Image Alt

My Pet

κουνέλι ρεκόρ γκίνες

Mick: Το γηραιότερο κουνέλι που μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Ο Mick από το Berwyn του Ιλινόις των Η.Π.Α., μετά τα 16α γενέθλιά του, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, αναγνωρίστηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο κουνέλι.

Ο Mick έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο ηλικίας για το είδος του

κουνέλι ρεκόρ γκίνες

Μάλιστα το ηλικιωμένο κατοικίδιο έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο ηλικίας για το είδος του κατά περίπου έξι χρόνια, αφού συνήθως η διάρκεια ζωής του οικόσιτου κουνελιού κυμαίνεται μεταξύ 8 και 12 χρόνων.

Η ιδιοκτήτρια του Mick, Liz Rench που φροντίζει κουνέλια εδώ και 20 χρόνια, ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι το κουνέλι της μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες και είπε: «Είμαι πολύ περήφανη για αυτόν και έχω εμπνευστεί πολύ από την ανθεκτικότητα και τη θετικότητα που έχει δείξει σε όλη του τη ζωή».

Αν και αμέτρητες φορές φοβήθηκε ότι θα τον έχανε, το κουνέλι κατάφερε να προσαρμοστεί στη διαδικασία γήρανσης και να παραμείνει δυνατό. Ο Mick φάνηκε εξαιρετικά ξεχωριστός, αφού όλα τα άλλα κουνέλια δεν ζούσαν πάνω από τα 13.

το γηραιότερο κουνέλι ρεκόρ γκίνες

Η Liz, συνάντησε για πρώτη φορά το κουνέλι σε ένα καταφύγιο ζώων στο οποίο ήταν εθελόντρια το 2004 και το περιέγραψε ως ευγενικό, γλυκό και μελαγχολικό. Ο Mick είχε δεθεί με ένα άλλο κουνέλι, που ονομαζόταν Bianca, στο καταφύγιο. Μη θέλοντας να τα χωρίσει, ο Bill – φίλος της Liz – τ’ ανέλαβε και πέρασαν πέντε ευτυχισμένα χρόνια μαζί, μέχρι που η Bianca δυστυχώς πέθανε το 2009. Στην πραγματικότητα, ο Mick βρήκε ξανά την αγάπη όταν του γνώρισε ένα από τα κατοικίδια κουνέλια της Liz το 2015 και τότε μετακόμισε με τη Liz σε μόνιμη βάση. Και πάλι όμως η σύντροφός του πέθανε τον επόμενο χρόνο, αφήνοντας τον Mick για άλλη μια φορά μόνο.

κουνέλι 16 ετών ρεκόρ γκίνες

«Η φροντίδα του απαιτεί πολλή δουλειά και πόρους, αλλά το θετικό υπερτερεί του αρνητικού!»

Βέβαια η Liz τώρα που έχει μεγαλώσει τον φροντίζει ακόμα πιο πολύ και τον περιποιείται τακτικά. Τώρα πια ο Mick δεν βλέπει καλά (λόγω καταρράκτη) και η αρθρίτιδα, ιδιαίτερα στα πίσω πόδια του, του δυσκολεύει την κινητικότητα. Η Liz κάνει ό,τι μπορεί για να νιώθει άνετα με παυσίπονα και προσαρμόζει τον χώρο διαβίωσής του ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Ο Mick κάνει ακόμα και συμπληρωματικές θεραπείες όπως ο βελονισμός, ο οποίος βοηθά στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις του.κουνέλι ρεκόρ γκίνες

Ενάντια στις πιθανότητες, ο Mick φαίνεται να έχει ξεπεράσει, μια παρασιτική λοίμωξη στην οποία τα ηλικιωμένα κουνέλια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Τα συμπτώματα άρχισαν να αναπτύσσονται για πρώτη φορά στο Mick το 2017. Μεταξύ άλλων, αυτή η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει απώλεια ισορροπίας, επιληπτικές κρίσεις και «κλίση του κεφαλιού». Στην περίπτωση του Mick, φαίνεται ότι το έχει ξεπεράσει, αφού σε άλλες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίο.

Επίσης, κάτι θετικό είναι ότι η όρεξη του είναι πολύ καλή. Τρώει πολλά χόρτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σανό μαζί με ειδικές λιχουδιές όπως καρότα, ραπανάκια και μούρα.

γηραιότερο κουνέλι ρεκόρ γκίνες

Η Liz συμβουλεύοντας άλλους κηδεμόνες ηλικιωμένων ζώων, προτείνει μια καλή διατροφή, χαρούμενο περιβάλλον διαβίωσης και τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

“Ο μεγαλύτερος κανόνας μου είναι να προσπαθώ να είμαι συντονισμένη με τον Mick και τις ανάγκες του και να τον υποστηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ. Η κτηνιατρική περίθαλψη εξελίσσεται συνεχώς και έτσι τα οικόσιτα ζώα ζουν περισσότερο. Ο Mick έχει θετική προοπτική και συνέχισε να μου δείχνει σημάδια ότι θέλει να ζήσει, γι’ αυτό συνεχίζω να τον βοηθάω να το κάνει αυτό. Η φροντίδα του απαιτεί πολλή δουλειά και πόρους, αλλά το θετικό υπερτερεί του αρνητικού!” λέει η Liz.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed