Image Alt

My Pet

Ο γύρος του κόσμου με σκύλο σε 7 χρόνια

Ο γύρος του κόσμου με σκύλο σε 7 χρόνια

Έγινε ο συνοδοιπόρος του ιδιοκτήτη του σε ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και απολαύσεις με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος σκύλος παγκοσμίως που πραγματοποίησε το γύρο του κόσμου σε 7 χρόνια. Η Σαβάνα συντρόφευσε τον Τομ Τούρτσιχ σε όλο τον κόσμο, σε ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε μόνο με τα πόδια. Ο Τομ Τούρτσιχ ξεκίνησε μόνος από το Νιου Τζέρσεϊ αλλά στον επόμενο προορισμό του, το Τέξας, είδε ένα πανέμορφο κουτάβι σε καταφύγιο ζώων και αποφάσισε να το υιοθετήσει.

Ο σκύλος πήρε το όνομα Σαβάνα και τον ακολούθησε πιστά κάνοντάς του παρέα αλλά και εμψυχώνοντάς τον στη διάρκεια αυτού του ατελείωτου ταξιδιού. «Είχε περισσότερη ενέργεια από εμένα. Είχε αντοχές που εγώ δεν είχα και έπαιρνα δύναμη από εκείνη» είπε ο Τομ Τούρτσιχ στο CNN Travel.

Περπάτησαν μαζί 48.000 χλμ.

Στις 21 Μαΐου 2022, ο Τομ Τούρτσιχ, έγινε το 10ο άτομο που έκανε ρεκόρ διασχίζοντας τον κόσμο περπατώντας, ενώ ο τετράποδος σύντροφός του Σαβάνα ήταν ο πρώτος σκύλος που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο. Το ζευγάρι υποδέχτηκαν η οικογένεια και οι φίλοι τους με μια τεράστια γιορτή για την επιστροφή τους στην πατρίδα. «Ήταν πολύ σουρεαλιστικό», λέει ο Τούρτσιχ στο CNN Travel από το σπίτι των γονιών του στο Χάντον.

Η έμπνευση για το ταξίδι προήλθε από μια θλιβερή απώλεια το 2006, όταν η μακροχρόνια φίλη του Αν Μαρί πέθανε σε ατύχημα με τζετ σκι σε ηλικία 17 ετών. Ο θάνατός της τον επηρέασε πολύ με αποτέλεσμα να επαναξιολογεί τα πάντα. Αποφάσισε να βάλει στη ζωή του τα ταξίδια και την περιπέτεια και περπάτησε 48.000 χιλιόμετρα με μόνη παρέα του σκύλο του.

Σαβάνα: Ο πρώτος σκύλος που έκανε το γύρω του κόσμου σε 7 χρόνια

Ο πιστός συνοδοιπόρος

Ο τολμηρός ταξιδιώτης ένιωθε ότι το να έχει δίπλα του έναν φίλο που θα μπορούσε να τον προστατεύει τη νύχτα θα έκανε τη διαφορά, και αυτό αποδείχτηκε αλήθεια. «Ήταν φανταστική», λέει για τη Σαβάνα. «Είναι απλά ωραίο να έχεις κάποιον να μοιραστείς κάποιες στιγμές μαζί του».

Το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου έτους το πέρασαν περπατώντας από τη Μπογκοτά της Κολομβίας στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, όπου πήραν μια βάρκα στην Ανταρκτική. Σε αυτό το σημείο, ο Τούρτσιχ επέστρεψε για λίγο στο σπίτι του για να πάρει μαζί τα τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψει στην Ευρώπη με τη Σαβάνα. Μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη, περπάτησαν σε όλη την Ιρλανδία και τη Σκωτία. Αναγκάστηκαν όμως να κάνουν ένα διάλειμμα όταν ο Τούρτσιχ αρρώστησε πολύ.

Μαζί περπάτησαν στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα, στο Μαρόκο, την Αλγερία, όπου είχαν αστυνομική συνοδεία, και την Τυνησία. Μετά ταξίδεψαν μέσω Ιταλίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Αλβανίας και Ελλάδας. Μετά την Ελλάδα, κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία, όπου οι δυο τους ήταν οι πρώτοι που τους επετράπη να διασχίσουν τη Γέφυρα του Βοσπόρου με τα πόδια. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας βόλτας τους, το ζευγάρι περπάτησε σε έξι ηπείρους και 38 χώρες, περνώντας τις περισσότερες νύχτες σε μία σκηνή.

Σαβάνα: Ο πρώτος σκύλος που έκανε το γύρω του κόσμου σε 7 χρόνια

Βιβλίο Γκίνες

Σύμφωνα με το Guinness World Records οι προυποθέσεις για έναν περίπλου με τα πόδια, είναι να διανυθεί σε απόσταση 18.000 μίλια (περίπου 30.000 χιλιόμετρα) και να περάσει κάποιος από τέσσερις ηπείρους – έναν στόχο που ξεπέρασε ο Τούρτσιχ. Κατά μέσο όρο, αυτός και η Σαβάνα περπατούσαν μεταξύ 18 και 24 μιλίων (περίπου 29 έως 38 χιλιόμετρα). «Το θέμα με τη Σαβάνα ήταν ότι είχε πολύ περισσότερη ενέργεια από εμένα. Υπήρχαν στιγμές που περνούσαμε από την έρημο και κατέρρεα στο τέλος της ημέρας και εκείνη ερχόταν με ένα ραβδί και ήθελε να παίξει». Μόλις επέστρεψαν σταθερά στο έδαφος των ΗΠΑ, ο Τούρτσιχ ήταν πιο πρόθυμος από ποτέ να ολοκληρώσει το μακρύ ταξίδι και να επιστρέψει στην κανονική του ζωή.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed