Image Alt

My Pet

Δήμος Γλυφάδας: Πρωτοπόρος σε δράσεις για τα αδέσποτα

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τις δράσεις του όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, αφού από το 2015 έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας και περίθαλψης αυτών σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και εθελοντές της πόλης.

Το MyPet.gr μίλησε με την Αντιδήμαρχο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Γλυφάδας, Μαίρη Μηλιαρέση, για το πρωτοποριακό πρόγραμμα, τις δράσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιούν για τα αδέσποτα.

Δήμος Γλυφάδας: Πρωτοπόρος σε δράσεις για τα αδέσποτα

“O Πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα”

Η Μαίρη Μηλιαρέση ξεκίνησε λέγοντας μας ότι: «Ο Μαχάτμα Γκάντι είπε ότι “ο Πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα”. Εγώ θα συμπληρώσω ότι δεν δικαιούμαστε να λεγόμαστε “άνθρωποι” εάν δεν σεβόμαστε και δεν προστατεύουμε οποιοδήποτε έμβιο ον πάνω στον πλανήτη. Στόχος μου είναι να καταφέρω να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ζώο στην πόλη μας και να δημιουργηθεί ένας πολιτισμένος χώρος – ένα όμορφο και λειτουργικό πάρκο σκύλων στα όρια του Δήμου μας».

Χωρίς αδέσποτους σκύλους

Ο Δήμος Γλυφάδας είναι ένας από τους Δήμους που δεν έχουν αδέσποτους σκύλους. Οι γάτες που τριγυρίζουν στους δρόμους, έχουν σε καθημερινή βάση δροσερό νερό και φαγητό. Είναι οι περισσότερες στειρωμένες και όταν χρειάζεται πραγματοποιούν και επισκέψεις στον κτηνίατρο. «Ο Δήμος μας δεν έχει κανένα αδέσποτο σκύλο πλην ελαχίστων περιπτώσεων που ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν μέχρι να εντοπιστεί το ζώο από εθελοντές ή αρμόδιους της περιοχής», τονίζει η κυρία Μηλιαρέση.

Ο Δήμος Γλυφάδας από το 2015 έχει αναπτύξει και διατηρεί αγαστή συνεργασία με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο ΣΠΑΖ, το οποίο και χρηματοδοτεί σε ετήσια βάση. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μαζί με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Μαίρη Μηλιαρέση και τη δραστήρια Πρόεδρο του ΣΠΑΖ Φώφη Δημητριάδου φροντίζουν ώστε να λαμβάνεται η καλύτερη δυνατή μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης – τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στειρώσεις και υιοθεσίες.

Δήμος Γλυφάδας: Πρωτοπόρος σε δράσεις για τα αδέσποτα

Χιλιάδες στειρώσεις σε γάτες

Από το 2015 έχουν γίνει περίπου 6.000 στειρώσεις αδέσποτων γατών, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται μεταφορά, περίθαλψη και ιατρική φροντίδα από συνεργαζόμενους κτηνιάτρους περίπου 50 ζώων την εβδομάδα. «Ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει κάθε μήνα δωρεάν τροφές σε κατοίκους της πόλης οι οποίοι ταΐζουν αδέσποτες γάτες στις γειτονιές τους», λέει η κυρία Μηλιαρέση.

Η διαδικασία είναι απλή: Υποβάλλουν αίτημα στο fixmycity και λαμβάνουν την ξηρά τροφή σπίτι τους. Συνεχή είναι επίσης τα αιτήματα των κατοίκων για στειρώσεις αδέσποτων γατών. Η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Γλυφάδας Μαρία Λίγκα – Καπλάνη ενημερώνεται καθημερινά μέσω του fixmycity σχετικά με τα αιτήματα των Γλυφαδιωτών και πηγαίνει στο σημείο που βρίσκονται οι γάτες και προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες με πολλή φροντίδα και μεγάλη αγάπη για τα ζώα.

Δήμος Γλυφάδας: Πρωτοπόρος σε δράσεις για τα αδέσποτα

Ιατρική φροντίδα και περίθαλψη

Κατά το παρελθόν υπήρχαν αγέλες σκύλων στη Γλυφάδα. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν αδέσποτοι σκύλοι στην περιοχή, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις αφού εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. «Μόλις διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας προχωρεί στις δέουσες ενέργειες περισυλλογής, ιατρικής φροντίδας (μικροτσίπ, εμβόλια, αντιπαρασιτικά κλπ) περίθαλψης, φιλοξενίας και προσπάθειας για υιοθεσία από μία καινούργια παντοτινή οικογένεια», καταλήγει η Αντιδήμαρχος.

 

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed