Image Alt

My Pet

Hachiko: Η αληθινή ιστορία ενός σκύλου που θα σας συγκινήσει

Μια αληθινή συγκινητική ιστορία για τον Hachiko, έναν σκύλο που έδειχνε την πίστη και την αφοσίωσή του στον ιδιοκτήτη του ακόμα και μετά τον θάνατο του, έγινε ταινία και κέρδισε τις καρδιές των θεατών.

Υποκλινόμαστε στην πίστη του Hachiko προς τον ιδιοκτήτη του

Το 1924, ο Hachiko μεταφέρθηκε στο Τόκιο από τον ιδιοκτήτη του, Hidesaburo Ueno, καθηγητή στο τμήμα γεωργίας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο Hachiko και ο καθηγητής ήταν πολύ δεμένοι και κάθε μέρα, την ίδια ώρα, ο σκύλος συναντούσε τον ιδιοκτήτη του στον σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya του Τόκιο και πήγαιναν σπίτι μαζί. Μάλιστα όλοι που μετακινούνταν με το τραίνο ήξεραν τον Hachiko και τους άρεσε να παίζουν μαζί του.
Ο καθηγητής και ο σκύλος συνέχιζαν την καθημερινή τους ρουτίνα μέχρι τον Μάιο του 1925, όταν ο καθηγητής Ueno δεν επέστρεψε με το συνηθισμένο τρένο ένα βράδυ, καθώς δεν μπόρεσε να επιβιώσει από μια εγκεφαλική αιμορραγία.

ταινία Hachiko σκύλος

Ο Hachiko παραδόθηκε μετά τον θάνατο του κυρίου του, αλλά δραπέτευε συνέχεια, γυρίζοντας ξανά και ξανά στο παλιό του σπίτι. Με το πέρασμα του χρόνου, προφανώς συνειδητοποίησε ότι ο καθηγητής Ueno δεν έμενε πλέον στο σπίτι και πήγε να τον αναζητήσει στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου τον είχε συνοδεύσει τόσες φορές στο παρελθόν.

Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες αγάπης που κράτησε για εννεά χρόνια, καθώς ο Hachiko περίμενε να επιστρέψει ο καθηγητής Ueno και κάθε μέρα δεν έβλεπε τον φίλο του ανάμεσα στους επιβάτες του σταθμού.

Ο πιστός σκύλος δεν άφησε το γερασμένο σώμα του ή την αρθρίτιδα να μπει εμπόδιο στην καθημερινή του ιεροτελεστία. Για 9 χρόνια, την ίδια ώρα, επέστρεφε στο σταθμό κάθε μέρα για να περιμένει τον ιδιοκτήτη του, χωρίς να εγκαταλείπει ποτέ την ελπίδα ότι ο καθηγητής θα επέστρεφε.

Στις 8 Μαρτίου του 1935, το σκυλάκι βρέθηκε πεθαμένο σε ένα δρομάκι κοντά στον σταθμό. Τέτοια μέρα κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα των Ακίτα σε όλο τον κόσμο.

Το άγαλμα του Hachiko

Ο Hachiko χαρακτηρίστηκε σαν ζωντανός θρύλος και ένας διάσημος γλύπτης φιλοτέχνησε ένα άγαλμα από μπρούντζο, που τον απεικονίζει καθιστό να περιμένει το αφεντικό του. Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 1934 σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια και μάλιστα στα αποκαλυπτήρια ήταν παρών και ο ίδιος ο Hachiko. Κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου, το άγαλμα καταστράφηκε αλλά το 1948 στήθηκε ξανά.

άγαλμα - ο σκύλος Hachiko ταινίαΤαινίες με πρωταγωνιστή τον Hachiko

Αρχικά η ιστορία αυτή ενέπνευσε τους Ιάπωνες που έκαναν την ταινία του 1987, Hachiko Monogatari, η οποία βασίστηκε στην αδιάκοπη πίστη του σκύλου Akita με το όνομα Hachiko στο αφεντικό του ακόμα και μετά τον θάνατό του και ήταν μια ανεπανάληπτη ιαπωνική εισπρακτική επιτυχία. Ενώ το 2009 γυρίστηκε η ταινία Hachiko: Η Ιστορία ενός Σκύλου που είναι μια προσαρμογή της ιαπωνικής ταινίας με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στο ρόλο του Πάρκερ Γουίλσον, ενός μεσήλικα καθηγητή κολεγίου, που βρίσκει εγκαταλελειμμένο ένα πανέμορφο, αδέσποτο σκυλάκι, σπάνιας ράτσας, σε έναν σταθμό τρένου. Χωρίς δεύτερη σκέψη το παίρνει σπίτι του, με την πρόθεση να βρει το αφεντικό του και να το επιστρέψει. Παρά τις προσπάθειες του όμως κανένας δεν αναζητά τον σκύλο και έτσι ο Πάρκερ αποφασίζει να τον κρατήσει. Τον ονομάζει Hachiko και μια όμορφη σχέση αγάπης ξεκινά. O σκύλος συνοδεύει τον Πάρκερ κάθε πρωί στο τρένο για να πάει στη δουλειά του και το απόγευμα είναι πάλι εκεί περιμένοντάς τον να επιστρέψει. Κάποια μέρα, όμως, ο Πάρκερ δεν επιστρέφει. Ο Χάτσικο δείχνει την αφοσίωσή του καθώς για τα επόμενα  χρόνια και παρά τις πολλές προσπάθειες δεν αλλάζει την συνήθειά του αυτή, να τον περιμένει να γυρίσει.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed