρεβάτι τους. Με τα μικρόσωμα ζώα είναι πιο ευχάριστος ο ύπνος. Με τα μεγαλόσωμα όμως, είναι ένα πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλήθεια, ποια είναι τα οφέλη όταν κοιμόμαστε με το κατοικίδιό μας; Εσείς είστε από εκείνους που λέτε «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» ή κοιμάστε αγκαλιά με το κατοικίδιό σας;

Μπορώ να κοιμάμαι μαζί του;

Η επιλογή του ύπνου με ένα ζώο είναι καθαρά προσωπική απόφαση. Τα κατοικίδια προσφέρουν άνεση και ασφάλεια, αλλά μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου ή να προκαλέσουν ακόμα και αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους. Αν όμως τα οφέλη υπερτερούν τότε εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε ή όχι να κοιμάστε με το κατοικίδιό σας.

Οφέλη

Έρευνες έχουν δείξει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κοιμούνται με τα κατοικίδιά τους. Ακόμα και εκείνοι που λένε «Όχι» τους πρώτους μήνες της συγκατοίκησής τους με το ζώο, στη συνέχεια… υποκύπτουν και του επιτρέπουν να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Το Mypet.gr σας αναφέρει 5 λόγους για να κοιμάστε με το κατοικίδιό σας.

Βελτιωμένη Υγεία

Τα κατοικίδια έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το χάιδεμα σκύλων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

• Μελέτη 20 ετών σε περίπου 4.400 άτομα έδειξε ότι όσοι είχαν γάτα, παρουσίαζαν 37% μικρότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ενώ ο κίνδυνος θανάτου λόγω οποιασδήποτε καρδιαγγειακής νόσου κατά 24% (University of Minessota, 2009)

• Μελέτη 12 ετών σε περίπου 3.500.000 άτομα έδειξε ότι οι κάτοχοι σκύλου είχαν έως 30% μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου (University of Uppsala, 2018)

• Οι ιδιοκτήτες σκύλων ασκούνται περισσότερο, έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος και επίπεδα χοληστερόλης (American Heart Association, 2013).

Ασφάλεια

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να κοιμούνται με το κατοικίδιό τους, ιδιαίτερα με έναν σκύλο, για να νιώθουν ασφάλεια. Επίσης, μάς προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση βελτιώνοντας τον ύπνο κυρίως σε κάποιον που ενίοτε βλέπει εφιάλτες.

Ύπνος με το κατοικίδιο: Οφέλη

Προστασία

Πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να κοιμούνται με το σκύλο τους για να νιώθουν προστασία. Κυρίως άτομα που ζουν μόνα τους κοιμούνται παρέα με το κατοικίδιό τους γιατί σε περίπτωση οποιουδήποτε θορύβου ο σκύλος θα γαβγίσει έντονα.

Βελτιωμένη Ψυχική Υγεία

Άτομα που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και έχουν κοντά τους σκύλο, μπορούν να είναι πιο ήρεμοι και να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν βιώνουν έντονο στρες.

Βελτιωμένη ανοσία

Η παρουσία σκύλων ή γατών στο σπίτι επηρεάζει τη σύνθεση των βακτηρίων με τέτοιο τρόπο που μας βοηθούν να αποκτήσουμε ανοσία. Τα οφέλη για τα βρέφη και τα παιδιά είναι περισσότερα καθώς βρίσκεται υπό ανάπτυξη το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η συμβίωση με μία γάτα ή έναν σκύλο από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει αλλεργικός στη σκόνη ή (γενικότερα) στα ζώα.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed