Image Alt

My Pet

καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένεια με παιδιά

Έχετε οικογένεια με παιδιά και θέλετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο; Εδώ θα βρείτε τις 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για μια οικογένεια που έχει παιδιά.
Να θυμάστε βέβαια, ότι αν και αυτά τα σκυλιά μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά που τα καθιστούν εξαιρετικά οικογενειακά κατοικίδια, θα πρέπει να εργαστείτε για την καθημερινή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση για να τα βοηθήσετε να γίνουν καλοί σκύλοι.

1. Ημίαιμα (Μικτής ράτσας)

Ενώ μπορεί να σκέφτεται μόνο καθαρόαιμα σκυλιά, οι μικτής ράτσας σκύλοι παρέχουν συχνά τα καλύτερα χαρακτηριστικά δύο (ή περισσότερων!) εξαιρετικών φυλών σε έναν σκύλο και είναι οι καλύτερες ράτσες σκύλων για μια οικογένεια που έχει παιδιά.

Με την υιοθεσία, θα αποκτήσετε περισσότερη γνώση για τη συμπεριφορά  του σκύλου. Αν το υιοθετήσετε από κάποιο καταφύγιο οι εργαζόμενοι εκεί μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την προσωπικότητα και τις συνήθειες του.

Όσον αφορά το μέγεθος, εάν ο σκύλος είναι μικρός και δεν έχει μεγαλώσει πλήρως, δεν θα μπορέσετε να έχετε εκτίμηση του πόσο θα μεγαλώσει παρά μόνο όταν ενηλικιωθεί.

 

2. Γκόλντεν Ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ένα σκυλί με αυτοπεποίθηση, έξυπνο, ευγενικό και πιστό. Ούτε επιθετικό ούτε συνεσταλμένο, το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι εξαιρετικά υπομονετικό, γεγονός που το κάνει μια από τις καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένεια με παιδιά.

Αν και η ράτσα αυτή χρειάζεται αρκετή άσκηση, τους αρέσει να παίζουν τρέχοντας να πιάσουν κάτι που τους πετάτε.

Θα διαπιστώσετε συχνά ότι το Γκόλντεν Ριτρίβερ που αγαπά το παιχνίδι, είναι στοργικό και υπάκουο, που σημαίνει ότι τα παιδιά σας θα το λατρέψουν αμέσως.

Η σωστή φροντίδα για τα υπέροχα γούνινα παλτά τους απαιτεί βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα.

 

3. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων. Το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι παιχνιδιάρικο, υπομονετικό, στοργικό, προστατευτικό και αξιόπιστο. Επίσης είναι εξαιρετικά έξυπνα και τα πάνε πολύ καλά με την εκπαίδευση.

Απαιτούν πολύ άσκηση (τους αρέσει το κολύμπι!), οπότε βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας είναι έτοιμη για την πρόκληση. Βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο χώρο για να τρέχουν και να παίζουν.

Αυτά τα ευγενικά σκυλιά τα πάνε καλά με άλλα ζώα και σχεδόν με όλους όσους συναντούν. Το κοντό τρίχωμα τους σημαίνει ότι χρειάζονται πραγματικά μόνο ένα εβδομαδιαίο χτένισμα για να διατηρηθούν καθαρά και υγιή. Ωστόσο, οι τρίχες τους πέφτουν, επομένως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να καθαρίζετε τακτικά.

 

4. Κανίς

Το κανίς είναι επίσης ένα πολύ έξυπνο και ευγενικό σκυλί. Περήφανη και κομψή, αυτή η ράτσα σκυλιών είναι πιστή και σπάνια ενοχλείται ή βαριέται.

Τα κανίς είναι διαθέσιμα τόσο σε μινιατούρα όσο και σε τυπικά μεγέθη, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο μέγεθος κανίς που ταιριάζει καλύτερα με το περιβάλλον διαβίωσής σας. Είναι εξαιρετικά για παιδιά με αλλεργίες, καθώς χάνουν λίγο τρίχωμα.

Κάθε φυλή έρχεται με διαφορετικά προνόμια. Η ράτσα Standard Poodle, για παράδειγμα, είναι πολύ υπάκουη, έξυπνη, παιχνιδιάρικη και περιπετειώδης. Αν και είναι συχνά ντροπαλοί με αγνώστους, τα πηγαίνουν τέλεια με ανθρώπους και παιδιά που γνωρίζουν.

Τα κανίς μινιατούρα, από την άλλη, τείνουν να αφιερώνονται σε ένα άτομο συγκεκριμένα, αλλά είναι καλά με άλλα κατοικίδια και παιδιά. Είναι έξυπνα, υπάκουα και παιχνιδιάρικα.

Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη ράτσα κανίς, όλα απαιτούν περιποίηση από ειδικούς για το τρίχωμα τους.

 

5. Ιρλανδικό Σέττερ


Γνωστό για το κόκκινο τρίχωμα του, το Ιρλανδικό Σέττερ είναι παιχνιδιάρικο και ενεργητικό, λατρεύει να είναι κοντά με ανθρώπους και παίζει καλά με τα παιδιά.

Στην πραγματικότητα, αυτή η φυλή αγαπά να είναι με την οικογένειά της τόσο πολύ που μισεί να είναι μόνη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την καλύτερη συμπεριφορά όταν περιβάλλεται από τους αγαπημένους της.

Αυτός ο σκύλος χρειάζεται πολλή άσκηση και ταιριάζει με τα παιδιά που έχουν πολλή ενέργεια. Είναι έξυπνος σύντροφος τα πάει καλά με την εκπαίδευση, ενώ αν έχετε κήπο θα του αρέσει πολύ.

Τα ιρλανδικά σέττερ έχουν μακρύτερο τρίχωμα, επομένως χρειάζονται τακτική περιποίηση και βούρτσισμα

 

6. Βίζλα

vizsla καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά

Η ράτσα αυτή έχει ανάγκη για τακτική άσκηση. Είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες ράτσες σκύλων για δραστήριες οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά.

Το Βίζλα έχει ζωηρή διάθεση, αλλά πολύ ευγενικό τρόπο και είναι πιστό και στοργικό.

Η φυλή είναι επίσης πολύ υπάκουη, με αυτοπεποίθηση και είναι πολύ έξυπνη. Τα σκυλιά αυτά δημιουργούν στενούς δεσμούς με μέλη της οικογένειας και είναι σε θέση να μαθαίνουν γρήγορα νέα κόλπα.

Έχουν κοντό τρίχωμα, επομένως η ρουτίνα περιποίησης τους δεν είναι δύσκολη.

7. Σκύλος Νέας Γης – Newfoundland

newfoundland

Η ράτσα αυτή θεωρείται μια από τις πιο έξυπνες στον κόσμο και αυτά τα σκυλιά τυχαίνει να αγαπούν τα παιδιά και να τα προστατεύουν πολύ.

Ευγενική και υπομονετική, αυτή η ράτσα μοιάζει σχεδόν με τη Μητέρα Τερέζα των σκύλων. Τόσο τα νεότερα όσο και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας θα ερωτευτούν γρήγορα αυτό το μεγαλόσωμο, υπέροχα γλυκό σκυλί.

Τα Newfoundland ταιριάζουν καλύτερα σε μια οικογένεια με μεγάλους, ανοιχτούς χώρους, αλλά βέβαια δεν πρέπει να αφήνονται να ζουν στην αυλή (κανένας σκύλος δεν πρέπει). Το μακρύ τρίχωμά τους απαιτεί επίσης τακτική περιποίηση.

Το σκυλί Newfoundland είναι επίσης εξαιρετικός κολυμβητής και είναι γνωστό ότι σώζει ζωές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εκπαιδεύονται εύκολα και προσανατολίζονται αρκετά στην εργασία, οπότε μην φοβάστε να τους παρέχετε ερεθίσματα που απαιτούν λίγη επιπλέον δουλειά από μέρους τους.

8. Μπουλ τεριέ

καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά bull terrier

Αν και έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό ζώο, το Μπουλ τεριέ εκτράφηκε στην πραγματικότητα για να είναι ένας σκύλος συντροφιάς – φιλικός και στοργικός τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Λάβετε υπόψη ότι το Μπουλ τεριέ σας μπορεί συχνά να έχει στο μυαλό λίγη κακία, ειδικά όταν πρόκειται για άλλα μικρά ζώα και σκύλους. Αποφύγετε προβλήματα κρατώντας το κατοικίδιό σας ψυχικά και σωματικά ενεργό κάθε μέρα. Καλό είναι να έχει εύκολη πρόσβαση σε μια αυλή για παιχνίδι.

Το κοντό, επίπεδο τρίχωμα του είναι εύκολο στη φροντίδα.

9. Μπιγκλ

Tο μικρό μέγεθος του Μπιγκλ καθώς μπορείτε εύκολα να το μεταφέρετε αλλά και το ήρεμο ταμπεραμέντο του κάνουν αυτή τη ράτσα μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες. Έξυπνο, φιλικό και χαρούμενο, το Μπιγκλ συνήθως τα πάει καλά και με άλλα κατοικίδια.

Τα λαγωνικά διατηρούνταν αρχικά ως κυνηγετικά σκυλιά και η στιβαρή κατασκευή τους σημαίνει ότι δεν είναι ποτέ πολύ κουρασμένοι για να παίξουν. Εάν τα παιδιά σας αγαπούν την ύπαιθρο, αυτή η ράτσα ταιριάζει απόλυτα, αφού δεν υπάρχει τίποτα που να τους αρέσει περισσότερο από το να εξερευνούν έξω και να κάνουν βόλτες.

Το τρίχωμα τους πέφτει, επομένως απαιτούν συχνό βούρτσισμα και λούσιμο.

 

10. Μπουλντόγκ

μπουλντοκ

Για ένα αφοσιωμένο, υπομονετικό κουτάβι που σίγουρα θα συμπεριφέρεται στοργικά στα παιδιά σας, το μπουλντόγκ είναι η ράτσα που θα προτιμήσετε.

Πρόκειται για ένα πειθήνιο, φιλικό και πιστό σκυλί, που τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια και σκυλιά. Το μπουλντόγκ ζει άνετα σε μεγάλα σπίτια καθώς και σε μικρά διαμερίσματα.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα μπουλντόγκ, να έχετε κατά νου ότι η συμπιεσμένη φύση της γνάθου τους σημαίνει ότι θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα με τον καθαρισμό των δοντιών. Επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι ροχαλίζει και του τρέχουν σάλια.

Οι πτυχές γύρω από την ουρά τους και οι ρυτίδες του προσώπου θα πρέπει να καθαρίζονται για να αποφευχθεί η συσσώρευση βρωμιάς. Από την άλλη, το τρίχωμα τους θέλει ελάχιστη φροντίδα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

 

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed