Image Alt

My Pet

Δήμητρα Καλφούντζου: «Ο χρόνος με το σκυλάκι μου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία»

Δήμητρα Καλφούντζου: «Ο χρόνος με το σκυλάκι μου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία»

Η έγκριτη δημοσιογράφος Δήμητρα Καλφούντζου απέκτησε τον σκύλο της, τον Charmy, τον Δεκέμβριο του 2020. Είναι ο καλύτερος συνοδός της, όπως λέει η ίδια αφού, την ακολουθεί στα ψώνια, στη βόλτα, ακόμα και στην βραδινή της έξοδο. Κι εκείνη όμως αισθάνεται ότι ο χρόνος μαζί του «είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία». Η Δήμητρα Καλφούντζου μιλάει στο MyPet.gr για την αγάπη που τρέφει για το σκυλάκι της, πώς το απέκτησε, ενώ περιγράφει και μία δυσάρεστη εμπειρία που είχε με αδέσποτα πριν λίγες εβδομάδες. «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τον πάρω αγκαλιά με αποτέλεσμα να με δαγκώσουν στα πόδια ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά», λέει η ίδια και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο.

Ο Charmy είναι cavalier King Charles, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά

Δήμητρα Καλφούντζου: «Ο χρόνος με το σκυλάκι μου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία»

Κυρία Καλφούντζου, πώς πήρατε την απόφαση να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι; Πόσο καιρό το έχετε, τι ράτσα είναι;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε σκυλάκια στην οικογένεια εδώ και χρόνια. Από τότε που έμεινα μόνη μου, όμως, δεν είχα πάρει την απόφαση να υιοθετήσω αν και το ήθελα πολύ. Ο λόγος που δίσταζα, ήταν το γεγονός ότι επειδή δουλεύω πολλές ώρες και λείπω αρκετά από το σπίτι θα αναγκαζόταν να μένει μόνο του. Κάποια εποχή λοιπόν, που πάλι το σκεφτόμουν έντονα ένας γνωστός μου, που ήξερε ότι θέλω να αποκτήσω ένα σκυλάκι μου έστειλε μια φωτογραφία ενός πολύ γλυκού κουταβιού και μου είπε: «μήπως ενδιαφέρεσαι;». Αυτό ήταν ….Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο Charmy, λοιπόν, ανήκει στη ράτσα cavalier King Charles, τον Οκτώβριο θα γίνει δυο ετών και … «συγκατοικούμε» από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ήρθε στο σπίτι λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, γι αυτό και τον βγάλαμε Charmy αφού είναι το «lucky charm» μας.

Η εμπειρία να έχεις ένα κατοικίδιο σπίτι σου είναι πολύτιμη σε όλες τις ηλικίες

– Πόσο άλλαξε η ζωή σας από την ημέρα που αποκτήσατε τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο; Ποια είναι τα συναισθήματα αυτής της εμπειρίας

Ομόρφυνε σίγουρα. Η εμπειρία να έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι σου είναι πολύτιμη σε όλες τις ηλικίες. Είναι ένας πιστός σύντροφος, ένας αχώριστος φίλος και παράλληλα είναι ένα πλάσμα που σε βοηθά να γίνεσαι ακόμα πιο δοτικός. Φυσικά αλλάζει η καθημερινότητα αφού υπάρχει ένα ακόμα πλάσμα που μοιράζεστε τον ίδιο χώρο, διεκδικεί τον χρόνο σου, έχεις υποχρεώσεις απέναντι του, όμως γίνεται με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Επίσης αποκτάς ωραίες συνήθειες, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχες. Θα σας πω το πιο απλό παράδειγμα: η πρωινή βόλτα πια έχει γίνει μεγάλη απόλαυση για εμένα. Είναι μια ωραία ανάσα πριν ξεκινήσω τη μέρα μου που κυριολεκτικά «φορτίζει τις μπαταρίες μου». Ποιος να το περίμενε αυτό από εμένα που δεν τα πάω καθόλου καλά με το πρωινό ξύπνημα.

– Έχετε απευθυνθεί σε εκπαιδευτή για να μάθει τις βασικές εντολές; Πόσο χρήσιμο είναι αυτό το στάδιο για έναν ιδιοκτήτη σκύλου και πόσο για ένα κατοικίδιο που ξεκινάει τη ζωή του στο νέο του σπίτι;

Τις πρώτες μέρες που τον πήρα στο σπίτι ζήτησα τη βοήθεια εκπαιδεύτριας. Ο Charmy τότε ήταν 3 μηνών και αρχίσαμε με τις βασικές εντολές. Ήταν πολύ καλή επιλογή γιατί ουσιαστικά δεν εκπαιδεύεται μόνο το σκυλάκι αλλά θα έλεγα κυρίως ο ιδιοκτήτης όσον αφορά στον τρόπο που θα πρέπει να ζητά από τον μικρό του φίλο να είναι υπάκουος, υπομονετικός και να συνεννοείται μαζί του.

Δήμητρα Καλφούντζου: «Ο χρόνος με το σκυλάκι μου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία»

 

Έχει την ελευθερία να κοιμάται όπου θέλει

– Είστε από εκείνους τους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι ο σκύλος πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι του ή το παίρνετε αγκαλιά την ώρα του ύπνου;

Έχει την ελευθερία να κοιμάται όπου θέλει. Έχει τον χώρο του αλλά εάν θελήσει του επιτρέπω να ανεβεί το κρεβάτι. Γνωρίζει ποιος είναι ο χώρος του και πια είναι τα όρια του αλλά δεν του στερώ και την επιλογή να κοιμηθεί μαζί μου εάν το θελήσει. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει κι εμένα.

Πάντα υπάρχει χρόνος για όσα αγαπάμε

– Δεδομένου ότι εργάζεστε πολλές ώρες, πώς καταφέρνετε να βρίσκετε χρόνο για το κατοικίδιό σας; Εκτός από την καθιερωμένη βόλτα που κάνει, περπατάτε μαζί του για να εκτονωθεί; Με ποιες δραστηριότητες ασχολείστε μαζί του; Του αρέσουν τα παιχνίδια για σκύλους;

Πάντα υπάρχει χρόνος για όσα αγαπάμε. Δεν ζητάνε άλλωστε πολλά πράγματα. Πέντε λεπτά παιχνίδι όταν μπεις στο σπίτι και σου εκφράζει τη χαρά του, 2 ή 3 βόλτες για να τρέξει και να εκτονωθεί και πολλές αγκαλιές. Αυτή είναι η βασική καθημερινότητα. Αγαπημένη συνήθεια επίσης είναι να παίζουμε με τα παιχνίδια του, μια διαδικασία μέσα στην οποία μπορείς να «περάσεις» και κάποια κομμάτια της εκπαίδευσης. Είναι και δίκη μου «ψυχοθεραπεία» αυτό μετά από όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας. Επίσης συχνά τον παίρνω μαζί και στις δικές μου δραστηριότητες, για ψώνια, για ποτό, για φαγητό… είναι πολύ καλός συνοδός.

dimitra kalfountzou 04

 

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τον πάρω αγκαλιά με αποτέλεσμα να με δαγκώσουν στα πόδια

– Πρόσφατα είχατε μια πολύ άσχημη εμπειρία με αδέσποτους σκύλους. Τι ακριβώς συνέβη;

Βρέθηκα κοντά στην Αθήνα για ένα μέρος των διακοπών μου και ενώ τον είχα βγάλει βόλτα συναντήσαμε 5 αδέσποτα σκυλάκια αρκετά μεγάλου μεγέθους τα οποία άρχισαν να τρέχουν κατά πάνω μας. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τον πάρω αγκαλιά με αποτέλεσμα να με δαγκώσουν στα πόδια ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά. Ωστόσο θέλω να πω πως δεν φταίνε τα αδέσποτα που είναι στο δρόμο αλλά οι αρμόδιοι φορείς που δεν έχουν μεριμνήσει να στειρωθούν ή να πάνε σε καταφύγια. Ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές που κάνουν παρά πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να βρεθεί λύση και γι’ αυτά τα πλάσματα που υποφέρουν και φυσικά μπορούν άθελα τους να δημιουργούν ανάλογα προβλήματα.

– Θα προτείνατε σε κάποιον αναποφάσιστο να υιοθετήσει ένα σκύλο σύμφωνα με την προσωπική σας εμπειρία;

Σε κάποιον αναποφάσιστο ΔΕΝ θα πρότεινα να υιοθετήσει ένα σκυλάκι ή οποιαδήποτε άλλο ζωάκι. Είναι μια απόφαση για την οποία κανείς πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος πριν την πάρει. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα εγκατάλειψης κατοικίδιων επειδή ο ιδιοκτήτης όταν του έφυγε ο ενθουσιασμός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο ζωάκι με αποτέλεσμα να το παρατήσει στο δρόμο. Άρα μόνο στους συνειδητοποιημένους θα έλεγα πως η ζωή είναι πιο όμορφη με ένα κατοικίδιο, το όποιο σου ζητάει λίγα αλλά σου δίνει και σε μαθαίνει καθημερινά πολλά όμορφα πράγματα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed