Image Alt

My Pet

πήλιο σκύλος χάτσικο

Πήλιο: Ένας άλλος «Χάτσικο» συγκινεί με την αφοσίωση στον άνθρωπο του

Μια σχέση τρυφερότητας και αφοσίωσης μεταξύ ενός σκύλου και ενός ανθρώπου αναδεικνύεται μέσα από μια τραγική ιστορία που συνέβη στον Πλατανιά Πηλίου που μας θυμίζει την ιστορία του «Χάτσικο»

Σκύλος στο Πήλιο θυμίζει τον «Χάτσικο»

πήλιο σκύλος χάτσικο

Ο Ευτυχάς, ένας φιλήσυχος άνθρωπος κατοικούσε τα τελευταία 12 χρόνια στον Πλατανιά Πηλίου. Τις τελευταίες μέρες χάθηκαν τα ίχνη του και τότε αναρωτήθηκαν οι γείτονες για το τι μπορούσε να έχει συμβεί καθώς δεν άκουγαν ούτε τον σκύλο του να γαβγίζει. Έτσι ειδοποίησαν την αστυνομία που άνοιξε το δωμάτιο όπου κατοικούσε ο άνθρωπος αυτός και βρήκαν τον σκύλο δίπλα στον νεκρό αφεντικό του. Μάλιστα, τότε συνειδητοποίησαν ότι ο σκύλος επί τρεις μέρες ήταν χωρίς φαγητό και νερό, αλλά ούτε καν είχε ακουστεί να γαβγίζει.

Επίσης αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι ο σκύλος υπό άλλες συνθήκες όταν θα το άφηνε κάποιος ελεύθερο, θα έτρεχε σε όλο το χωριό, ενώ εκείνη τι στιγμή απλώς τους κοίταξε, δεν κουνήθηκε και συνέχισε να παραμένει δίπλα στο άψυχο σώμα.

Η ιστορία του σκύλου αυτού, μας θυμίζει τον Χάτσικο, έναν λευκό σκύλο ράτσας Akita που είναι τόσο διάσημος που έχουν γυριστεί πολλές ταινίες για αυτόν, με πιο γνωστή αυτή που γύρισε το Χόλιγουντ το 2009 με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, που έκανε τον Πάρκερ, το αφεντικό του Χάτσικο, τον οποίο συνόδευε κάθε μέρα ο σκύλος από και προς το σταθμό του τραίνου.

Η ιστορία του Χάτσικο

πήλιο σκύλος χάτσικο

Ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, μετά από παροτρύνσεις των φοιτητών του, υιοθετεί ένα λευκό κουτάβι Ακίτα ηλικίας δύο περίπου μηνών το οποίο ονομάζει Χάτσικο. Ο καθηγητής ζούσε στα περίχωρα του Τόκιο και μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό φίλο και σύντροφο. Καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο. Ο Χάτσικο γύριζε σπίτι, και το απόγευμα επέστρεφε στον σταθμό, για να «παραλάβει» το αγαπημένο του αφεντικό. Όμως ένα τέτοιο συνηθισμένο απόγευμα, Μάιος του 1925, ο καθηγητής δεν εμφανίστηκε ποτέ στον σταθμό. Κατά την διάρκεια μιας διάλεξης στο πανεπιστήμιο πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Στη συνέχεια ο Χάτσικο υιοθετήθηκε από έναν γείτονα συνταξιούχο κηπουρό. Αλλά ποτέ δεν ξέχασε το αγαπημένο του αφεντικό. Καθημερινά επέστρεφε στον σταθμό, στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τον… για 10 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Κάθε μέρα, ο Χάτσικο, αγγίζει τις ζωές όλων όσων εργάζονται εκεί κοντά και όσων περνούν καθημερινά από εκεί. Διδάσκει τους ανθρώπους τι σημαίνει αγάπη, συμπόνια και πάνω απ’ όλα πίστη. Σήμερα στο σημείο που περίμενε ο Χάτσικο υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα, σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσής του.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed